Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: OCIECZEK A
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/4

Nr opisu: 0000080444
Tytuł oryginału: Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł równoległy: Satiety index and food ingredients assessment for selected food products
Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, A. Ocieczek.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2014; t. 47, nr 3, s. 716-720, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 0365-9445
Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
Polskie hasła przedmiotowe:
  • indeks sytości
  • indeks glikemiczny
  • ładunek glikemiczny
  • otyłość
  • sytość
  • błonnik

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • satiety index
  • glycemic index
  • glycemic load
  • obesity
  • satiety
  • fibre

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf




    2/4

    Nr opisu: 0000080442
    Tytuł oryginału: Wybrane właściwości fizykochemiczne gumy ksantowej jako składnika preparatów o zwiększonej pojemności sycącej [Dokument elektroniczny]
    Tytuł równoległy: Selected physico-chemical properties of xanthan gum in relation to increased filling capacity preparartions
    Autorzy: A. Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2014; t. 47, nr 3, s. 649-654, bibliogr. 11 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf [dostęp: 27.09.2016]
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • guma ksantanowa
  • powierzchnia właściwa adsorpcji
  • izotermy sorpcji
  • model GAB

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • xanthan gum
  • adsorption specific surface
  • sorption isotherms
  • GAB model

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2014/Sk%C5%82ad%20Bromatologia%209_09%20png%20300dpi.pdf




    3/4

    Nr opisu: 0000080435
    Tytuł oryginału: Ocena indeksu sytości oraz składników żywności w wybranych produktach spożywczych
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, A. Ocieczek.
    Źródło: W: XXIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku, Kraków, 10-12 września 2014 r. : program i streszczenia wystąpień
    Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo MALAMUT, 2014
    Opis fizyczny: S. 59 : Bibliogr. 7 poz.
    ISBN: 978-83-934442-5-0
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    4/4

    Nr opisu: 0000080436
    Tytuł oryginału: Wybrane właściwości fizykochemiczne gumy ksantanowej jako składnika preparatów o zwiększonej pojemności sycącej
    Autorzy: A. Ocieczek, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: XXIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne: Bromatologia dla społeczeństwa XXI wieku, Kraków, 10-12 września 2014 r. : program i streszczenia wystąpień
    Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo MALAMUT, 2014
    Opis fizyczny: S. 142 : Bibliogr. 5 poz.
    ISBN: 978-83-934442-5-0
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed