Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
KAKAO
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Nr opisu:
0000099047
Tytuł oryginału:
Spożycie kakao a ryzyko nowotworzenia [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 72 : Bibliogr. 5 poz.
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
składniki bioaktywne
witamina C
kakao
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/6
Nr opisu:
0000093590
Tytuł oryginału:
Możliwości wykorzystania karobu (Ceratonia siliqua) w sektorze żywnościowym i żywieniowym
Tytuł równoległy:
Possibilities of utilizing carob (Ceratonia Siliqua) in food industry and nutrition
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Zesz. Nauk. SGGW Probl. Rol. Świat.
2018; vol. 18, nr 2, s. 140-148, bibliogr. [23] poz., streszcz.. pol., ang.
ISSN:
2081-6960
Polskie hasła przedmiotowe:
karob
kakao
zastosowanie
wartość odżywcza
guma karobowa
Angielskie hasła przedmiotowe:
carob
cocoa
application
nutritional value
carob gum
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
13.000
DOI:
3/6
Nr opisu:
0000092502
Tytuł oryginału:
Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Żywność - tradycja i nowoczesność : procesy technologiczne a jakość żywności : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej
/ pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej
Adres wydawniczy:
Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
Opis fizyczny:
S. 18-29 : Bibliogr. 16 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-63761-75-2
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
polifenole
teobromina
właściwości prozdrowotne
wartość odżywcza
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
4/6
Nr opisu:
0000089822
Tytuł oryginału:
The presence of oxalates in the cocoa powder from organic and conventional plantations
Tytuł równoległy:
Obecność szczawianów w proszku kakaowym z plantacji ekologicznych i konwencjonalnych
Autorzy:
Paulina W.
Witt
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
J. Res. Appl. Agric. Eng.
2016; vol. 61, nr 4, s. 218-222, bibliogr. 36 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1642-686X
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
proszek kakaowy
plantacja ekologiczna
plantacja konwencjonalna
szczawiany
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa
cocoa powdre
organic plantations
conventional plantations
oxalate
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://www.pimr.poznan.pl/biul/2016_4_PW.pdf
5/6
Nr opisu:
0000087610
Tytuł oryginału:
Kakao jako prozdrowotny środek spożywczy
Tytuł równoległy:
Cocoa as a health-beneficiary food
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Szkice Hum.
2016; t. 16, nr 4, s. 155-166, bibliogr. [42] poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1642-6363
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
czekolada
polifenole
alkaloidy
właściwości prozdrowotne
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa
chocolate
polyphenols
alkaloids
health-promoting properties
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://szkicehumanistyczne.osw.olsztyn.pl/
6/6
Nr opisu:
0000075340
Tytuł oryginału:
Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
proszek kakaowy
kakao
polifenole
właściwości antyoksydacyjne
zdolność wymiatania wolnych rodników
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa powder
cocoa
polyphenols
antioxidant properties
antioxidant capacity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed