Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
KARWOWSKA KAJA
Liczba odnalezionych rekordów:
11
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/11
Tytuł oryginału:
Możliwość wykorzystania wybranych substancji wysokobłonnikowych w projektowaniu żywności sycącej [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, MAGDALENA
PIESZKO
, KAJA
KARWOWSKA
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 38 : Bibliogr. 1 poz.
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
błonnik pokarmowy
żywność
sytość
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/11
Tytuł oryginału:
Substancje bioaktywne występujące w "zielonych" suplementach diety [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MAGDALENA
PIESZKO
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 71
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
suplementy diety
chlorella
spirulina
jęczmień
chlorofil
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
3/11
Tytuł oryginału:
Związek pomiędzy stanem odżywienia a jakością życia osób po 60. roku życia [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
MAGDALENA
PIESZKO
, Aleksandra
Kowalczyk
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, KAJA
KARWOWSKA
, SYLWIA
MAŁGORZEWICZ
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 64
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer[dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
jakość życia
niedożywienie
BMI
stan odżywienia
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
4/11
Tytuł oryginału:
Tea production and its forecasts, and the possibility of tea cultivation in the context of environmental requirements in China
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Zesz. Nauk. SGGW Probl. Rol. Świat.
2019; vol. 19, nr 1, s. 180-191, bibliogr. [33] poz., streszcz. ang.
ISSN:
2081-6960
Angielskie hasła przedmiotowe:
tea
plantations
crop types
climate changes
local ecosystems
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
DOI:
5/11
Tytuł oryginału:
The ancient tea horse road
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
W:
Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018. Materiały konferencyjne : wiosna : część piąta, Gdańsk, 14 maja 2018 roku
/ red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny
Adres wydawniczy:
Poznań, 2018
Opis fizyczny:
S. 42
ISBN:
978-83-65917-81-2
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
6/11
Tytuł oryginału:
Biologiczne metody oczyszczania powietrza
Tytuł angielski:
Biological methods of air purification
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
.
Źródło:
W:
Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce : nauki przyrodnicze : część IX
/ red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny
Adres wydawniczy:
Poznań : Młodzi Naukowcy, 2018
Opis fizyczny:
S. 55-62 : Bibliogr. [15] poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-66139-38-1
Polskie hasła przedmiotowe:
ogrody wertykalne
biopłuczki
biofiltry
ochrona środowiska
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
80.000
Index Copernicus:
20.000
7/11
Tytuł oryginału:
Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej : Żywność - tradycja i nowoczesność, Lublin, 24-25 maja 2018 : materiały konferencji naukowej
Adres wydawniczy:
[Lublin] : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o. o., [2018]
Opis fizyczny:
S. 41
ISBN:
978-83-63761-74-5
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
8/11
Tytuł oryginału:
Wpływ postaci wybranych rodzajów herbat na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w naparach
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej : Żywność - tradycja i nowoczesność, Lublin, 24-25 maja 2018 : materiały konferencji naukowej
Adres wydawniczy:
[Lublin] : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o. o., [2018]
Opis fizyczny:
S. 40
ISBN:
978-83-63761-74-5
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
9/11
Tytuł oryginału:
The problem of food waste in different types of households on the example of the residents of Poland and Polish people residing in the United Kingdom : pilot study
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, KAJA
KARWOWSKA
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Zeszyt. Nauk. SGGW. Probl. Rol. Świat.
2018; vol. 18, nr 3, s. 282-294, bibliogr. [42] poz., streszcz. ang.
ISSN:
2081-6960
Angielskie hasła przedmiotowe:
waste food
household
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
13.000
DOI:
10/11
Tytuł oryginału:
Uwarunkowania produkcji i wartość odżywcza produktów kakaowych
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, KAJA
KARWOWSKA
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Żywność - tradycja i nowoczesność : procesy technologiczne a jakość żywności : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej
/ pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak, Małgorzaty Karwowskiej
Adres wydawniczy:
Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
Opis fizyczny:
S. 18-29 : Bibliogr. 16 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-63761-75-2
Polskie hasła przedmiotowe:
kakao
polifenole
teobromina
właściwości prozdrowotne
wartość odżywcza
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
11/11
Tytuł oryginału:
Wpływ postaci wybranych rodzajów herbat na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w naparach
Autorzy:
KAJA
KARWOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
Żywność - tradycja i nowoczesność : prozdrowotne właściwości żywności : aspekty żywieniowe i technologiczne : XII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej
/ pod red. nauk. Małgorzaty Karwowskiej, Izabelli Jackowskiej
Adres wydawniczy:
Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych "LIBROPOLIS" Sp. z o.o., 2018
Opis fizyczny:
S. 39-48 : Bibliogr. 13 poz., streszcz. pol.
ISBN:
978-83-63761-51-6
Polskie hasła przedmiotowe:
herbata
rozpuszczalne szczawiany
manganometria
rozdrobnienie
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed