Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: FOOD ADDITIVES
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/6

Nr opisu: 0000093055
Tytuł oryginału: Dodatki do żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka
Tytuł równoległy: Food additives and their influence on the human health
Autorzy: Klaudia Kurlapska, Mirosława Rosenthal, BEATA ULEWICZ-MAGULSKA, MAREK WESOŁOWSKI.
Źródło: Farm. Pol. 2018; vol. 74, nr 6, s. 374-379, bibliogr. 38 poz., streszcz ang.
ISSN: 0014-8261
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food additives
  • human health
  • olestra
  • citric acid
  • acetylsalicylic acid
  • aspartam

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
    Punktacja ministerstwa: 8.000
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/farmacja-polska/103/-/27516




    2/6

    Nr opisu: 0000090815
    Tytuł oryginału: Nadwrażliwość na dodatki do żywności
    Tytuł równoległy: Hypersensitivity to food additives
    Autorzy: Eliza Wasilewska, SYLWIA MAŁGORZEWICZ.
    Źródło: Post. Żyw. Klin. 2017; t. 13, nr 3, s. 30-37, bibliogr. 30 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1896-3706
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • dodatki do żywności
  • nadwrażliwość pokarmowa
  • mikrobiom jelitowy

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food additives
  • hypersensitivity to food
  • gut microbiota

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL, ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    https://www.wydawnictwo-scientifica.pl/numery-pzk/412-postepy-zywienia-klinicznego-numer-3-2017-wrzesien




    3/6

    Nr opisu: 0000082876
    Tytuł oryginału: Niepożądane reakcje pokarmowe na dodatki do żywności
    Tytuł równoległy: The adverse reactions to food additives
    Autorzy: Eliza Wasilewska, SYLWIA MAŁGORZEWICZ.
    Źródło: Forum Zab. Metab. 2015; t. 6, nr 1, s. 8-13, bibliogr. 25 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 2081-2450
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • nadwrażliwość pokarmowa
  • dodatki do żywności

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • hypersensitivity reactions to foods
  • food additives

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    https://journals.viamedica.pl/forum_zaburzen_metabolicznych/article/view/42092/28674




    4/6

    Nr opisu: 0000078880
    Tytuł oryginału: Simultaneous determination of aspartame, acesulfame-K, saccharin, citric acid and sodium benzoate in various food products using HPLC-CAD-UF/DAD
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, Piotr Baran, Agata Błażewicz, Zbigniew Fijałek, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2014; vol. 238, nr 3, s. 357-365, bibliogr. 39 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1438-2377
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food additives
  • HPLC
  • Corona CAD
  • UV/DAD
  • ESI-TOF-MS

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.559
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • SciFinder
  • Scopus

    DOI:




    5/6

    Nr opisu: 0000080468
    Tytuł oryginału: Antyoksydanty endogenne i egzogenne : występowanie i aktywność biologiczna
    Tytuł równoległy: Endogenic and exogenic antioxidants : occurrence and biological activity
    Autorzy: BEATA ULEWICZ-MAGULSKA, Iwona Szczudrawa, MAREK WESOŁOWSKI.
    Źródło: Farm. Pol. 2014; t. 70, nr 9, s. 511-517, bibliogr. 39 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 0014-8261
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • antioxidants
  • herbs
  • spices
  • food additives

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/farmacja-polska/103/-/15373




    6/6

    Nr opisu: 0000016823
    Tytuł oryginału: Challenge tests with food additives and aspirin in the diagnosis of chronic urticaria
    Autorzy: M. Kurek, E[LŻBIETA] GRUBSKA-SUCHANEK.
    Źródło: Rev. Fr. Allergol. Immunol. Clin. 2001; vol. 41, s. 463-469, bibliogr. 16 poz., summ., rés.
    ISSN: 0335-7457
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • chronic urticaria
  • food additives
  • aspirin
  • additive-free diet
  • oral challenge
  • patch test with sodium bisulphite

    Charakt. formalna: ARZ
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.285
    Punktacja ministerstwa: 7.000

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed