Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
KUKUŁOWICZ A
Liczba odnalezionych rekordów:
11
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/11
Nr opisu:
0000073437
Tytuł oryginału:
Typowanie wskaźnika jakości mikrobiologicznej herbat czarnych
Tytuł równoległy:
Indicator of black microbial quality determinations
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, Ł.
Misiewicz
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2011; t. 44, nr 3, s. 694-699, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
herbaty czarne
grzyby strzępkowe
wskaźniki jakości
Uclodium chartarum
Angielskie hasła przedmiotowe:
black tea
filamentous moulds
quality
indicator
Uclodium chartarum
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/14027
2/11
Nr opisu:
0000073435
Tytuł oryginału:
Wybrane aspekty jakości żywności niekonwencjonalnej
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
W:
Jakość i bezpieczeństwo żywności : kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych
/ pod red. D. Nowak
Adres wydawniczy:
Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Opis fizyczny:
S. 169-183 : Bibliogr. 39 poz.
ISBN:
978-83-7583-279-2
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
POL
3/11
Nr opisu:
0000073438
Tytuł oryginału:
Jakość higieniczna produktów i urządzeń vendingowych przeznaczonych do sprzedaży gorących napojów
Tytuł równoległy:
Hygienic quality of vending products and vending machines for selling hot drinks
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
, A.
Sznajdrowska
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2011; t. 92, nr 4, s. 924-927, bibliogr. 14 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
automaty
gorące napoje
gronkowce
grzyby strzępkowe
czystość urządzeń
Angielskie hasła przedmiotowe:
vending machines
hot drinks staphylococci
filamentous fungi
dean equipment
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=698
4/11
Nr opisu:
0000073423
Tytuł oryginału:
Jakość mikrobiologiczna mlecznych produktów dietetycznych
Tytuł równoległy:
Microbiological quality of dietary milk products
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2011; t. 92, nr 1, s. 44-47, bibliogr. 14 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
mleczne produkty dietetyczne
bakterie fermentacji mlekowej
bakterie chorobotwórcze
bezpieczeństwo zdrowotne
Angielskie hasła przedmiotowe:
dietary milk products
LAB
pathogenetic bacteria
health safety
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=522
5/11
Nr opisu:
0000073426
Tytuł oryginału:
Zmiany jakości serów twarogowych dostępnych w sieciach handlowych w okresie ostatnich kilkunastu lat
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
Przegl. Mlecz.
2011, nr 11, s. 14-18, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0478-6599
Polskie hasła przedmiotowe:
twarogi
jakość
mikroflora
optymalizacja
Angielskie hasła przedmiotowe:
lactic acid cheese
quality
microflora
optimalization
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
http://www.mleczarstwo.com/s30,magid4_nrid238,przeglad_mleczarski.html
6/11
Nr opisu:
0000073439
Tytuł oryginału:
Effect of a mixing tea and
Kalanchoe
on growth of
Stapchylococcus aureus
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
W:
Safety in food production chain
/ ed. G. Krasnowska, A. M. Salejda
Adres wydawniczy:
Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2011
Opis fizyczny:
S. 177-183 : Bibliogr. [18 poz.]
ISBN:
978-83-7717-071-7
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
POL
7/11
Nr opisu:
0000073440
Tytuł oryginału:
Effects of selected plants on the survival of
Staphylococcus aureus
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
W:
Science against microbial pathogenes: communicating current research and technological advances. Vol. 2
/ ed. A. Méndez-Vilas
Adres wydawniczy:
Badajoz : Formatex Research Center, 2011
Opis fizyczny:
S.1186-1194 : Bibliogr. 75 poz., streszcz. ang.
ISBN:
978-84-939843-2-8
Angielskie hasła przedmiotowe:
plants
phytochemical
phytoncides
Staphylococcus aureus
biostatic activity
Charakt. formalna:
RKS
Język publikacji:
ENG
8/11
Nr opisu:
0000073424
Tytuł oryginału:
The influence of lactic acid cheese components on the selected properties of polyamide/polyethylene laminates
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, M.
Morawska
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
Zesz. Nauk. Uniw. Ekonom. Pozn.
2011, nr 186, s. 56-66, bibliogr. [18 poz.], streszcz. ang., pol.
ISSN:
1689-7374
Angielskie hasła przedmiotowe:
good packaging
interactions packaging-product
overal migration
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
9/11
Nr opisu:
0000052129
Tytuł oryginału:
Biostatyczne oddziaływanie miazgi i roztworów roślinnych na gronkowce
Tytuł równoległy:
The biostatic influence of plant pulp and solutions on staphylococci
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2008; t. 41, nr 2, s. 191-196, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
gronkowce
hamowanie wzrostu
zioła
owoce
warzywa
Angielskie hasła przedmiotowe:
staphylococci
growth inhibitions
herbs
fruits
vegetables
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
10/11
Nr opisu:
0000040455
Tytuł oryginału:
The influence of freezing storage conditions of the aloes pulp on their biostatic activity for yeasts
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
Pol. J. Nat. Sci.
2007, suppl. 4, s. 113-119, bibliogr. [11 poz.], streszcz. ang., pol.
ISSN:
1643-9953
Polskie hasła przedmiotowe:
aloes
miazga
drożdże
zamrażanie
efekt biostatyczny
Angielskie hasła przedmiotowe:
aloe
pulp
yeasts
freezing
biostatic effect
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
ENG
11/11
Nr opisu:
0000040458
Tytuł oryginału:
Wpływ mrożenia miazgi aloesowej na biostatyczne oddziaływanie w stosunku do
Candida albicans
Autorzy:
IZABELA
STEINKA
, A.
Kukułowicz
.
Źródło:
W:
XXXVIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Żywność a jakość życia : uwarunkowania technologiczne, higieniczne, żywieniowe i kulturowe, Olsztyn, 20-21 wrzesień 2007 r. : streszczenia wykładów i komunikatów
Opis fizyczny:
S. 95
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed