Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: HUNGER
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/8

Nr opisu: 0000097122
Tytuł oryginału: Influence of the degree of raw carrot and apple fragmentatiom on hunger and satiety level in women with normal body weight
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
Źródło: W: 15th International Commodity Science Conference, IComSC'19 : Current Trends in Commodity Science, Poznań - Dolsk, Poland, 10th - 13th June 2019 : book of abstract
Opis fizyczny: S. 67
ISBN: 978-83-948206-6-4
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • carrot
  • apple
  • physical properties

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    2/8

    Nr opisu: 0000097117
    Tytuł oryginału: Influence of raw carrot and apple fragmentation on hunger and satiety level in women with normal body weight
    Tytuł równoległy: Wpływ rozdrobnienia surowego jabłka i marchwi na poziom głodu i sytości wśród kobiet z normalną masą ciała
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Current trends in quality science : quality design of food products / ed. Hanna Śmigielska
    Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznan University of Economics & Business ; Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ - Instytut Technologii Eksploatacji. Wydawnictwo Naukowe, 2019
    Opis fizyczny: S. 148-159 : Bibliogr. [17] poz., streszcz. ang., pol.
    ISBN: 978-83-7789-590-0
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • głód
  • sytość
  • marchew
  • jabłko
  • właściwości fizyczne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • carrot
  • apple
  • physical properties

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    3/8

    Nr opisu: 0000097121
    Tytuł oryginału: The comparison of satiating properties of canned vegetables
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: International Conference from the cycle: Commodity Science in Research and Practice : Quality sciences in the face of thechallenges of innovative economy and sustaunable development, Cracow, November 6th-8th, 2019 : book of abstract
    Opis fizyczny: S. 97
    ISBN: 978-83-949535-8-4
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • hunger
  • satiety
  • fullness
  • canned vegetables

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    4/8

    Nr opisu: 0000097664
    Tytuł oryginału: The assessment of the satiety level after the consumption of legumes seeds by young women
    Tytuł równoległy: Ocena poziomu sytości po spożyciu wybranych nasion roślin strączkowych przez młode kobiety
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2019, nr 2, s. 34-43, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • głód
  • rośliny strączkowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • legumes seeds

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    DOI:




    5/8

    Nr opisu: 0000093435
    Tytuł oryginału: Satiety value of groats in healthy women as affected by selected physicochemical parameters [Dokument elektroniczny]
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek, SYLWIA MAŁGORZEWICZ.
    Źródło: Int. J. Food Properties 2018; vol. 21, nr 1, s. 1131-1151, bibliogr. 71 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1094-2912
    Uwagi: Dostępny w Internecie: https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10942912.2018.1485028?needAccess=true [dostęp: 1.10.2018]
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • groats
  • dietary fiber

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.398
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • WoS

    DOI:




    6/8

    Nr opisu: 0000092732
    Tytuł oryginału: Zjawisko SSS (sytości sensoryczno specyficznej) i możliwość wykorzystania jej w leczeniu zaburzeń odżywiania
    Tytuł równoległy: The SSS (Sensory-Specific Satiety) phenomenon and its application in the eating disorders treatment
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Joanna Łukasiewicz.
    Źródło: Post. Żyw. Klin. 2018; t. 14, nr 2, s. 19-23, bibliogr. 22 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1896-3706
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość specyficzna sensorycznie
  • otyłość
  • głód
  • apetyt

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety specific sensory
  • obesity
  • hunger
  • appetite

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 1.000
    https://pzk.wydawnictwo-scientifica.pl/artykuly/128-nr-2-2018-czerwiec




    7/8

    Nr opisu: 0000090816
    Tytuł oryginału: Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
    Tytuł równoległy: Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • otyłość
  • Żywność wysokosycąca
  • głód
  • sytość
  • makaron

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • obesity
  • highly satiating food
  • hunger
  • satiety
  • pasta

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447




    8/8

    Nr opisu: 0000087516
    Tytuł oryginału: Ocena wpływu wysokobiałkowych śniadań na poziom głodu krótkoterminowy i długoterminowy
    Tytuł równoległy: The assessment of the influence of the high-protein breakfast on the level of short-term and long-term hunger
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Anna Platta.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2016; t. 49, nr 3, s. 615-619, bibliogr. 12 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • głód
  • białka
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • proteins
  • obesity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/16666



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed