Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: JOGURTY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Nr opisu: 0000091763
Tytuł oryginału: Zawartość bakterii probiotycznych w jogurtach i innych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł równoległy: Content of probiotic bacteria in yogurtes and other food products
Autorzy: Małgorzata Piróg, MARTA STACHOWICZ, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2017; t. 50, nr 4, s. 274-279, bibliogr. 20 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 0365-9445
Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4 [dostęp: 08.03.2018]
Polskie hasła przedmiotowe:
  • bakterie probiotyczne
  • jogurty
  • produkty spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • probiotic bacteria
  • yoghurts
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4




    2/3

    Nr opisu: 0000086173
    Tytuł oryginału: Ocena zawartości witaminy B2 w wybranych produktach mleczarskich [Dokument elektroniczny]
    Tytuł równoległy: Assesment of concentration vitamin B2 in milk products
    Autorzy: Małgorzata Piróg, Magdalena Joskowska, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2016; t. 49, nr 1, s. 52-56, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%201/Bromatologia%201_2016%20s%20052-056.pdf [dostęp: 15.07.2016]
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • witamina B2
  • mleko
  • jogurty

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamin B2
  • milk
  • yoghurts

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%201/Bromatologia%201_2016%20s%20052-056.pdf




    3/3

    Nr opisu: 0000012954
    Tytuł oryginału: Zawartość witamin grupy B w jogurtach i biojogurtach.
    Tytuł równoległy: The contents of B vitamins in yogurts and bio-yogurts /.
    Autorzy: BARBARA WITUSZYŃSKA, ANNA LEBIEDZIŃSKA, EWA MALINOWSKA.
    Źródło: Żyw. Człow. Metab. 1996; R. 23, nr 3, s. 236-243, bibliogr. 13 poz., [streszcz.], [summ.]
    ISSN: 0209-164X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • biojogurty
  • jogurty
  • witaminy grupy B

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • bio-yogurts
  • yogurts
  • B vitamins

    Charakt. formalna: ARP

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed