Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
NIACYNA
Liczba odnalezionych rekordów:
10
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/10
Nr opisu:
0000079856
Tytuł oryginału:
Variations of niacin content in saltwater fish and their relation with dietary RDA in Polish subjects grouped by age
Autorzy:
Michał
Majewski
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2014; t. 65, nr 2, s. 101-105, bibliogr. 22 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
niacyna
kwas nikotynowy
amid kwasu nikotynowego
ryby
Angielskie hasła przedmiotowe:
niacin
nicotinic acid
nicotinamide
FISH
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Scopus
PubMed
http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/variations-of-niacin-content-in-saltwater-fish-and-their-relation-with-dietary-rda-in-polish-subjects-grouped-by-age?lang=pl
2/10
Nr opisu:
0000078859
Tytuł oryginału:
Ocena wybranych produktów śledziowych jako źródła niacyny w diecie
Tytuł równoległy:
Evaluation of selected herring products as a source of niacin in the human diet
Autorzy:
Michał
Majewski
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2013; t. 46, nr 4, s. 485-489, bibliogr. 19 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
niacyna
śledzie świeże
solone
wędzone
Angielskie hasła przedmiotowe:
niacin
fresh herring
salted herring
red herring
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
Punktacja ministerstwa:
5.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Web of Science
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2013/4/BR%204-2013%20s.%20485-489.pdf
3/10
Nr opisu:
0000074121
Tytuł oryginału:
Ocena wybranych produktów zbożowych jako źródła tiaminy i niacyny w diecie
Tytuł równoległy:
Evaluation of selected cereal roducts [products] as a source of thiamine and niacin in diet
Autorzy:
J.
Czaja
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Dawidowska
, K.
Panasiuk
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2012; t. 63, nr 2, s. 187-192, bibliogr. 28 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
tiamina
niacyna
makaron
ryż
Angielskie hasła przedmiotowe:
thiamine
niacin
pasta
rice
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
Inne bazy podające opis:
Science Citation Index Expanded
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Scopus
http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/ocena-wybranych-produktow-zbozowych-jako-zrodla-tiaminy-i-niacyny-w-diecie?lang=pl
4/10
Nr opisu:
0000056512
Tytuł oryginału:
Kasze źródłem tiaminy i niacyny w diecie człowieka
Tytuł równoległy:
Groats as a source of thiamine and niacin in humans diet
Autorzy:
JAKUB
CZAJA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Dawidowska
, K.
Panasiuk
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2009; t. 42, nr 3, s. 831-835, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
kasze
niacyna
tiamina
Angielskie hasła przedmiotowe:
groats
niacin
thiamine
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/?pid=102
5/10
Nr opisu:
0000043686
Tytuł oryginału:
Zawartość niacyny w konserwach z tuńczyka
Tytuł równoległy:
Niacin content in canned tuna fish
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, M.
Majewski
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2008; t. 41, nr 1, s. 29-33, bibliogr. 19 poz., streszcz. ang. i pol.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
konserwy rybne
tuńczyk
niacyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
canned fish
tuna
niacin
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
http://www.ptfarm.pl/?pid=102
6/10
Nr opisu:
0000044660
Tytuł oryginału:
Ryba maślana źródłem niacyny
Tytuł równoległy:
Butterfish as a soure of niacin
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, M.
Majewski
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2008; t. 59, nr 2, s. 197-201, bibliogr. 17 poz., streszcz. ang. i pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
ryba maślana
niacyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
butterfish
niacin
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Scopus
http://www.pzh.gov.pl/
7/10
Nr opisu:
0000038331
Tytuł oryginału:
Zawartość niacyny w konserwach z tuńczyka
Tytuł równoległy:
The concentration of niacin in canned tuna fish
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, M.
Majewski
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
W:
50
th
Anniversary Polish Chemical Society & Polish Association of Chemical Engineers Congress & 11
th
EuCheMS - DCE International Conference on Chemistry and the Environment, Toruń, Poland, 9-12 September 2007
: abstract book / eds. Bogusław Buszewski, Monika Michel
Opis fizyczny:
S. 201
Polskie hasła przedmiotowe:
niacyna
tuńczyk
oznaczenia mikrobiologiczne
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
8/10
Nr opisu:
0000026640
Tytuł oryginału:
Wybrane owoce morza jako składniki diety o wysokiej wartości odżywczej.
Tytuł równoległy:
Selected seafoods as the components of diet of high nutritional value
Autorzy:
IZABELA
ZDROJEWSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2005; t. 56, nr 2, s. 131-137, bibliogr. 25 poz., summ.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
wartość odżywcza
dieta
skorupiaki
białko
tłuszcz
witamina B6
niacyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
nutritional value
diet
seafood
protein
fat
vitamin B6
niacin
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Index Copernicus:
5.070
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
Scopus
http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html
9/10
Nr opisu:
0000018884
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w wybranych produktach rybnych
Tytuł równoległy:
Vitamin B content in certain fish products
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, K.
Ślusarczyk
, K.
Darmetko
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2003; t. 36, supl., s. 47-50, bibliogr. 10 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
- Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
Polskie hasła przedmiotowe:
mięczaki
tiamina
ryboflawina
niacyna
pirydoksyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
mollusc
thiamine
riboflavin
niacin
pyridoxine
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.080
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
10/10
Nr opisu:
0000017493
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w soi i produktach sojowych.
Tytuł równoległy:
Vitamin B content in soybean and soya-products
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2002; t. 35, nr 4, s. 347-350, bibliogr. 10 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
soja
kiełki sojowe
produkty sojowe
tiamina
ryboflawina
niacyna
witamina B6
Angielskie hasła przedmiotowe:
soyabean
soya germ
soya-products
thiamin
riboflavin
niacin
vitamin B6
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.100
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed