Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: STORAGE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Nr opisu: 0000098919
Tytuł oryginału: Metabolic profile of fish muscle tissue changes with sampling method, storage strategy and time
Autorzy: Miao Yu, Sofia Lendor, ANNA ROSZKOWSKA, Mariola Olkowicz, Leslie Bragg, Mark Servos, Janusz Pawliszyn.
Źródło: Anal. Chim. Acta 2020; vol. 1136, s. 42-50, bibliogr. 53 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0003-2670
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • metabolomics
  • storage
  • sample preparation
  • extraction
  • SPME
  • unstable compounds
  • mass spectrum
  • LC-MS

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.977
    Punktacja ministerstwa: 100.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    DOI:




    2/3

    Nr opisu: 0000092789
    Tytuł oryginału: Wpływ zamrażania na stabilność stężeń wybranych składników śliny
    Tytuł równoległy: The influence of freezing on the stability of concentration of select saliva components
    Autorzy: HANNA SOBCZAK, Marcin Derwich, JOLANTA OCHOCIŃSKA, MIRELA ŁUKASZEWSKA, BARBARA DROGOSZEWSKA, BARBARA KOCHAŃSKA.
    Źródło: W: I Zachodniopomorskie Sympozjum Młodych Naukowców, Międzyzdroje, 26 maj 2018 r. ; X Międzynarodowe Sympozjum Fizykodiagnostyki i Fizjoterapii Stomatologicznej i Medycznej "Stomatologia nauką interdyscyplinarną", Międzyzdroje, 24-27 maj 2018 r. : program naukowy
    Opis fizyczny: S. 31
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • ślina
  • zamrażanie
  • przechowywanie
  • składniki nieorganiczne
  • składniki organiczne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • saliva
  • freezing
  • storage
  • inorganic components
  • organic components

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL, ENG
    Afiliacja GUMed


    3/3

    Nr opisu: 0000024464
    Tytuł oryginału: Antyoksydacyjne własności pokarmu naturalnego.
    Tytuł równoległy: Antioxidative properties of human milk
    Autorzy: AGNIESZKA SZLAGATYS-SIDORKIEWICZ, M. Zagierski, JOANNA RENKE, MICHAŁ KORZON.
    Źródło: Med. Wieku Rozw. 2004; t. 8, nr 2, cz. 2, s. 353-358, bibliogr. 39 poz., streszcz., abs.
    ISSN: 1428-345X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • pokarm naturalny
  • reaktywne formy tlenu
  • stres oksydacyjny
  • antyoksydanty
  • przechowywanie
  • palenie papierosów

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • human milk
  • reactive oxygen species
  • oxidative stress
  • antioxidants
  • storage
  • smoking

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Index Copernicus: 5.420



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed