Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
SYTOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów:
12
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/12
Nr opisu:
0000099041
Tytuł oryginału:
Możliwość wykorzystania wybranych substancji wysokobłonnikowych w projektowaniu żywności sycącej [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, MAGDALENA
PIESZKO
, KAJA
KARWOWSKA
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 38 : Bibliogr. 1 poz.
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
błonnik pokarmowy
żywność
sytość
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/12
Nr opisu:
0000097117
Tytuł oryginału:
Influence of raw carrot and apple fragmentation on hunger and satiety level in women with normal body weight
Tytuł równoległy:
Wpływ rozdrobnienia surowego jabłka i marchwi na poziom głodu i sytości wśród kobiet z normalną masą ciała
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Current trends in quality science : quality design of food products
/ ed. Hanna Śmigielska
Adres wydawniczy:
Poznań : Faculty of Commodity Science Poznan University of Economics & Business ; Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Instytut Technologii Eksploatacji. Wydawnictwo Naukowe, 2019
Opis fizyczny:
S. 148-159 : Bibliogr. [17] poz., streszcz. ang., pol.
ISBN:
978-83-7789-590-0
Polskie hasła przedmiotowe:
głód
sytość
marchew
jabłko
właściwości fizyczne
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety
hunger
carrot
apple
physical properties
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
3/12
Nr opisu:
0000097664
Tytuł oryginału:
The assessment of the satiety level after the consumption of legumes seeds by young women
Tytuł równoległy:
Ocena poziomu sytości po spożyciu wybranych nasion roślin strączkowych przez młode kobiety
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2019, nr 2, s. 34-43, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
sytość
głód
rośliny strączkowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety
hunger
legumes seeds
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
DOI:
4/12
Nr opisu:
0000089820
Tytuł oryginału:
Zachowania konsumenta wobec żywności funkcjonalnej i wysokosycącej
Tytuł równoległy:
Consumer behaviour with regard to functional and highly satiating food in Poland
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
Handel Wewn.
2017; R. 63, nr 1, s. 319-328, bibliogr. [26] poz., streszcz. pol., ang., ros.
ISSN:
0438-5403
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
satiety
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf
5/12
Nr opisu:
0000090816
Tytuł oryginału:
Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
Tytuł równoległy:
Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
Żywność wysokosycąca
głód
sytość
makaron
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
highly satiating food
hunger
satiety
pasta
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447
6/12
Nr opisu:
0000089582
Tytuł oryginału:
Zastosowanie wizualnych skal graficznych do oceny sytości po spożyciu napojów kakaowych wśród dzieci przedszkolnych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
W:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
/ red. Anna Pęksa
Adres wydawniczy:
Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2017
Opis fizyczny:
S. 174-182 : Bibliogr. 12 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-7717-264-3
Polskie hasła przedmiotowe:
sytość
wizualne skale graficzne
otyłość
bezpieczeństwo żywnościowe
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
7/12
Nr opisu:
0000087516
Tytuł oryginału:
Ocena wpływu wysokobiałkowych śniadań na poziom głodu krótkoterminowy i długoterminowy
Tytuł równoległy:
The assessment of the influence of the high-protein breakfast on the level of short-term and long-term hunger
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2016; t. 49, nr 3, s. 615-619, bibliogr. 12 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
sytość
głód
białka
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety
hunger
proteins
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/16666
8/12
Nr opisu:
0000087624
Tytuł oryginału:
Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych
Tytuł równoległy:
Influence of vital fiber added to plain yoghurt on yoghurt satiety level
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2016; t. 97, nr 2, s. 125-128, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
błonnik
sytość
indeks sytości
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
fiber
satiety index
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1361
9/12
Nr opisu:
0000087569
Tytuł oryginału:
The possibility of using contemporary sources of dietary fiber in designing innovative food regulating the satiety level
Tytuł równoległy:
Możliwość wykorzystania nowoczesnych źródeł błonnika w projektowaniu innowacyjnej żywności regulującej uczucie sytości
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2016, nr 3, s. 65-75, bibliogr. 60 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
Żywność wysokosycąca
błonnik pokarmowy
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
high satiating food
dietary fiber
satiety
obesity
dietary fiber
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
DOI:
http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/03_48_2016.pdf
10/12
Nr opisu:
0000087520
Tytuł oryginału:
Żywność sycąca jako segment rynku żywności projektowanej
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
W:
Zachowania konsumentów na rynku towarów i usług. Nowa żywność. Nowa jakość. Nowe trendy w konsumpcji, Gdynia, 22-23 września 2016
Opis fizyczny:
S. 26
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
sytość
otyłość
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
11/12
Nr opisu:
0000080444
Tytuł oryginału:
Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł równoległy:
Satiety index and food ingredients assessment for selected food products
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, A.
Ocieczek
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2014; t. 47, nr 3, s. 716-720, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
Polskie hasła przedmiotowe:
indeks sytości
indeks glikemiczny
ładunek glikemiczny
otyłość
sytość
błonnik
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety index
glycemic index
glycemic load
obesity
satiety
fibre
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf
12/12
Nr opisu:
0000081999
Tytuł oryginału:
Rola i znaczenie indeksu sytości w profilaktyce leczenia otyłości
Tytuł równoległy:
The role and importance of Satiety index in obesity prevention
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Szkice Hum.
2014; t. 14, nr 4, s. 419-431, bibliogr. 35 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1642-6363
Polskie hasła przedmiotowe:
indeks sytości
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety index
satiety
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://osw.olsztyn.pl/pliki/2015/02/SZKICE-36.pdf
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed