Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
KŁOBUKOWSKI FILIP
Liczba odnalezionych rekordów:
29
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/29
Nr opisu:
0000099047
Tytuł oryginału:
Spożycie kakao a ryzyko nowotworzenia [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 72 : Bibliogr. 5 poz.
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
składniki bioaktywne
witamina C
kakao
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/29
Nr opisu:
0000099278
Tytuł oryginału:
Bezpieczeństwo żywności i żywienia
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
W:
Żywienie kliniczne : praktyczne zagadnienia. T. 1
/ pod red. SYLWII MAŁGORZEWICZ
Adres wydawniczy:
Lublin : Wydawnictwo Czelej Sp. z o.o., 2020
Opis fizyczny:
S. 4-28 : Bibliogr. 35 poz.
ISBN:
978-83-7563-295-8
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
3/29
Nr opisu:
0000097467
Tytuł oryginału:
Determination of factors influencing the supply of cocoa beans
Tytuł równoległy:
Określanie czynników wpływających na podaż ziarna kakaowego
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Intercathedra
2019, nr 40/3, s. 297-306, bibliogr. 46 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1640-3622
Polskie hasła przedmiotowe:
ziarno kakaowe
dostawa kakao
zmiana klimatu
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa beans
cocoa supply
climate change
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
DOI:
https://www1.up.poznan.pl/intercathedra/files/Intercathedra_3(40)2019__Smiechowska.pdf
4/29
Nr opisu:
0000092423
Tytuł oryginału:
The ancient tea horse road
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
W:
Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne : wiosna : część piąta, Gdańsk, 14 maja 2018 roku
/ red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny
Adres wydawniczy:
Poznań, 2018
Opis fizyczny:
S. 42
ISBN:
978-83-65917-81-2
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
5/29
Nr opisu:
0000092370
Tytuł oryginału:
Selected parameters of nutritional and pro-health value in the common carp (
Cyprinus carpio
L.) muscle tissue
Autorzy:
J.
Kłobukowski
, K.
Skibniewska
, K.
Janowicz
, F[ILIP]
KŁOBUKOWSKI
, E.
Siemianowska
, E.
Terech-Majewska
, J.
Szarek
.
Źródło:
J. Food Qual.
2018; vol. 2018, art. ID 6082164, s. 1-9, bibliogr. 48 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0146-9428
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.360
Punktacja ministerstwa:
20.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
DOI:
6/29
Nr opisu:
0000092499
Tytuł oryginału:
Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej : Żywność - tradycja i nowoczesność, Lublin, 24-25 maja 2018 : materiały konferencji naukowej
Adres wydawniczy:
[Lublin] : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o. o., [2018]
Opis fizyczny:
S. 41
ISBN:
978-83-63761-74-5
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
7/29
Nr opisu:
0000092498
Tytuł oryginału:
Wpływ postaci wybranych rodzajów herbat na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w naparach
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej : Żywność - tradycja i nowoczesność, Lublin, 24-25 maja 2018 : materiały konferencji naukowej
Adres wydawniczy:
[Lublin] : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o. o., [2018]
Opis fizyczny:
S. 40
ISBN:
978-83-63761-74-5
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
8/29
Nr opisu:
0000093590
Tytuł oryginału:
Możliwości wykorzystania karobu (Ceratonia siliqua) w sektorze żywnościowym i żywieniowym
Tytuł równoległy:
Possibilities of utilizing carob (Ceratonia Siliqua) in food industry and nutrition
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
Zesz. Nauk. SGGW Probl. Rol. Świat.
2018; vol. 18, nr 2, s. 140-148, bibliogr. [23] poz., streszcz.. pol., ang.
ISSN:
2081-6960
Polskie hasła przedmiotowe:
karob
kakao
zastosowanie
wartość odżywcza
guma karobowa
Angielskie hasła przedmiotowe:
carob
cocoa
application
nutritional value
carob gum
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
13.000
DOI:
9/29
Nr opisu:
0000092502
Tytuł oryginału:
Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Żywność - tradycja i nowoczesność : procesy technologiczne a jakość żywności : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej
/ pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej
Adres wydawniczy:
Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
Opis fizyczny:
S. 18-29 : Bibliogr. 16 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-63761-75-2
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
polifenole
teobromina
właściwości prozdrowotne
wartość odżywcza
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
10/29
Nr opisu:
0000092503
Tytuł oryginału:
Wpływ postaci wybranych rodzajów herbat na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w naparach
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Żywność - tradycja i nowoczesność : prozdrowotne właściwości żywności : aspekty żywieniowe i technologiczne : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej
/ pod red. nauk. Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej
Adres wydawniczy:
Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
Opis fizyczny:
S. 39-48 : Bibliogr. 13 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-63761-51-6
Polskie hasła przedmiotowe:
herbata
rozpuszczalne szczawiany
manganometria
rozdrobnienie
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
11/29
Nr opisu:
0000089821
Tytuł oryginału:
Bezpieczeństwo informacyjne : nowe kryterium jakości żywności w komunikacji rynkowej z konsumentem
Tytuł równoległy:
Information safety : a novel criterion of food quality in market communication with the consumer
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Handel Wewn.
2017; R. 63, nr 1, s. 329-339, bibliogr. [23] poz., streszcz. pol., ang., ros.
ISSN:
0438-5403
Polskie hasła przedmiotowe:
bezpieczeństwo żywności
autentyczność żywności
opakowanie
komunikacja rynkowa
bezpieczeństwo informacyjne
Angielskie hasła przedmiotowe:
food safety
food authenticity
packaging
market communication
information safety
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf
12/29
Nr opisu:
0000089895
Tytuł oryginału:
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Tytuł równoległy:
Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
Autorzy:
Jan
Kłobukowski
, Joanna
Ciborska
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN:
0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
digestion
absorption
fat
food products
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
DOI:
13/29
Nr opisu:
0000090798
Tytuł oryginału:
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Tytuł równoległy:
Lipid in food, nutrition and human health. Part. II.Nutritional and healthy aspects
Autorzy:
Joanna
Ciborska
, Jan
Kłobukowski
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
2017; t. 71, nr 9, s. 44-49, bibliogr. 42 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN:
0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
Angielskie hasła przedmiotowe:
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
DOI:
http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html
14/29
Nr opisu:
0000091486
Tytuł oryginału:
Prospects for development of highly satiating foods in Poland
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Zeszyt. Nauk. SGGW. Probl. Rol. Świat.
2017; vol. 17, nr 4, s. 280-291, bibliogr. [52] poz., streszcz. ang.
ISSN:
2081-6960
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
highly satiating food
obesity
Poland
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
13.000
DOI:
15/29
Nr opisu:
0000089582
Tytuł oryginału:
Zastosowanie wizualnych skal graficznych do oceny sytości po spożyciu napojów kakaowych wśród dzieci przedszkolnych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
W:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN
/ red. Anna Pęksa
Adres wydawniczy:
Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2017
Opis fizyczny:
S. 174-182 : Bibliogr. 12 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-7717-264-3
Polskie hasła przedmiotowe:
sytość
wizualne skale graficzne
otyłość
bezpieczeństwo żywnościowe
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
16/29
Nr opisu:
0000089583
Tytuł oryginału:
Zastosowanie wizualnych skal graficznych do oceny sytości po spożyciu napojów kakaowych wśród dzieci przedszkolnych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
W:
Żywność dla przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Wrocław, 4-5 lipca 2017 r. : materiały konferencji naukowej
/ red. Anna Pęksa
Adres wydawniczy:
Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, 2017
Opis fizyczny:
S. 44
ISBN:
978-83-7717-265-0
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
17/29
Nr opisu:
0000087510
Tytuł oryginału:
Food quality and safety assurance in terms of loss and waste limitation
Tytuł równoległy:
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w kontekście ograniczenia strat i marnotrawstwa
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
J. Agribus. Rural Dev.
2016, z. 2, s. 443-450, bibliogr. [28] poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1899-5241
Polskie hasła przedmiotowe:
bezpieczeństwo żywności
straty i marnotrawstwo żywności
Angielskie hasła przedmiotowe:
food safety
food waste
food loss
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
13.000
DOI:
18/29
Nr opisu:
0000089822
Tytuł oryginału:
The presence of oxalates in the cocoa powder from organic and conventional plantations
Tytuł równoległy:
Obecność szczawianów w proszku kakaowym z plantacji ekologicznych i konwencjonalnych
Autorzy:
Paulina W.
Witt
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
J. Res. Appl. Agric. Eng.
2016; vol. 61, nr 4, s. 218-222, bibliogr. 36 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1642-686X
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
proszek kakaowy
plantacja ekologiczna
plantacja konwencjonalna
szczawiany
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa
cocoa powdre
organic plantations
conventional plantations
oxalate
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://www.pimr.poznan.pl/biul/2016_4_PW.pdf
19/29
Nr opisu:
0000087610
Tytuł oryginału:
Kakao jako prozdrowotny środek spożywczy
Tytuł równoległy:
Cocoa as a health-beneficiary food
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Szkice Hum.
2016; t. 16, nr 4, s. 155-166, bibliogr. [42] poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1642-6363
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
czekolada
polifenole
alkaloidy
właściwości prozdrowotne
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa
chocolate
polyphenols
alkaloids
health-promoting properties
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://szkicehumanistyczne.osw.olsztyn.pl/
20/29
Nr opisu:
0000087611
Tytuł oryginału:
Metody oznaczania wartości sycącej produktów spożywczych w profilaktyce otyłości
Tytuł równoległy:
Methods of determining the satiety value of food products in obesity prevention
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Szkice Hum.
2016; t. 16, nr 4, s. 167-180, bibliogr. 39 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1642-6363
Polskie hasła przedmiotowe:
gęstość energetyczna (DED)
indeks glikemiczny (IG)
indeks sytości (SI)
marker nasycenia (FF)
profilaktyka otyłości
Angielskie hasła przedmiotowe:
dietary energy density (DED)
glycemic index (GI)
satiety index (SI) fullness factor (FF)
obesity prevention
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://szkicehumanistyczne.osw.olsztyn.pl/
21/29
Nr opisu:
0000087521
Tytuł oryginału:
Nowe kryterium jakości w aspekcie autentyczności środków spożywczych
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
W:
Zachowania konsumentów na rynku towarów i usług. Nowa żywność. Nowa jakość. Nowe trendy w konsumpcji, Gdynia, 22-23 września 2016
Opis fizyczny:
S. 29
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
22/29
Nr opisu:
0000087513
Tytuł oryginału:
Ocena barwy odtłuszczonych i nieodtłuszczonych proszków kakaowych : badania wstępne
Tytuł równoległy:
Evaluation of color defatted and non-defatted cocoa powders : preliminary studies
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Zesz. Nauk. Akad. Mor. Gdyn.
2016, nr 93, s. 134-140, bibliogr. 27 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1644-1818
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao w proszku
barwa
system CIELab
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa powder
color
CIELab system
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
http://zeszyty.am.gdynia.pl/artykul-415.html
23/29
Nr opisu:
0000086061
Tytuł oryginału:
Kształtowanie jakości żywności a środowisko naturalne
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Żywienie a środowisko
/ pod red. nauk. Marzeny Podgórskiej
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Wyższa Szkoła Zarządzania w Gdańsku, 2016
Opis fizyczny:
S. 7-19 : Bibliogr. 30 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-926884-3-3
Polskie hasła przedmiotowe:
jakość żywności
marnotrawienie
żywność ekologiczna
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
24/29
Nr opisu:
0000086062
Tytuł oryginału:
Zapotrzebowanie na wodę i ocena jej pobrania wśród osób starszych
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Dominika
Rohde
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
W:
Żywienie a środowisko
/ pod red. nauk. Marzeny Podgórskiej
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Wyższa Szkoła Zarządzania w Gdańsku, 2016
Opis fizyczny:
S. 38-50 : Bibliogr. 34 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-926884-3-3
Polskie hasła przedmiotowe:
woda
osoby starsze
zapotrzebowanie na wodę
proces starzenia
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
25/29
Nr opisu:
0000087512
Tytuł oryginału:
Aspekty jakości żywności przy outsourcowanej usłudze żywieniowej
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne. Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia. 2
/ red. nauk. Helena Marek, Andrzej Zduniak
Adres wydawniczy:
Poznań : Wydawnictwo Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa, 2015
Opis fizyczny:
S. 159-170 : Bibliogr. 22 poz., streszcz. pol., ang.
ISBN:
978-83-65096-30-2
Polskie hasła przedmiotowe:
jakość żywności
outsourcing
żywienie zbiorowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
food quality
outsourcing
mass nutrition
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
http://www.hurtownianowaksiazka.pl/wyzsza-szkola-bezpieczenstwa-poznan/2072--bezpieczenstwo-zdrowotne-ujecie-interdyscyplinarne-bezpieczenstwo-zywnosci-i-w-zywieniu-szanse-i-zagrozenia-t-1-97883650962
26/29
Nr opisu:
0000084066
Tytuł oryginału:
Możliwości rozwoju żywności przeznaczonej dla osób starszych
Tytuł równoległy:
Development possibilities of elderly-designed food
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Monika
Michalczuk
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
W:
Oblicza dobrobytu : wybrane zagadnienia. T. 2
/ red. nauk. WIESŁAWA ŁYSIAK-SZYDŁOWSKA i Krystyna Strzała
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2015
Opis fizyczny:
S. 129-139 : Bibliogr. [31] poz., streszcz. pol., ang.
ISBN:
978-83-7865-307-3
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
osoby starsze
żywność dietetyczna
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
elderly people
dietetic foods
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
https://ksiegarnia-bankowa.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=9788378653073&hthost=1&store_id=2
27/29
Nr opisu:
0000084389
Tytuł oryginału:
Quality assurance of food versus limiting food loss and waste
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Zarz. Finanse
2015; vol. 13, nr 2, s. 93-103, bibliogr. 30 poz., streszcz. ang.
ISSN:
2084-5189
Angielskie hasła przedmiotowe:
quality of food
food waste
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
10.000
http://zif.wzr.pl/pim/2015_2_9.pdf
28/29
Nr opisu:
0000080438
Tytuł oryginału:
Ocena barwy odtłuszczonych i nieodtłuszczonych proszków kakaowych : badania wstępne
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
W:
Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Jakość towarów i usług w innowacyjnej gospodarce, Gdynia, 11-13 maja 2014 r. : streszczenia
Opis fizyczny:
S. 31
ISBN:
978-83-7421-212-0
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
29/29
Nr opisu:
0000075340
Tytuł oryginału:
Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
Autorzy:
MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Towarozn. Probl. Jakości
2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1733-747X
Polskie hasła przedmiotowe:
proszek kakaowy
kakao
polifenole
właściwości antyoksydacyjne
zdolność wymiatania wolnych rodników
Angielskie hasła przedmiotowe:
cocoa powder
cocoa
polyphenols
antioxidant properties
antioxidant capacity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed