Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: TOWAROZN PROBL JAKOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Nr opisu: 0000097664
Tytuł oryginału: The assessment of the satiety level after the consumption of legumes seeds by young women
Tytuł równoległy: Ocena poziomu sytości po spożyciu wybranych nasion roślin strączkowych przez młode kobiety
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA.
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2019, nr 2, s. 34-43, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN: 1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • głód
  • rośliny strączkowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • legumes seeds

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    DOI:




    2/3

    Nr opisu: 0000087569
    Tytuł oryginału: The possibility of using contemporary sources of dietary fiber in designing innovative food regulating the satiety level
    Tytuł równoległy: Możliwość wykorzystania nowoczesnych źródeł błonnika w projektowaniu innowacyjnej żywności regulującej uczucie sytości
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2016, nr 3, s. 65-75, bibliogr. 60 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • Żywność wysokosycąca
  • błonnik pokarmowy
  • sytość
  • otyłość

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • high satiating food
  • dietary fiber
  • satiety
  • obesity
  • dietary fiber

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    DOI:
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/03_48_2016.pdf




    3/3

    Nr opisu: 0000075340
    Tytuł oryginału: Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • proszek kakaowy
  • kakao
  • polifenole
  • właściwości antyoksydacyjne
  • zdolność wymiatania wolnych rodników

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • cocoa
  • polyphenols
  • antioxidant properties
  • antioxidant capacity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed