Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
FAT
Liczba odnalezionych rekordów:
2
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/2
Nr opisu:
0000089895
Tytuł oryginału:
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Tytuł równoległy:
Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
Autorzy:
Jan
Kłobukowski
, Joanna
Ciborska
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN:
0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
digestion
absorption
fat
food products
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
DOI:
2/2
Nr opisu:
0000026640
Tytuł oryginału:
Wybrane owoce morza jako składniki diety o wysokiej wartości odżywczej.
Tytuł równoległy:
Selected seafoods as the components of diet of high nutritional value
Autorzy:
IZABELA
ZDROJEWSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2005; t. 56, nr 2, s. 131-137, bibliogr. 25 poz., summ.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
wartość odżywcza
dieta
skorupiaki
białko
tłuszcz
witamina B6
niacyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
nutritional value
diet
seafood
protein
fat
vitamin B6
niacin
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Index Copernicus:
5.070
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
Scopus
http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed