Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: KŁOBUKOWSKI FILIP
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/29

Nr opisu: 0000099047
Tytuł oryginału: Spożycie kakao a ryzyko nowotworzenia [Dokument elektroniczny]
Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA.
Źródło: W: XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny: S. 72 : Bibliogr. 5 poz.
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN: 978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki bioaktywne
  • witamina C
  • kakao

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    2/29

    Nr opisu: 0000099278
    Tytuł oryginału: Bezpieczeństwo żywności i żywienia
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: W: Żywienie kliniczne : praktyczne zagadnienia. T. 1 / pod red. SYLWII MAŁGORZEWICZ
    Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Czelej Sp. z o.o., 2020
    Opis fizyczny: S. 4-28 : Bibliogr. 35 poz.
    ISBN: 978-83-7563-295-8
    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    3/29

    Nr opisu: 0000097467
    Tytuł oryginału: Determination of factors influencing the supply of cocoa beans
    Tytuł równoległy: Określanie czynników wpływających na podaż ziarna kakaowego
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Intercathedra 2019, nr 40/3, s. 297-306, bibliogr. 46 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1640-3622
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • ziarno kakaowe
  • dostawa kakao
  • zmiana klimatu

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa beans
  • cocoa supply
  • climate change

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    DOI:
    https://www1.up.poznan.pl/intercathedra/files/Intercathedra_3(40)2019__Smiechowska.pdf




    4/29

    Nr opisu: 0000092423
    Tytuł oryginału: The ancient tea horse road
    Autorzy: KAJA KARWOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne : wiosna : część piąta, Gdańsk, 14 maja 2018 roku / red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny
    Adres wydawniczy: Poznań, 2018
    Opis fizyczny: S. 42
    ISBN: 978-83-65917-81-2
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    5/29

    Nr opisu: 0000092370
    Tytuł oryginału: Selected parameters of nutritional and pro-health value in the common carp (Cyprinus carpio L.) muscle tissue
    Autorzy: J. Kłobukowski, K. Skibniewska, K. Janowicz, F[ILIP] KŁOBUKOWSKI, E. Siemianowska, E. Terech-Majewska, J. Szarek.
    Źródło: J. Food Qual. 2018; vol. 2018, art. ID 6082164, s. 1-9, bibliogr. 48 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 0146-9428
    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.360
    Punktacja ministerstwa: 20.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    DOI:




    6/29

    Nr opisu: 0000092499
    Tytuł oryginału: Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, KAJA KARWOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej : Żywność - tradycja i nowoczesność, Lublin, 24-25 maja 2018 : materiały konferencji naukowej
    Adres wydawniczy: [Lublin] : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o. o., [2018]
    Opis fizyczny: S. 41
    ISBN: 978-83-63761-74-5
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    7/29

    Nr opisu: 0000092498
    Tytuł oryginału: Wpływ postaci wybranych rodzajów herbat na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w naparach
    Autorzy: KAJA KARWOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej : Żywność - tradycja i nowoczesność, Lublin, 24-25 maja 2018 : materiały konferencji naukowej
    Adres wydawniczy: [Lublin] : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o. o., [2018]
    Opis fizyczny: S. 40
    ISBN: 978-83-63761-74-5
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    8/29

    Nr opisu: 0000093590
    Tytuł oryginału: Możliwości wykorzystania karobu (Ceratonia siliqua) w sektorze żywnościowym i żywieniowym
    Tytuł równoległy: Possibilities of utilizing carob (Ceratonia Siliqua) in food industry and nutrition
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Probl. Rol. Świat. 2018; vol. 18, nr 2, s. 140-148, bibliogr. [23] poz., streszcz.. pol., ang.
    ISSN: 2081-6960
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • karob
  • kakao
  • zastosowanie
  • wartość odżywcza
  • guma karobowa

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • carob
  • cocoa
  • application
  • nutritional value
  • carob gum

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 13.000
    DOI:




    9/29

    Nr opisu: 0000092502
    Tytuł oryginału: Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, KAJA KARWOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Żywność - tradycja i nowoczesność : procesy technologiczne a jakość żywności : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej / pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej
    Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
    Opis fizyczny: S. 18-29 : Bibliogr. 16 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-63761-75-2
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao
  • polifenole
  • teobromina
  • właściwości prozdrowotne
  • wartość odżywcza

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000


    10/29

    Nr opisu: 0000092503
    Tytuł oryginału: Wpływ postaci wybranych rodzajów herbat na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w naparach
    Autorzy: KAJA KARWOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Żywność - tradycja i nowoczesność : prozdrowotne właściwości żywności : aspekty żywieniowe i technologiczne : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej / pod red. nauk. Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej
    Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
    Opis fizyczny: S. 39-48 : Bibliogr. 13 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-63761-51-6
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • herbata
  • rozpuszczalne szczawiany
  • manganometria
  • rozdrobnienie

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000


    11/29

    Nr opisu: 0000089821
    Tytuł oryginału: Bezpieczeństwo informacyjne : nowe kryterium jakości żywności w komunikacji rynkowej z konsumentem
    Tytuł równoległy: Information safety : a novel criterion of food quality in market communication with the consumer
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Handel Wewn. 2017; R. 63, nr 1, s. 329-339, bibliogr. [23] poz., streszcz. pol., ang., ros.
    ISSN: 0438-5403
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • bezpieczeństwo żywności
  • autentyczność żywności
  • opakowanie
  • komunikacja rynkowa
  • bezpieczeństwo informacyjne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food safety
  • food authenticity
  • packaging
  • market communication
  • information safety

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf




    12/29

    Nr opisu: 0000089895
    Tytuł oryginału: Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
    Tytuł równoległy: Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
    Autorzy: Jan Kłobukowski, Joanna Ciborska, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
    ISSN: 0033-250X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • trawienie
  • wchłanianie
  • tłuszcz
  • produkty spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • digestion
  • absorption
  • fat
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    DOI:




    13/29

    Nr opisu: 0000090798
    Tytuł oryginału: Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
    Tytuł równoległy: Lipid in food, nutrition and human health. Part. II.Nutritional and healthy aspects
    Autorzy: Joanna Ciborska, Jan Kłobukowski, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 2017; t. 71, nr 9, s. 44-49, bibliogr. 42 poz., streszcz.pol., ang.
    ISSN: 0033-250X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • lipidy
  • zalecenia żywieniowe
  • choroby cywilizacyjne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • lipids
  • nutritional recommendations
  • civilisation diseases

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    DOI:
    http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html




    14/29

    Nr opisu: 0000091486
    Tytuł oryginału: Prospects for development of highly satiating foods in Poland
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Zeszyt. Nauk. SGGW. Probl. Rol. Świat. 2017; vol. 17, nr 4, s. 280-291, bibliogr. [52] poz., streszcz. ang.
    ISSN: 2081-6960
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • functional food
  • highly satiating food
  • obesity
  • Poland

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 13.000
    DOI:




    15/29

    Nr opisu: 0000089582
    Tytuł oryginału: Zastosowanie wizualnych skal graficznych do oceny sytości po spożyciu napojów kakaowych wśród dzieci przedszkolnych
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN / red. Anna Pęksa
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2017
    Opis fizyczny: S. 174-182 : Bibliogr. 12 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-7717-264-3
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • sytość
  • wizualne skale graficzne
  • otyłość
  • bezpieczeństwo żywnościowe

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000


    16/29

    Nr opisu: 0000089583
    Tytuł oryginału: Zastosowanie wizualnych skal graficznych do oceny sytości po spożyciu napojów kakaowych wśród dzieci przedszkolnych
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: W: Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Wrocław, 4-5 lipca 2017 r. : materiały konferencji naukowej / red. Anna Pęksa
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2017
    Opis fizyczny: S. 44
    ISBN: 978-83-7717-265-0
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    17/29

    Nr opisu: 0000087510
    Tytuł oryginału: Food quality and safety assurance in terms of loss and waste limitation
    Tytuł równoległy: Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w kontekście ograniczenia strat i marnotrawstwa
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: J. Agribus. Rural Dev. 2016, z. 2, s. 443-450, bibliogr. [28] poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1899-5241
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • bezpieczeństwo żywności
  • straty i marnotrawstwo żywności

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food safety
  • food waste
  • food loss

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 13.000
    DOI:




    18/29

    Nr opisu: 0000089822
    Tytuł oryginału: The presence of oxalates in the cocoa powder from organic and conventional plantations
    Tytuł równoległy: Obecność szczawianów w proszku kakaowym z plantacji ekologicznych i konwencjonalnych
    Autorzy: Paulina W. Witt, MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. 2016; vol. 61, nr 4, s. 218-222, bibliogr. 36 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 1642-686X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao
  • proszek kakaowy
  • plantacja ekologiczna
  • plantacja konwencjonalna
  • szczawiany

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa
  • cocoa powdre
  • organic plantations
  • conventional plantations
  • oxalate

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    http://www.pimr.poznan.pl/biul/2016_4_PW.pdf




    19/29

    Nr opisu: 0000087610
    Tytuł oryginału: Kakao jako prozdrowotny środek spożywczy
    Tytuł równoległy: Cocoa as a health-beneficiary food
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MAGDALENA SKOTNICKA, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Szkice Hum. 2016; t. 16, nr 4, s. 155-166, bibliogr. [42] poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1642-6363
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao
  • czekolada
  • polifenole
  • alkaloidy
  • właściwości prozdrowotne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa
  • chocolate
  • polyphenols
  • alkaloids
  • health-promoting properties

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://szkicehumanistyczne.osw.olsztyn.pl/




    20/29

    Nr opisu: 0000087611
    Tytuł oryginału: Metody oznaczania wartości sycącej produktów spożywczych w profilaktyce otyłości
    Tytuł równoległy: Methods of determining the satiety value of food products in obesity prevention
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Szkice Hum. 2016; t. 16, nr 4, s. 167-180, bibliogr. 39 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1642-6363
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • gęstość energetyczna (DED)
  • indeks glikemiczny (IG)
  • indeks sytości (SI)
  • marker nasycenia (FF)
  • profilaktyka otyłości

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • dietary energy density (DED)
  • glycemic index (GI)
  • satiety index (SI) fullness factor (FF)
  • obesity prevention

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://szkicehumanistyczne.osw.olsztyn.pl/




    21/29

    Nr opisu: 0000087521
    Tytuł oryginału: Nowe kryterium jakości w aspekcie autentyczności środków spożywczych
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: W: Zachowania konsumentów na rynku towarów i usług. Nowa żywność. Nowa jakość. Nowe trendy w konsumpcji, Gdynia, 22-23 września 2016
    Opis fizyczny: S. 29
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    22/29

    Nr opisu: 0000087513
    Tytuł oryginału: Ocena barwy odtłuszczonych i nieodtłuszczonych proszków kakaowych : badania wstępne
    Tytuł równoległy: Evaluation of color defatted and non-defatted cocoa powders : preliminary studies
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: Zesz. Nauk. Akad. Mor. Gdyn. 2016, nr 93, s. 134-140, bibliogr. 27 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1644-1818
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kakao w proszku
  • barwa
  • system CIELab

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • color
  • CIELab system

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul-415.html




    23/29

    Nr opisu: 0000086061
    Tytuł oryginału: Kształtowanie jakości żywności a środowisko naturalne
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Żywienie a środowisko / pod red. nauk. Marzeny Podgórskiej
    Adres wydawniczy: Gdańsk : Wyższa Szkoła Zarządzania w Gdańsku, 2016
    Opis fizyczny: S. 7-19 : Bibliogr. 30 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-926884-3-3
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • jakość żywności
  • marnotrawienie
  • żywność ekologiczna

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000


    24/29

    Nr opisu: 0000086062
    Tytuł oryginału: Zapotrzebowanie na wodę i ocena jej pobrania wśród osób starszych
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Dominika Rohde, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: W: Żywienie a środowisko / pod red. nauk. Marzeny Podgórskiej
    Adres wydawniczy: Gdańsk : Wyższa Szkoła Zarządzania w Gdańsku, 2016
    Opis fizyczny: S. 38-50 : Bibliogr. 34 poz., streszcz. pol.
    ISBN: 978-83-926884-3-3
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • woda
  • osoby starsze
  • zapotrzebowanie na wodę
  • proces starzenia

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000


    25/29

    Nr opisu: 0000087512
    Tytuł oryginału: Aspekty jakości żywności przy outsourcowanej usłudze żywieniowej
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA, MAGDALENA SKOTNICKA.
    Źródło: W: Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne. Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia. 2 / red. nauk. Helena Marek, Andrzej Zduniak
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa, 2015
    Opis fizyczny: S. 159-170 : Bibliogr. 22 poz., streszcz. pol., ang.
    ISBN: 978-83-65096-30-2
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • jakość żywności
  • outsourcing
  • żywienie zbiorowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food quality
  • outsourcing
  • mass nutrition

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.hurtownianowaksiazka.pl/wyzsza-szkola-bezpieczenstwa-poznan/2072--bezpieczenstwo-zdrowotne-ujecie-interdyscyplinarne-bezpieczenstwo-zywnosci-i-w-zywieniu-szanse-i-zagrozenia-t-1-97883650962


    26/29

    Nr opisu: 0000084066
    Tytuł oryginału: Możliwości rozwoju żywności przeznaczonej dla osób starszych
    Tytuł równoległy: Development possibilities of elderly-designed food
    Autorzy: MAGDALENA SKOTNICKA, Monika Michalczuk, MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: W: Oblicza dobrobytu : wybrane zagadnienia. T. 2 / red. nauk. WIESŁAWA ŁYSIAK-SZYDŁOWSKA i Krystyna Strzała
    Adres wydawniczy: Gdańsk : Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2015
    Opis fizyczny: S. 129-139 : Bibliogr. [31] poz., streszcz. pol., ang.
    ISBN: 978-83-7865-307-3
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żywność funkcjonalna
  • osoby starsze
  • żywność dietetyczna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • functional food
  • elderly people
  • dietetic foods

    Charakt. formalna: RKS
    Charakt. merytoryczna: MON
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    https://ksiegarnia-bankowa.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=9788378653073&hthost=1&store_id=2


    27/29

    Nr opisu: 0000084389
    Tytuł oryginału: Quality assurance of food versus limiting food loss and waste
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Zarz. Finanse 2015; vol. 13, nr 2, s. 93-103, bibliogr. 30 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 2084-5189
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • quality of food
  • food waste

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 10.000
    http://zif.wzr.pl/pim/2015_2_9.pdf




    28/29

    Nr opisu: 0000080438
    Tytuł oryginału: Ocena barwy odtłuszczonych i nieodtłuszczonych proszków kakaowych : badania wstępne
    Autorzy: FILIP KŁOBUKOWSKI, MARIA ŚMIECHOWSKA.
    Źródło: W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce, Gdynia, 11-13 maja 2014 r. : streszczenia
    Opis fizyczny: S. 31
    ISBN: 978-83-7421-212-0
    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    29/29

    Nr opisu: 0000075340
    Tytuł oryginału: Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • proszek kakaowy
  • kakao
  • polifenole
  • właściwości antyoksydacyjne
  • zdolność wymiatania wolnych rodników

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • cocoa
  • polyphenols
  • antioxidant properties
  • antioxidant capacity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed