Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
FOOD ADDITIVES
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Nr opisu:
0000093055
Tytuł oryginału:
Dodatki do żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka
Tytuł równoległy:
Food additives and their influence on the human health
Autorzy:
Klaudia
Kurlapska
, Mirosława
Rosenthal
, BEATA
ULEWICZ-MAGULSKA
, MAREK
WESOŁOWSKI
.
Źródło:
Farm. Pol.
2018; vol. 74, nr 6, s. 374-379, bibliogr. 38 poz., streszcz ang.
ISSN:
0014-8261
Angielskie hasła przedmiotowe:
food additives
human health
olestra
citric acid
acetylsalicylic acid
aspartam
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
Punktacja ministerstwa:
8.000
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/farmacja-polska/103/-/27516
2/6
Nr opisu:
0000090815
Tytuł oryginału:
Nadwrażliwość na dodatki do żywności
Tytuł równoległy:
Hypersensitivity to food additives
Autorzy:
Eliza
Wasilewska
, SYLWIA
MAŁGORZEWICZ
.
Źródło:
Post. Żyw. Klin.
2017; t. 13, nr 3, s. 30-37, bibliogr. 30 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1896-3706
Polskie hasła przedmiotowe:
dodatki do żywności
nadwrażliwość pokarmowa
mikrobiom jelitowy
Angielskie hasła przedmiotowe:
food additives
hypersensitivity to food
gut microbiota
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL, ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
https://www.wydawnictwo-scientifica.pl/numery-pzk/412-postepy-zywienia-klinicznego-numer-3-2017-wrzesien
3/6
Nr opisu:
0000082876
Tytuł oryginału:
Niepożądane reakcje pokarmowe na dodatki do żywności
Tytuł równoległy:
The adverse reactions to food additives
Autorzy:
Eliza
Wasilewska
, SYLWIA
MAŁGORZEWICZ
.
Źródło:
Forum Zab. Metab.
2015; t. 6, nr 1, s. 8-13, bibliogr. 25 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
2081-2450
Polskie hasła przedmiotowe:
nadwrażliwość pokarmowa
dodatki do żywności
Angielskie hasła przedmiotowe:
hypersensitivity reactions to foods
food additives
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
https://journals.viamedica.pl/forum_zaburzen_metabolicznych/article/view/42092/28674
4/6
Nr opisu:
0000078880
Tytuł oryginału:
Simultaneous determination of aspartame, acesulfame-K, saccharin, citric acid and sodium benzoate in various food products using HPLC-CAD-UF/DAD
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, Piotr
Baran
, Agata
Błażewicz
, Zbigniew
Fijałek
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2014; vol. 238, nr 3, s. 357-365, bibliogr. 39 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
food additives
HPLC
Corona CAD
UV/DAD
ESI-TOF-MS
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.559
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
Scopus
DOI:
5/6
Nr opisu:
0000080468
Tytuł oryginału:
Antyoksydanty endogenne i egzogenne : występowanie i aktywność biologiczna
Tytuł równoległy:
Endogenic and exogenic antioxidants : occurrence and biological activity
Autorzy:
BEATA
ULEWICZ-MAGULSKA
, Iwona
Szczudrawa
, MAREK
WESOŁOWSKI
.
Źródło:
Farm. Pol.
2014; t. 70, nr 9, s. 511-517, bibliogr. 39 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0014-8261
Angielskie hasła przedmiotowe:
antioxidants
herbs
spices
food additives
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
Punktacja ministerstwa:
3.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/farmacja-polska/103/-/15373
6/6
Nr opisu:
0000016823
Tytuł oryginału:
Challenge tests with food additives and aspirin in the diagnosis of chronic urticaria
Autorzy:
M.
Kurek
, E[LŻBIETA]
GRUBSKA-SUCHANEK
.
Źródło:
Rev. Fr. Allergol. Immunol. Clin.
2001; vol. 41, s. 463-469, bibliogr. 16 poz., summ., rés.
ISSN:
0335-7457
Angielskie hasła przedmiotowe:
chronic urticaria
food additives
aspirin
additive-free diet
oral challenge
patch test with sodium bisulphite
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
0.285
Punktacja ministerstwa:
7.000
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed