Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: SYTOŚĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/12

Nr opisu: 0000099041
Tytuł oryginału: Możliwość wykorzystania wybranych substancji wysokobłonnikowych w projektowaniu żywności sycącej [Dokument elektroniczny]
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, MAGDALENA PIESZKO, KAJA KARWOWSKA.
Źródło: W: XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny: S. 38 : Bibliogr. 1 poz.
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN: 978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
  • błonnik pokarmowy
  • żywność
  • sytość

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    2/12

    Nr opisu: 0000097117
    Tytuł oryginału: Influence of raw carrot and apple fragmentation on hunger and satiety level in women with normal body weight
    Tytuł równoległy: Wpływ rozdrobnienia surowego jabłka i marchwi na poziom głodu i sytości wśród kobiet z normalną masą ciała
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Current trends in quality science : quality design of food products / ed. Hanna Śmigielska
    Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznan University of Economics & Business ; Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Instytut Technologii Eksploatacji. Wydawnictwo Naukowe, 2019
    Opis fizyczny: S. 148-159 : Bibliogr. [17] poz., streszcz. ang., pol.
    ISBN: 978-83-7789-590-0
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • głód
  • sytość
  • marchew
  • jabłko
  • właściwości fizyczne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • carrot
  • apple
  • physical properties

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    3/12

    Nr opisu: 0000097664
    Tytuł oryginału: The assessment of the satiety level after the consumption of legumes seeds by young women
    Tytuł równoległy: Ocena poziomu sytości po spożyciu wybranych nasion roślin strączkowych przez młode kobiety
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2019, nr 2, s. 34-43, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • głód
  • rośliny strączkowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • legumes seeds

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    DOI:




    4/12

    Nr opisu: 0000089820
    Tytuł oryginału: Zachowania konsumenta wobec żywności funkcjonalnej i wysokosycącej
    Tytuł równoległy: Consumer behaviour with regard to functional and highly satiating food in Poland
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Anna Platta.
    Źródło: Handel Wewn. 2017; R. 63, nr 1, s. 319-328, bibliogr. [26] poz., streszcz. pol., ang., ros.
    ISSN: 0438-5403
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żywność funkcjonalna
  • sytość
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • functional food
  • satiety
  • obesity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf




    5/12

    Nr opisu: 0000090816
    Tytuł oryginału: Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
    Tytuł równoległy: Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • otyłość
  • Żywność wysokosycąca
  • głód
  • sytość
  • makaron

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • obesity
  • highly satiating food
  • hunger
  • satiety
  • pasta

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447




    6/12

    Nr opisu: 0000089582
    Tytuł oryginału: Zastosowanie wizualnych skal graficznych do oceny sytości po spożyciu napojów kakaowych wśród dzieci przedszkolnych
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / red. Anna Pęksa
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2017
    Opis fizyczny: S. 174-182 : Bibliogr. 12 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-7717-264-3
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • wizualne skale graficzne
  • otyłość
  • bezpieczeństwo żywnościowe

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000


    7/12

    Nr opisu: 0000087516
    Tytuł oryginału: Ocena wpływu wysokobiałkowych śniadań na poziom głodu krótkoterminowy i długoterminowy
    Tytuł równoległy: The assessment of the influence of the high-protein breakfast on the level of short-term and long-term hunger
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Anna Platta.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2016; t. 49, nr 3, s. 615-619, bibliogr. 12 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • głód
  • białka
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • proteins
  • obesity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/16666




    8/12

    Nr opisu: 0000087624
    Tytuł oryginału: Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych
    Tytuł równoległy: Influence of vital fiber added to plain yoghurt on yoghurt satiety level
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2016; t. 97, nr 2, s. 125-128, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • otyłość
  • błonnik
  • sytość
  • indeks sytości

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • obesity
  • fiber
  • satiety index

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1361




    9/12

    Nr opisu: 0000087569
    Tytuł oryginału: The possibility of using contemporary sources of dietary fiber in designing innovative food regulating the satiety level
    Tytuł równoległy: Możliwość wykorzystania nowoczesnych źródeł błonnika w projektowaniu innowacyjnej żywności regulującej uczucie sytości
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2016, nr 3, s. 65-75, bibliogr. 60 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • Żywność wysokosycąca
  • błonnik pokarmowy
  • sytość
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • high satiating food
  • dietary fiber
  • satiety
  • obesity
  • dietary fiber

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    DOI:
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/03_48_2016.pdf




    10/12

    Nr opisu: 0000087520
    Tytuł oryginału: Żywność sycąca jako segment rynku żywności projektowanej
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Anna Platta.
    Źródło: W: Zachowania konsumentów na rynku towarów i usług. Nowa żywność. Nowa jakość. Nowe trendy w konsumpcji, Gdynia, 22-23 września 2016
    Opis fizyczny: S. 26
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żywność funkcjonalna
  • sytość
  • otyłość

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    11/12

    Nr opisu: 0000080444
    Tytuł oryginału: Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
    Tytuł równoległy: Satiety index and food ingredients assessment for selected food products
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, A. Ocieczek.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2014; t. 47, nr 3, s. 716-720, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • indeks sytości
  • indeks glikemiczny
  • ładunek glikemiczny
  • otyłość
  • sytość
  • błonnik

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety index
  • glycemic index
  • glycemic load
  • obesity
  • satiety
  • fibre

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf




    12/12

    Nr opisu: 0000081999
    Tytuł oryginału: Rola i znaczenie indeksu sytości w profilaktyce leczenia otyłości
    Tytuł równoległy: The role and importance of Satiety index in obesity prevention
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Szkice Hum. 2014; t. 14, nr 4, s. 419-431, bibliogr. 35 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1642-6363
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • indeks sytości
  • sytość
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety index
  • satiety
  • obesity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    http://osw.olsztyn.pl/pliki/2015/02/SZKICE-36.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed