Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
THIAMINE
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Nr opisu:
0000091388
Tytuł oryginału:
Biologically active form of vitamin B1 in human peritoneal effluent
Autorzy:
MAGDALENA
JANKOWSKA
, MONIKA
LICHODZIEJEWSKA-NIEMIERKO
, SYLWIA
MAŁGORZEWICZ
, BOLESŁAW
RUTKOWSKI
.
Źródło:
Adv. Clin. Exp. Med.
2017; vol. 26, nr 9, s. 1405-1410, bibliogr. 16 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1899-5276
Angielskie hasła przedmiotowe:
peritoneal dialysis
thiamine
micronutrient
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.262
Punktacja ministerstwa:
15.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
DOI:
2/6
Nr opisu:
0000090696
Tytuł oryginału:
Thiamine diphosphate status and dialysis-related losses in end-stage kidney disease patients treated with hemodialysis
Autorzy:
MAGDALENA
JANKOWSKA
, Paweł
Rudnicki-Velasquez
, Hanna
Storoniak
, PRZEMYSŁAW
RUTKOWSKI
, BOLESŁAW
RUTKOWSKI
, Karol
Krzymiński
, ALICJA
DĘBSKA-ŚLIZIEŃ
.
Źródło:
Blood Purif.
2017; vol. 44, nr 4, s. 294-300, bibliogr. 21 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0253-5068
Angielskie hasła przedmiotowe:
thiamine
hemodialysis
kidney
nutrition
supplementation
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.919
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
Scopus
DOI:
3/6
Nr opisu:
0000074121
Tytuł oryginału:
Ocena wybranych produktów zbożowych jako źródła tiaminy i niacyny w diecie
Tytuł równoległy:
Evaluation of selected cereal roducts [products] as a source of thiamine and niacin in diet
Autorzy:
J.
Czaja
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Dawidowska
, K.
Panasiuk
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2012; t. 63, nr 2, s. 187-192, bibliogr. 28 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
tiamina
niacyna
makaron
ryż
Angielskie hasła przedmiotowe:
thiamine
niacin
pasta
rice
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
Inne bazy podające opis:
Science Citation Index Expanded
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Scopus
http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/ocena-wybranych-produktow-zbozowych-jako-zrodla-tiaminy-i-niacyny-w-diecie?lang=pl
4/6
Nr opisu:
0000056512
Tytuł oryginału:
Kasze źródłem tiaminy i niacyny w diecie człowieka
Tytuł równoległy:
Groats as a source of thiamine and niacin in humans diet
Autorzy:
JAKUB
CZAJA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Dawidowska
, K.
Panasiuk
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2009; t. 42, nr 3, s. 831-835, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
kasze
niacyna
tiamina
Angielskie hasła przedmiotowe:
groats
niacin
thiamine
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/?pid=102
5/6
Nr opisu:
0000031039
Tytuł oryginału:
Assessment of energy, carbohydrates, vitamin B
1
and chromium content in daily food rations of the Polish national team of athletes
Autorzy:
A[NNA]
LEBIEDZIŃSKA
, R[ADOSŁAW]
ŻBIKOWSKI
, J.
Czaja
, P[IOTR]
SZEFER
.
Źródło:
Pol. J. Environ. Stud.
2006; vol. 15, nr 2a, s. 403-406, bibliogr. 22 poz., abs.
ISSN:
1230-1485
Angielskie hasła przedmiotowe:
chromium
thiamine
carbohydrates
daily food rations of athletes
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
0.353
Punktacja ministerstwa:
10.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.pjoes.com/
6/6
Nr opisu:
0000018884
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w wybranych produktach rybnych
Tytuł równoległy:
Vitamin B content in certain fish products
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, K.
Ślusarczyk
, K.
Darmetko
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2003; t. 36, supl., s. 47-50, bibliogr. 10 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
- Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
Polskie hasła przedmiotowe:
mięczaki
tiamina
ryboflawina
niacyna
pirydoksyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
mollusc
thiamine
riboflavin
niacin
pyridoxine
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.080
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed