Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
WITAMINY GRUPY B
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Tytuł oryginału:
Ostrygi źródłem witamin grupy B i składników mineralnych
Tytuł angielski:
Oysters as a source of B group vitamins and essential elements
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, MAGDALENA
KWOCZEK
, MARCIN
MARSZAŁŁ
, B.
Lipka
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2006; t. 39, supl., s. 323-326, bibliogr. 13 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006 / red. supl. Maria Wardas, Katarzyna Pawłowska-Góral
Polskie hasła przedmiotowe:
ostrygi
witaminy grupy B
związki mineralne
HPLC
FAAS
Angielskie hasła przedmiotowe:
oysters
vitamins B
minerals
HPLC
FAAS
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
2/6
Tytuł oryginału:
Pieczywo wzbogacone mąką z nasion winogron źródłem witamin grupy B
Tytuł angielski:
Bread fortified with grape seed flour as a source of vitamin B
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, MARCIN
MARSZAŁŁ
, J.
Sperra
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2006; t. 39, nr 2, s. 121-125, bibliogr. 20 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
mąka z nasion winogron
pieczywo
witaminy grupy B
HPLC
Angielskie hasła przedmiotowe:
flour from grape seeds
bread
vitamins B
HPLC
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/2_06/BROMAT2.pdf
3/6
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w produktach spożywczych wchodzących w skład diet bezglutenowych
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Kwiecińska
, I.
Suchecka
, K.
Tomalak
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
2001; t. 28, supl. t. 2, s. 742-747, bibliogr. 7 poz.
ISSN:
0209-164X
Uwagi:
- II Krajowa Konferencja Naukowa pt. "Higiena Żywności i Żywienie Podstawą Zdrowia", Solina, 12-14 września 2001
Polskie hasła przedmiotowe:
witaminy grupy B
produkty bezglutenowe
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
2.000
Index Copernicus:
3.080
4/6
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w niektórych produktach z mleka koziego. Group B vitamins in certain products from goat milk
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, EWA
MALINOWSKA
, K.
Skalska
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
1997; R. 24, nr 4, s. 421-426, bibliogr. 18 poz., streszcz., abs.
ISSN:
0209-164X
Polskie hasła przedmiotowe:
mleko kozie
produkty z mleka koziego
witaminy grupy B
Angielskie hasła przedmiotowe:
goat milk
goat milk products
group B vitamins
Charakt. formalna:
ARP
5/6
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości witamin grupy B w mleku kozim.
Tytuł angielski:
Assessment of group B vitamins in goat milk /.
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, EWA
MALINOWSKA
, A.
Machniak
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
1996; R. 23, nr 4, s. 353-357, bibliogr. 10 poz., [streszcz.], [summ.]
ISSN:
0209-164X
Polskie hasła przedmiotowe:
mleko kozie
witaminy grupy B
Angielskie hasła przedmiotowe:
goat milk
group B vitamins
Charakt. formalna:
ARP
6/6
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w jogurtach i biojogurtach.
Tytuł angielski:
The contents of B vitamins in yogurts and bio-yogurts /.
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, EWA
MALINOWSKA
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
1996; R. 23, nr 3, s. 236-243, bibliogr. 13 poz., [streszcz.], [summ.]
ISSN:
0209-164X
Polskie hasła przedmiotowe:
biojogurty
jogurty
witaminy grupy B
Angielskie hasła przedmiotowe:
bio-yogurts
yogurts
B vitamins
Charakt. formalna:
ARP
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed