Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: NIACIN
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/11

Nr opisu: 0000085668
Tytuł oryginału: Variations of niacin content with regard to carbohydrates in energy-rich diets of elite European athletes and their relation with dietary RDA
Autorzy: Michał Majewski, Anna Kozłowska, Michael Thoene, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
Źródło: J. Elementol. 2016; vol. 21, nr 3, s. 745-755, bibliogr. [29] poz., streszcz. ang.
ISSN: 1644-2296
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • niacin
  • carbohydrates
  • calories
  • nutrition
  • endurance sport
  • physical activity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
    Punktacja ministerstwa: 15.000
    DOI:




    2/11

    Nr opisu: 0000079973
    Tytuł oryginału: The evaluation of selected shellfish as a source of niacin in nutrition and therapy of modern human
    Autorzy: Michał Majewski, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Pol. Ann. Med. 2014; vol. 21, nr 1, s. 14-19, bibliogr. 37 poz., streszcz.ang.
    ISSN: 1230-8013
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • niacin
  • nicotinic acid
  • niacinamide
  • nicotinamide
  • shellfish

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • Scopus

    DOI:




    3/11

    Nr opisu: 0000079856
    Tytuł oryginału: Variations of niacin content in saltwater fish and their relation with dietary RDA in Polish subjects grouped by age
    Autorzy: Michał Majewski, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2014; t. 65, nr 2, s. 101-105, bibliogr. 22 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • niacyna
  • kwas nikotynowy
  • amid kwasu nikotynowego
  • ryby

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • niacin
  • nicotinic acid
  • nicotinamide
  • FISH

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder
  • Scopus
  • PubMed

    http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/variations-of-niacin-content-in-saltwater-fish-and-their-relation-with-dietary-rda-in-polish-subjects-grouped-by-age?lang=pl




    4/11

    Nr opisu: 0000078859
    Tytuł oryginału: Ocena wybranych produktów śledziowych jako źródła niacyny w diecie
    Tytuł równoległy: Evaluation of selected herring products as a source of niacin in the human diet
    Autorzy: Michał Majewski, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2013; t. 46, nr 4, s. 485-489, bibliogr. 19 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • niacyna
  • śledzie świeże
  • solone
  • wędzone

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • niacin
  • fresh herring
  • salted herring
  • red herring

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder
  • Web of Science

    http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2013/4/BR%204-2013%20s.%20485-489.pdf




    5/11

    Nr opisu: 0000074121
    Tytuł oryginału: Ocena wybranych produktów zbożowych jako źródła tiaminy i niacyny w diecie
    Tytuł równoległy: Evaluation of selected cereal roducts [products] as a source of thiamine and niacin in diet
    Autorzy: J. Czaja, ANNA LEBIEDZIŃSKA, A. Dawidowska, K. Panasiuk, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2012; t. 63, nr 2, s. 187-192, bibliogr. 28 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • tiamina
  • niacyna
  • makaron
  • ryż

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • thiamine
  • niacin
  • pasta
  • rice

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    Inne bazy podające opis:
  • Science Citation Index Expanded
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder
  • Scopus

    http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/ocena-wybranych-produktow-zbozowych-jako-zrodla-tiaminy-i-niacyny-w-diecie?lang=pl




    6/11

    Nr opisu: 0000056512
    Tytuł oryginału: Kasze źródłem tiaminy i niacyny w diecie człowieka
    Tytuł równoległy: Groats as a source of thiamine and niacin in humans diet
    Autorzy: JAKUB CZAJA, ANNA LEBIEDZIŃSKA, A. Dawidowska, K. Panasiuk, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2009; t. 42, nr 3, s. 831-835, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kasze
  • niacyna
  • tiamina

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • groats
  • niacin
  • thiamine

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    Inne bazy podające opis:
  • SciFinder
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.ptfarm.pl/?pid=102




    7/11

    Nr opisu: 0000043686
    Tytuł oryginału: Zawartość niacyny w konserwach z tuńczyka
    Tytuł równoległy: Niacin content in canned tuna fish
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, M. Majewski, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2008; t. 41, nr 1, s. 29-33, bibliogr. 19 poz., streszcz. ang. i pol.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • konserwy rybne
  • tuńczyk
  • niacyna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • canned fish
  • tuna
  • niacin

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder

    http://www.ptfarm.pl/?pid=102




    8/11

    Nr opisu: 0000044660
    Tytuł oryginału: Ryba maślana źródłem niacyny
    Tytuł równoległy: Butterfish as a soure of niacin
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, M. Majewski, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2008; t. 59, nr 2, s. 197-201, bibliogr. 17 poz., streszcz. ang. i pol.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • ryba maślana
  • niacyna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • butterfish
  • niacin

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • SciFinder
  • Scopus

    http://www.pzh.gov.pl/


    9/11

    Nr opisu: 0000026640
    Tytuł oryginału: Wybrane owoce morza jako składniki diety o wysokiej wartości odżywczej.
    Tytuł równoległy: Selected seafoods as the components of diet of high nutritional value
    Autorzy: IZABELA ZDROJEWSKA, ANNA LEBIEDZIŃSKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2005; t. 56, nr 2, s. 131-137, bibliogr. 25 poz., summ.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • wartość odżywcza
  • dieta
  • skorupiaki
  • białko
  • tłuszcz
  • witamina B6
  • niacyna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • nutritional value
  • diet
  • seafood
  • protein
  • fat
  • vitamin B6
  • niacin

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Index Copernicus: 5.070
    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • Scopus

    http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html




    10/11

    Nr opisu: 0000018884
    Tytuł oryginału: Zawartość witamin grupy B w wybranych produktach rybnych
    Tytuł równoległy: Vitamin B content in certain fish products
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, K. Ślusarczyk, K. Darmetko, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2003; t. 36, supl., s. 47-50, bibliogr. 10 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: - Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • mięczaki
  • tiamina
  • ryboflawina
  • niacyna
  • pirydoksyna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • mollusc
  • thiamine
  • riboflavin
  • niacin
  • pyridoxine

    Charakt. formalna: SUP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 4.080
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska





    11/11

    Nr opisu: 0000017493
    Tytuł oryginału: Zawartość witamin grupy B w soi i produktach sojowych.
    Tytuł równoległy: Vitamin B content in soybean and soya-products
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2002; t. 35, nr 4, s. 347-350, bibliogr. 10 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • soja
  • kiełki sojowe
  • produkty sojowe
  • tiamina
  • ryboflawina
  • niacyna
  • witamina B6

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • soyabean
  • soya germ
  • soya-products
  • thiamin
  • riboflavin
  • niacin
  • vitamin B6

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 4.100
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska




    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed