Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
ŻYWNOŚĆ WYSOKOSYCĄCA
Liczba odnalezionych rekordów:
2
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/2
Nr opisu:
0000090816
Tytuł oryginału:
Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
Tytuł równoległy:
Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
Żywność wysokosycąca
głód
sytość
makaron
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
highly satiating food
hunger
satiety
pasta
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447
2/2
Nr opisu:
0000087569
Tytuł oryginału:
The possibility of using contemporary sources of dietary fiber in designing innovative food regulating the satiety level
Tytuł równoległy:
Możliwość wykorzystania nowoczesnych źródeł błonnika w projektowaniu innowacyjnej żywności regulującej uczucie sytości
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2016, nr 3, s. 65-75, bibliogr. 60 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
Żywność wysokosycąca
błonnik pokarmowy
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
high satiating food
dietary fiber
satiety
obesity
dietary fiber
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
DOI:
http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/03_48_2016.pdf
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed