Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: WITAMINA C
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/4

Nr opisu: 0000099047
Tytuł oryginału: Spożycie kakao a ryzyko nowotworzenia [Dokument elektroniczny]
Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA.
Źródło: W: XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny: S. 72 : Bibliogr. 5 poz.
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN: 978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki bioaktywne
  • witamina C
  • kakao

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    2/4

    Nr opisu: 0000076876
    Tytuł oryginału: Ocena zawartości witaminy C w napojach Frugo i w suplementach diety
    Tytuł równoległy: Assessment of concentration vitamin C in Frugo fruit drinks and dietary supplements
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, MARCIN MARSZAŁŁ, Katarzyna Borzuchowska, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2013; t. 94, nr 2, s. 336-338, bibliogr. 15 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1895-4316
    Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.phie.pl/pdf/phe-2013/phe-2013-2-336.pdf [dostęp: 08.07.2013]
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • witamina C
  • HPLC
  • suplementy diety
  • napoje owocowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamin C
  • HPLC
  • dietary supplements
  • fruit drinks

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    http://www.phie.pl/pdf/phe-2013/phe-2013-2-336.pdf




    3/4

    Nr opisu: 0000074530
    Tytuł oryginału: Soki i nektary owocowe źródłem witaminy C
    Tytuł równoległy: Evaluation of vitamin C in fruit juices and nectars
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, J. Czaja, K. Petrykowska, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2012; t. 45, nr 3, s. 390-396, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • witamina C
  • soki i nektary owocowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamin C
  • juices and nectars

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/14534




    4/4

    Nr opisu: 0000061991
    Tytuł oryginału: Oznaczanie witaminy C w sokach i suplementach diety z wykorzystaniem HPLC
    Tytuł równoległy: Estimation of vitamin C content in juices and pharmaceutical preparations by HPLC
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, JAKUB CZAJA, M. Najmowicz, K. Petrykowska, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2010; t. 43, nr 3, s. 249-254, bibliogr. 17 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • witamina C
  • soki
  • suplementy diety
  • HPLC

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamin C
  • juices
  • dietary supplements
  • HPLC

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    Inne bazy podające opis:
  • SciFinder

    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/13339



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed