Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: KAKAO
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/6

Nr opisu: 0000099047
Tytuł oryginału: Spożycie kakao a ryzyko nowotworzenia [Dokument elektroniczny]
Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA.
Źródło: W: XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny: S. 72 : Bibliogr. 5 poz.
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN: 978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki bioaktywne
  • witamina C
  • kakao

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    2/6

    Nr opisu: 0000093590
    Tytuł oryginału: Możliwości wykorzystania karobu (Ceratonia siliqua) w sektorze żywnościowym i żywieniowym
    Tytuł równoległy: Possibilities of utilizing carob (Ceratonia Siliqua) in food industry and nutrition
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Probl. Rol. Świat. 2018; vol. 18, nr 2, s. 140-148, bibliogr. [23] poz., streszcz.. pol., ang.
    ISSN: 2081-6960
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • karob
  • kakao
  • zastosowanie
  • wartość odżywcza
  • guma karobowa

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • carob
  • cocoa
  • application
  • nutritional value
  • carob gum

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 13.000
    DOI:




    3/6

    Nr opisu: 0000092502
    Tytuł oryginału: Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, KAJA KARWOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Żywność - tradycja i nowoczesność : procesy technologiczne a jakość żywności : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej / pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej
    Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
    Opis fizyczny: S. 18-29 : Bibliogr. 16 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-63761-75-2
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao
  • polifenole
  • teobromina
  • właściwości prozdrowotne
  • wartość odżywcza

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000


    4/6

    Nr opisu: 0000089822
    Tytuł oryginału: The presence of oxalates in the cocoa powder from organic and conventional plantations
    Tytuł równoległy: Obecność szczawianów w proszku kakaowym z plantacji ekologicznych i konwencjonalnych
    Autorzy: Paulina W. Witt, MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. 2016; vol. 61, nr 4, s. 218-222, bibliogr. 36 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1642-686X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao
  • proszek kakaowy
  • plantacja ekologiczna
  • plantacja konwencjonalna
  • szczawiany

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa
  • cocoa powdre
  • organic plantations
  • conventional plantations
  • oxalate

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    http://www.pimr.poznan.pl/biul/2016_4_PW.pdf




    5/6

    Nr opisu: 0000087610
    Tytuł oryginału: Kakao jako prozdrowotny środek spożywczy
    Tytuł równoległy: Cocoa as a health-beneficiary food
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Szkice Hum. 2016; t. 16, nr 4, s. 155-166, bibliogr. [42] poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1642-6363
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao
  • czekolada
  • polifenole
  • alkaloidy
  • właściwości prozdrowotne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa
  • chocolate
  • polyphenols
  • alkaloids
  • health-promoting properties

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://szkicehumanistyczne.osw.olsztyn.pl/




    6/6

    Nr opisu: 0000075340
    Tytuł oryginału: Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • proszek kakaowy
  • kakao
  • polifenole
  • właściwości antyoksydacyjne
  • zdolność wymiatania wolnych rodników

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • cocoa
  • polyphenols
  • antioxidant properties
  • antioxidant capacity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed