Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
OCIECZEK ANETA OBCY
Liczba odnalezionych rekordów:
10
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/10
Nr opisu:
0000097665
Tytuł oryginału:
Influence of tomato cream soup physical parameters on satiety potential level
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Acta Agroph.
2019; vol. 26, nr 4, s. 5-21, bibliogr. [41 poz.], streszcz. ang.
ISSN:
1234-4125
Angielskie hasła przedmiotowe:
density
viscosity
weight
satiety level
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
20.000
DOI:
2/10
Nr opisu:
0000093435
Tytuł oryginału:
Satiety value of groats in healthy women as affected by selected physicochemical parameters [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
, SYLWIA
MAŁGORZEWICZ
.
Źródło:
Int. J. Food Properties
2018; vol. 21, nr 1, s. 1131-1151, bibliogr. 71 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1094-2912
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10942912.2018.1485028?needAccess=true [dostęp: 1.10.2018]
Angielskie hasła przedmiotowe:
satiety
hunger
groats
dietary fiber
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.398
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
WoS
DOI:
3/10
Nr opisu:
0000089823
Tytuł oryginału:
Sorptive properties of modified maize starch as indicators of their quality
Autorzy:
Aneta
Ocieczek
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, Kinga
Baranowska
.
Źródło:
Int. Agrophys.
2017; vol. 31, nr 3, s. 383-392, bibliogr. [46] poz., streszcz. ang.
ISSN:
0236-8722
Angielskie hasła przedmiotowe:
modified maize starch
BET
GAB
Lewicki equations (1998, 2000)
Peleg
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.242
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
Web of Science
DOI:
4/10
Nr opisu:
0000090817
Tytuł oryginału:
Porównanie właściwości sorpcyjnych grzybów suszonych w kontekście ich stabilności przechowalniczej
Tytuł równoległy:
Comparison of sorption properties of dried mushrooms by their storage stability
Autorzy:
Aneta
Ocieczek
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2017; t. 98, nr 3, s. 296-301, bibliogr. 22 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
higroskopijność
grzyby suszone
model GAB
trwałość przechowalnicza
Angielskie hasła przedmiotowe:
hygroscopicity
dried mushrooms
GAB model
storage life
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1450
5/10
Nr opisu:
0000090816
Tytuł oryginału:
Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
Tytuł równoległy:
Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
Żywność wysokosycąca
głód
sytość
makaron
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
highly satiating food
hunger
satiety
pasta
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447
6/10
Nr opisu:
0000087624
Tytuł oryginału:
Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych
Tytuł równoległy:
Influence of vital fiber added to plain yoghurt on yoghurt satiety level
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2016; t. 97, nr 2, s. 125-128, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
błonnik
sytość
indeks sytości
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
fiber
satiety index
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1361
7/10
Nr opisu:
0000087519
Tytuł oryginału:
Porównanie wpływu czerstwienia na sorpcyjność miękiszu bułki pszennej i pieczywa tostowego
Tytuł równoległy:
Comparison of the staling effect on the sorption properties of the crumb wheat roll and toasted bread
Autorzy:
Aneta
Ocieczek
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Wybrane aspekty żywności
/ red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski
Adres wydawniczy:
Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016
Opis fizyczny:
S. 122-132 : Bibliogr. 34 poz., streszcz. pol., ang.
ISBN:
978-83-7789-402-6 ; 978-83-7789-427-9
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
8/10
Nr opisu:
0000087518
Tytuł oryginału:
Wpływ zawartości skrobi na wartość indeksu sytości wybranych kasz
Tytuł równoległy:
The influence of starch on the level of satiety index of selected groats
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
W:
Wybrane aspekty żywności
/ red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski
Adres wydawniczy:
Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016
Opis fizyczny:
S. 65-73 : Bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
ISBN:
978-83-7789-402-6 ; 978-83-7789-427-9
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
9/10
Nr opisu:
0000084133
Tytuł oryginału:
The influence of viscosity on the level of satiety index (IS) in tomato cream soup
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
W:
Międzynarodowa Konferencja Naukowa: Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego : materiały konferencyjne, Malinówka k. Ełku, 9-11 września 2015 r.
Opis fizyczny:
S. 57
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
10/10
Nr opisu:
0000084761
Tytuł oryginału:
Właściwości higroskopijne pyłku kwiatowego (obnóży pszczelich) jako czynnik jego bezpieczeństwa i stabilności przechowalniczej
Tytuł równoległy:
Hygroscopic properties of pollen as a factor in its safety and stability of storage
Autorzy:
Aneta
Ocieczek
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, Katarzyna
Kłopotek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2015; t. 96, nr 4, s. 821-826, bibliogr. 25 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
higroskopijność
pyłek kwiatowy
model GAB
trwałość przechowalnicza
Angielskie hasła przedmiotowe:
hygroscopicity
pollen
GAB model
storage stability
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1336
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed