Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: PASTA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Nr opisu: 0000090816
Tytuł oryginału: Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
Tytuł równoległy: Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
  • otyłość
  • Żywność wysokosycąca
  • głód
  • sytość
  • makaron

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • obesity
  • highly satiating food
  • hunger
  • satiety
  • pasta

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447




    2/3

    Nr opisu: 0000074121
    Tytuł oryginału: Ocena wybranych produktów zbożowych jako źródła tiaminy i niacyny w diecie
    Tytuł równoległy: Evaluation of selected cereal roducts [products] as a source of thiamine and niacin in diet
    Autorzy: J. Czaja, ANNA LEBIEDZIŃSKA, A. Dawidowska, K. Panasiuk, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2012; t. 63, nr 2, s. 187-192, bibliogr. 28 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • tiamina
  • niacyna
  • makaron
  • ryż

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • thiamine
  • niacin
  • pasta
  • rice

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    Inne bazy podające opis:
  • Science Citation Index Expanded
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder
  • Scopus

    http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/ocena-wybranych-produktow-zbozowych-jako-zrodla-tiaminy-i-niacyny-w-diecie?lang=pl




    3/3

    Nr opisu: 0000070468
    Tytuł oryginału: Jakość makaronów w świetle ich składu pierwiastkowego
    Tytuł równoległy: Pasta quality in view of its elemental composition
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, A. Mielczarek, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2011; t. 62, nr 3, s. 295-299, bibliogr. 10 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • makaron
  • mikroelementy
  • makroelementy

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • pasta
  • microelements
  • macroelements

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder

    http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/jakosc-makaronow-w-swietle-ich-skladu-pierwiastkowego?lang=pl

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed