Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
INDEKS SYTOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/4
Nr opisu:
0000087624
Tytuł oryginału:
Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych
Tytuł równoległy:
Influence of vital fiber added to plain yoghurt on yoghurt satiety level
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2016; t. 97, nr 2, s. 125-128, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
błonnik
sytość
indeks sytości
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
fiber
satiety index
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1361
2/4
Nr opisu:
0000084130
Tytuł oryginału:
Zależność między pomiarem FF (fulness factor) a IS (satiety index) na przykładzie wybranych produktów spożywczych [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Trendy w żywieniu człowieka
/ pod red. nauk. Małgorzaty Karwowskiej i Waldemara Gustawa
Adres wydawniczy:
Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
Opis fizyczny:
S. 301-309 : Bibliogr. 25 poz., streszcz. pol.
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://www.up.lublin.pl/files/foodscience/sesja-pan/materialy/trendy_w_zywieniu_czlowieka.pdf [dostęp: 31.10.2018]
ISBN:
978-83-935421-8-5
Polskie hasła przedmiotowe:
indeks sytości
marker nasycenia
otyłość
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
https://www.up.lublin.pl/files/foodscience/sesja-pan/materialy/trendy_w_zywieniu_czlowieka.pdf
3/4
Nr opisu:
0000080444
Tytuł oryginału:
Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł równoległy:
Satiety index and food ingredients assessment for selected food products
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, A.
Ocieczek
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2014; t. 47, nr 3, s. 716-720, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
Polskie hasła przedmiotowe:
indeks sytości
indeks glikemiczny
ładunek glikemiczny
otyłość
sytość
błonnik
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety index
glycemic index
glycemic load
obesity
satiety
fibre
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf
4/4
Nr opisu:
0000081999
Tytuł oryginału:
Rola i znaczenie indeksu sytości w profilaktyce leczenia otyłości
Tytuł równoległy:
The role and importance of Satiety index in obesity prevention
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Szkice Hum.
2014; t. 14, nr 4, s. 419-431, bibliogr. 35 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1642-6363
Polskie hasła przedmiotowe:
indeks sytości
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety index
satiety
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://osw.olsztyn.pl/pliki/2015/02/SZKICE-36.pdf
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed