Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
TOWAROZN PROBL JAKOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/3
Nr opisu:
0000097664
Tytuł oryginału:
The assessment of the satiety level after the consumption of legumes seeds by young women
Tytuł równoległy:
Ocena poziomu sytości po spożyciu wybranych nasion roślin strączkowych przez młode kobiety
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2019, nr 2, s. 34-43, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
sytość
głód
rośliny strączkowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety
hunger
legumes seeds
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
DOI:
2/3
Nr opisu:
0000087569
Tytuł oryginału:
The possibility of using contemporary sources of dietary fiber in designing innovative food regulating the satiety level
Tytuł równoległy:
Możliwość wykorzystania nowoczesnych źródeł błonnika w projektowaniu innowacyjnej żywności regulującej uczucie sytości
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2016, nr 3, s. 65-75, bibliogr. 60 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
Żywność wysokosycąca
błonnik pokarmowy
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
high satiating food
dietary fiber
satiety
obesity
dietary fiber
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
DOI:
http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/03_48_2016.pdf
3/3
Nr opisu:
0000075340
Tytuł oryginału:
Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
proszek kakaowy
kakao
polifenole
właściwości antyoksydacyjne
zdolność wymiatania wolnych rodników
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa powder
cocoa
polyphenols
antioxidant properties
antioxidant capacity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed