Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: GAB MODEL
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Nr opisu: 0000090817
Tytuł oryginału: Porównanie właściwości sorpcyjnych grzybów suszonych w kontekście ich stabilności przechowalniczej
Tytuł równoległy: Comparison of sorption properties of dried mushrooms by their storage stability
Autorzy: Aneta Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA.
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2017; t. 98, nr 3, s. 296-301, bibliogr. 22 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
  • higroskopijność
  • grzyby suszone
  • model GAB
  • trwałość przechowalnicza

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • hygroscopicity
  • dried mushrooms
  • GAB model
  • storage life

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1450




    2/3

    Nr opisu: 0000084761
    Tytuł oryginału: Właściwości higroskopijne pyłku kwiatowego (obnóży pszczelich) jako czynnik jego bezpieczeństwa i stabilności przechowalniczej
    Tytuł równoległy: Hygroscopic properties of pollen as a factor in its safety and stability of storage
    Autorzy: Aneta Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA, Katarzyna Kłopotek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2015; t. 96, nr 4, s. 821-826, bibliogr. 25 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • higroskopijność
  • pyłek kwiatowy
  • model GAB
  • trwałość przechowalnicza

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • hygroscopicity
  • pollen
  • GAB model
  • storage stability

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1336




    3/3

    Nr opisu: 0000080442
    Tytuł oryginału: Wybrane właściwości fizykochemiczne gumy ksantowej jako składnika preparatów o zwiększonej pojemności sycącej [Dokument elektroniczny]
    Tytuł równoległy: Selected physico-chemical properties of xanthan gum in relation to increased filling capacity preparartions
    Autorzy: A. Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2014; t. 47, nr 3, s. 649-654, bibliogr. 11 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • guma ksantanowa
  • powierzchnia właściwa adsorpcji
  • izotermy sorpcji
  • model GAB

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • xanthan gum
  • adsorption specific surface
  • sorption isotherms
  • GAB model

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed