Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: PUTA MAŁGORZATA OBCY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Nr opisu: 0000094341
Tytuł oryginału: Microwave heat treatment application to pasteurization of human milk
Autorzy: Edyta Malinowska-Pańczyk, Klaudia Królik, Katarzyna Skorupska, Małgorzata Puta, Dorota Martysiak-Żurowska, BOGUMIŁA KIEŁBRATOWSKA.
Źródło: Innov. Food Sci. Emerg. Technol. 2019; vol. 52, s. 42-48, bibliogr. [22] poz., streszcz. ang.
ISSN: 1466-8564
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • microbiota of human milk
  • microwave pasteurization
  • enterococci
  • decimal reduction time
  • holder pasteurization

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.477
    Punktacja ministerstwa: 140.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:




    2/3

    Nr opisu: 0000087971
    Tytuł oryginału: Effect of high pressure and sub-zero temperature on total antioxidant capacity and the content of vitamin C, fatty acids and secondary products of lipid oxidation in human milk
    Autorzy: Dorota Martysiak-Żurowska, Małgorzata Puta, Natalia Barczak, Joanna Dąbrowska, Edyta Malinowska-Pańczyk, BOGUMIŁA KIEŁBRATOWSKA, Ilona Kołodziejska.
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. 2017; vol. 67, nr 2, s. 117-122, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1230-0322
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • human milk
  • high pressure
  • total antioxidant capacity
  • fatty acids
  • vitamin C

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.697
    Punktacja ministerstwa: 15.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:




    3/3

    Nr opisu: 0000091074
    Tytuł oryginału: The effect of long-time low temperature pasteurization (LTLT), microwave heating, UVC light and ultrasound exposure on the total antioxidant capacity and content of vitamin C of human milk [Dokument elektroniczny]
    Autorzy: Dorota Martysiak-Żurowska, Małgorzata Puta, Aleksandra Wesołowska, BOGUMIŁA KIEŁBRATOWSKA, Ilona Kołodziejska.
    Źródło: W: 2014 International Human Milk Bank Conference : making donor breastmilk go further, [London, UK, 2-3 October, 2014] : poster abstracts
    Opis fizyczny: abs. 15
    Uwagi: USB flash-drive
    Charakt. formalna: ZSM
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed