Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: COCOA POWDER
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Nr opisu: 0000087513
Tytuł oryginału: Ocena barwy odtłuszczonych i nieodtłuszczonych proszków kakaowych : badania wstępne
Tytuł równoległy: Evaluation of color defatted and non-defatted cocoa powders : preliminary studies
Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA.
Źródło: Zesz. Nauk. Akad. Mor. Gdyn. 2016, nr 93, s. 134-140, bibliogr. 27 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 1644-1818
Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao w proszku
  • barwa
  • system CIELab

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • color
  • CIELab system

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul-415.html




    2/2

    Nr opisu: 0000075340
    Tytuł oryginału: Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • proszek kakaowy
  • kakao
  • polifenole
  • właściwości antyoksydacyjne
  • zdolność wymiatania wolnych rodników

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • cocoa
  • polyphenols
  • antioxidant properties
  • antioxidant capacity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed