Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: FUNCTIONAL FOOD
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/5

Nr opisu: 0000099648
Tytuł oryginału: Information gain in environmental monitoring through bioindication and biomonitoring methods ("B & B technologies") and phytoremediation processes - with special reference to the Biological System of Chemical Elements (BSCE) under specific consideration of Lithium [Dokument elektroniczny]
Autorzy: Bernd Markert, Naglaa Abdallah, Ahmed Aksoy, Tarek Ammari, Andres Arias, Hassan Azaizeh, Adnan Badran, Edita Baltrėnaitė, Elias Baydoun, Nirit Bernstein, Nuno Canha, Ewa Chudzinska, Bernd Delakowitz, Jean Diatta, Rumy Djingova, Omer El-Sheik, Agata Fargasova, Ana Maria Figueiredo, Stefan Fränzle, Marina Frontesyeva, Zahra Ghafari, Avi Golan, Svetlana Gorelova, Maria Greger, Harry Harmens, John Hillman, Peter Hooda, Ranjit Jayasekera, Petra Kidd, Eun-Shik Kim, Stefano Loppi, Susanta Lahiri, Shirong Liu, Alexander Lux, Lena Ma, Jorge Marcovecchio, Erik Meers, Michel Mench, Bernhard Michalke, Mohammed Mowafaq, Jacek Namiesnik, Jerome Nriagu, Munir Öztürk, Jozef Pacyna, Simo Pehkonen, Giancarlo Renella, Jörg Rinklebe, Bret Robinson, Mitiko Saiki, PIOTR SZEFER, Guntis Tabors, Filipe Tack, Ivan Suchara, Jaco Vangronsveld, Marina Vasconcellos, Meie Wang, Maria Waclawek, Bert Wolterbeek, Simone Wünschmann, Harald Zechmeister.
Źródło: Bioact. Compd. Health Dis. 2020; vol. 3, nr 11, s. 214-250, bibliogr. 169 poz., streszcz. ang.
ISSN: 2574-0334
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://ffhdj.com/index.php/BioactiveCompounds/article/view/760 [dostęp: 04.12.2020]
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • bioindication
  • biomonitoring
  • B&B technology
  • phytotechnology
  • the Biological System of Chemical Elements (BSCE)
  • lithium
  • neurological diseases
  • functional food

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    DOI:




    2/5

    Nr opisu: 0000098845
    Tytuł oryginału: Health benefits of plant-derived sulfur compounds, glucosinolates, and organosulfur compounds [Dokument elektroniczny]
    Autorzy: NATALIA MIĘKUS, Krystian Marszałek, Magdalena Podlacha, Aamir Iqbal, Czesław Puchalski, Artur H. Świergiel.
    Źródło: Molecules 2020; vol. 25, nr 17, art. ID 3804, s. 1-22, bibliogr. 140 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1420-3049
    Uwagi: Dostępny w Internecie: https://www.mdpi.com/1420-3049/25/17/3804 [dostęp: 07.09.2020]
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • alliaceous vegetables
  • cruciferous vegetables
  • sulfur-based compounds
  • food processing
  • nutraceuticals
  • functional food

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.267
    Punktacja ministerstwa: 100.000
    Inne bazy podające opis:
  • PubMed
  • Scopus
  • SciFinder

    DOI:




    3/5

    Nr opisu: 0000089820
    Tytuł oryginału: Zachowania konsumenta wobec żywności funkcjonalnej i wysokosycącej
    Tytuł równoległy: Consumer behaviour with regard to functional and highly satiating food in Poland
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Anna Platta.
    Źródło: Handel Wewn. 2017; R. 63, nr 1, s. 319-328, bibliogr. [26] poz., streszcz. pol., ang., ros.
    ISSN: 0438-5403
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żywność funkcjonalna
  • sytość
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • functional food
  • satiety
  • obesity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf




    4/5

    Nr opisu: 0000091486
    Tytuł oryginału: Prospects for development of highly satiating foods in Poland
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Zeszyt. Nauk. SGGW. Probl. Rol. Świat. 2017; vol. 17, nr 4, s. 280-291, bibliogr. [52] poz., streszcz. ang.
    ISSN: 2081-6960
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • functional food
  • highly satiating food
  • obesity
  • Poland

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 13.000
    DOI:




    5/5

    Nr opisu: 0000084066
    Tytuł oryginału: Możliwości rozwoju żywności przeznaczonej dla osób starszych
    Tytuł równoległy: Development possibilities of elderly-designed food
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Monika Michalczuk, MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: W: Oblicza dobrobytu : wybrane zagadnienia. T. 2 / red. nauk. WIESŁAWA ŁYSIAK-SZYDŁOWSKA i Krystyna Strzała
    Adres wydawniczy: Gdańsk : Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2015
    Opis fizyczny: S. 129-139 : Bibliogr. [31] poz., streszcz. pol., ang.
    ISBN: 978-83-7865-307-3
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żywność funkcjonalna
  • osoby starsze
  • żywność dietetyczna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • functional food
  • elderly people
  • dietetic foods

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    https://ksiegarnia-bankowa.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=9788378653073&hthost=1&store_id=2

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed