Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: BŁONNIK POKARMOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Nr opisu: 0000099041
Tytuł oryginału: Możliwość wykorzystania wybranych substancji wysokobłonnikowych w projektowaniu żywności sycącej [Dokument elektroniczny]
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, MAGDALENA PIESZKO, KAJA KARWOWSKA.
Źródło: W: XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny: S. 38 : Bibliogr. 1 poz.
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN: 978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
  • błonnik pokarmowy
  • żywność
  • sytość

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    2/2

    Nr opisu: 0000087569
    Tytuł oryginału: The possibility of using contemporary sources of dietary fiber in designing innovative food regulating the satiety level
    Tytuł równoległy: Możliwość wykorzystania nowoczesnych źródeł błonnika w projektowaniu innowacyjnej żywności regulującej uczucie sytości
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2016, nr 3, s. 65-75, bibliogr. 60 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • Żywność wysokosycąca
  • błonnik pokarmowy
  • sytość
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • high satiating food
  • dietary fiber
  • satiety
  • obesity
  • dietary fiber

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    DOI:
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/03_48_2016.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed