Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: KUKUŁOWICZ A
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/11

Nr opisu: 0000073437
Tytuł oryginału: Typowanie wskaźnika jakości mikrobiologicznej herbat czarnych
Tytuł równoległy: Indicator of black microbial quality determinations
Autorzy: IZABELA STEINKA, Ł. Misiewicz, A. Kukułowicz.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2011; t. 44, nr 3, s. 694-699, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
  • herbaty czarne
  • grzyby strzępkowe
  • wskaźniki jakości
  • Uclodium chartarum

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • black tea
  • filamentous moulds
  • quality
  • indicator
  • Uclodium chartarum

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/14027




    2/11

    Nr opisu: 0000073435
    Tytuł oryginału: Wybrane aspekty jakości żywności niekonwencjonalnej
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: W: Jakość i bezpieczeństwo żywności : kształtowanie jakości żywieniowej w procesach technologicznych / pod red. D. Nowak
    Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
    Opis fizyczny: S. 169-183 : Bibliogr. 39 poz.
    ISBN: 978-83-7583-279-2
    Charakt. formalna: RKS
    Język publikacji: POL


    3/11

    Nr opisu: 0000073438
    Tytuł oryginału: Jakość higieniczna produktów i urządzeń vendingowych przeznaczonych do sprzedaży gorących napojów
    Tytuł równoległy: Hygienic quality of vending products and vending machines for selling hot drinks
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz, A. Sznajdrowska.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2011; t. 92, nr 4, s. 924-927, bibliogr. 14 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • automaty
  • gorące napoje
  • gronkowce
  • grzyby strzępkowe
  • czystość urządzeń

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vending machines
  • hot drinks staphylococci
  • filamentous fungi
  • dean equipment

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=698




    4/11

    Nr opisu: 0000073423
    Tytuł oryginału: Jakość mikrobiologiczna mlecznych produktów dietetycznych
    Tytuł równoległy: Microbiological quality of dietary milk products
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. 2011; t. 92, nr 1, s. 44-47, bibliogr. 14 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1895-4316
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • mleczne produkty dietetyczne
  • bakterie fermentacji mlekowej
  • bakterie chorobotwórcze
  • bezpieczeństwo zdrowotne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • dietary milk products
  • LAB
  • pathogenetic bacteria
  • health safety

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=522




    5/11

    Nr opisu: 0000073426
    Tytuł oryginału: Zmiany jakości serów twarogowych dostępnych w sieciach handlowych w okresie ostatnich kilkunastu lat
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: Przegl. Mlecz. 2011, nr 11, s. 14-18, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0478-6599
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • twarogi
  • jakość
  • mikroflora
  • optymalizacja

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • lactic acid cheese
  • quality
  • microflora
  • optimalization

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    http://www.mleczarstwo.com/s30,magid4_nrid238,przeglad_mleczarski.html


    6/11

    Nr opisu: 0000073439
    Tytuł oryginału: Effect of a mixing tea and Kalanchoe on growth of Stapchylococcus aureus
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: W: Safety in food production chain / ed. G. Krasnowska, A. M. Salejda
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2011
    Opis fizyczny: S. 177-183 : Bibliogr. [18 poz.]
    ISBN: 978-83-7717-071-7
    Charakt. formalna: RKS
    Język publikacji: POL


    7/11

    Nr opisu: 0000073440
    Tytuł oryginału: Effects of selected plants on the survival of Staphylococcus aureus
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: W: Science against microbial pathogenes: communicating current research and technological advances. Vol. 2 / ed. A. Méndez-Vilas
    Adres wydawniczy: Badajoz : Formatex Research Center, 2011
    Opis fizyczny: S.1186-1194 : Bibliogr. 75 poz., streszcz. ang.
    ISBN: 978-84-939843-2-8
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • plants
  • phytochemical
  • phytoncides
  • Staphylococcus aureus
  • biostatic activity

    Charakt. formalna: RKS
    Język publikacji: ENG


    8/11

    Nr opisu: 0000073424
    Tytuł oryginału: The influence of lactic acid cheese components on the selected properties of polyamide/polyethylene laminates
    Autorzy: IZABELA STEINKA, M. Morawska, A. Kukułowicz.
    Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Ekonom. Pozn. 2011, nr 186, s. 56-66, bibliogr. [18 poz.], streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1689-7374
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • good packaging
  • interactions packaging-product
  • overal migration

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG


    9/11

    Nr opisu: 0000052129
    Tytuł oryginału: Biostatyczne oddziaływanie miazgi i roztworów roślinnych na gronkowce
    Tytuł równoległy: The biostatic influence of plant pulp and solutions on staphylococci
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2008; t. 41, nr 2, s. 191-196, bibliogr. 15 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • gronkowce
  • hamowanie wzrostu
  • zioła
  • owoce
  • warzywa

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • staphylococci
  • growth inhibitions
  • herbs
  • fruits
  • vegetables

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000




    10/11

    Nr opisu: 0000040455
    Tytuł oryginału: The influence of freezing storage conditions of the aloes pulp on their biostatic activity for yeasts
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: Pol. J. Nat. Sci. 2007, suppl. 4, s. 113-119, bibliogr. [11 poz.], streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1643-9953
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • aloes
  • miazga
  • drożdże
  • zamrażanie
  • efekt biostatyczny

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • aloe
  • pulp
  • yeasts
  • freezing
  • biostatic effect

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: ENG


    11/11

    Nr opisu: 0000040458
    Tytuł oryginału: Wpływ mrożenia miazgi aloesowej na biostatyczne oddziaływanie w stosunku do Candida albicans
    Autorzy: IZABELA STEINKA, A. Kukułowicz.
    Źródło: W: XXXVIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Żywność a jakość życia : uwarunkowania technologiczne, higieniczne, żywieniowe i kulturowe, Olsztyn, 20-21 wrzesień 2007 r. : streszczenia wykładów i komunikatów
    Opis fizyczny: S. 95
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed