Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: OCIECZEK ANETA OBCY
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/10

Nr opisu: 0000097665
Tytuł oryginału: Influence of tomato cream soup physical parameters on satiety potential level
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
Źródło: Acta Agroph. 2019; vol. 26, nr 4, s. 5-21, bibliogr. [41 poz.], streszcz. ang.
ISSN: 1234-4125
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • density
  • viscosity
  • weight
  • satiety level

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 20.000
    DOI:




    2/10

    Nr opisu: 0000093435
    Tytuł oryginału: Satiety value of groats in healthy women as affected by selected physicochemical parameters [Dokument elektroniczny]
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek, SYLWIA MAŁGORZEWICZ.
    Źródło: Int. J. Food Properties 2018; vol. 21, nr 1, s. 1131-1151, bibliogr. 71 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1094-2912
    Uwagi: Dostępny w Internecie: https://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/10942912.2018.1485028?needAccess=true [dostęp: 1.10.2018]
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety
  • hunger
  • groats
  • dietary fiber

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.398
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • WoS

    DOI:




    3/10

    Nr opisu: 0000089823
    Tytuł oryginału: Sorptive properties of modified maize starch as indicators of their quality
    Autorzy: Aneta Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA, Kinga Baranowska.
    Źródło: Int. Agrophys. 2017; vol. 31, nr 3, s. 383-392, bibliogr. [46] poz., streszcz. ang.
    ISSN: 0236-8722
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • modified maize starch
  • BET
  • GAB
  • Lewicki equations (1998, 2000)
  • Peleg

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.242
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:




    4/10

    Nr opisu: 0000090817
    Tytuł oryginału: Porównanie właściwości sorpcyjnych grzybów suszonych w kontekście ich stabilności przechowalniczej
    Tytuł równoległy: Comparison of sorption properties of dried mushrooms by their storage stability
    Autorzy: Aneta Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2017; t. 98, nr 3, s. 296-301, bibliogr. 22 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • higroskopijność
  • grzyby suszone
  • model GAB
  • trwałość przechowalnicza

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • hygroscopicity
  • dried mushrooms
  • GAB model
  • storage life

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1450




    5/10

    Nr opisu: 0000090816
    Tytuł oryginału: Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
    Tytuł równoległy: Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • otyłość
  • Żywność wysokosycąca
  • głód
  • sytość
  • makaron

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • obesity
  • highly satiating food
  • hunger
  • satiety
  • pasta

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447




    6/10

    Nr opisu: 0000087624
    Tytuł oryginału: Wpływ dodatku błonnika witalnego na poziom sytości w jogurtach naturalnych
    Tytuł równoległy: Influence of vital fiber added to plain yoghurt on yoghurt satiety level
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2016; t. 97, nr 2, s. 125-128, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • otyłość
  • błonnik
  • sytość
  • indeks sytości

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • obesity
  • fiber
  • satiety index

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1361




    7/10

    Nr opisu: 0000087519
    Tytuł oryginału: Porównanie wpływu czerstwienia na sorpcyjność miękiszu bułki pszennej i pieczywa tostowego
    Tytuł równoległy: Comparison of the staling effect on the sorption properties of the crumb wheat roll and toasted bread
    Autorzy: Aneta Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Wybrane aspekty żywności / red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski
    Adres wydawniczy: Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016
    Opis fizyczny: S. 122-132 : Bibliogr. 34 poz., streszcz. pol., ang.
    ISBN: 978-83-7789-402-6 ; 978-83-7789-427-9
    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000


    8/10

    Nr opisu: 0000087518
    Tytuł oryginału: Wpływ zawartości skrobi na wartość indeksu sytości wybranych kasz
    Tytuł równoległy: The influence of starch on the level of satiety index of selected groats
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: W: Wybrane aspekty żywności / red. Ryszard Zieliński, Jerzy Żuchowski
    Adres wydawniczy: Radom : Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji - PIB, 2016
    Opis fizyczny: S. 65-73 : Bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
    ISBN: 978-83-7789-402-6 ; 978-83-7789-427-9
    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000


    9/10

    Nr opisu: 0000084133
    Tytuł oryginału: The influence of viscosity on the level of satiety index (IS) in tomato cream soup
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Aneta Ocieczek.
    Źródło: W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa: Metody fizyczne w badaniu środowiska rolno-spożywczego i leśnego : materiały konferencyjne, Malinówka k. Ełku, 9-11 września 2015 r.
    Opis fizyczny: S. 57
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    10/10

    Nr opisu: 0000084761
    Tytuł oryginału: Właściwości higroskopijne pyłku kwiatowego (obnóży pszczelich) jako czynnik jego bezpieczeństwa i stabilności przechowalniczej
    Tytuł równoległy: Hygroscopic properties of pollen as a factor in its safety and stability of storage
    Autorzy: Aneta Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA, Katarzyna Kłopotek.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2015; t. 96, nr 4, s. 821-826, bibliogr. 25 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • higroskopijność
  • pyłek kwiatowy
  • model GAB
  • trwałość przechowalnicza

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • hygroscopicity
  • pollen
  • GAB model
  • storage stability

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1336



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed