Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: SEEDS
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/5

Tytuł oryginału: The characterization of ground raspberry seeds and the physiological response to supplementation in hypertensive and normotensive rats [Dokument elektroniczny]
Autorzy: Michał Majewski, Ewa Kucharczyk, ROMAN KALISZAN, MICHAŁ MARKUSZEWSKI, Bartosz Fotschki, Jerzy Juśkiewicz, Małgorzata Borkowska-Sztachańska, Katarzyna Ognik.
Źródło: Nutrients 2020; vol. 12, nr 6, art. ID 1630, s. 1-17, bibliogr. 46 poz., streszcz. ang.
ISSN: 2072-6643
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://www.mdpi.com/2072-6643/12/6/1630 [dostęp: 08.07.2020]
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • COX-2
  • ellagic acid
  • ellagitannins
  • iNOS
  • lambertianin C
  • lambertianin D
  • procyanidins
  • raspberries
  • sanguiin H-6
  • seeds

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.546
    Punktacja ministerstwa: 140.000
    Inne bazy podające opis:
  • PubMed
  • Scopus
  • SciFinder

    DOI:




    2/5

    Tytuł oryginału: Ocena zanieczyszczenia kadmem wybranych warzyw, nasion i roślin strączkowych
    Tytuł angielski: Assessment of pollution of selected vegetables, seeds and legumes by cadmium
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2011; t. 44, nr 4, s. 1061-1064, bibliogr. 9 poz., streszcz. ang., pol.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • kadm
  • warzywa
  • nasiona
  • rośliny strączkowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cadmium
  • vegetables
  • seeds
  • legumes

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/bromatologia_2011/4/br%204-2011%20s.%201061-1064.pdf




    3/5

    Tytuł oryginału: Legumes and seeds - quality evaluation in view of chemometric analysis
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: W: 50th Anniversary Polish Chemical Society & Polish Association of Chemical Engineers Congress & 11th EuCheMS - DCE International Conference on Chemistry and the Environment, Toruń, Poland, 9-12 September 2007 : abstract book / eds. Bogusław Buszewski, Monika Michel
    Opis fizyczny: S. 217
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • legumes
  • seeds
  • bioelements
  • multivariate analysis

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed


    4/5

    Tytuł oryginału: Vitamins B in grain and cereal-grain food, soy-products and seeds
    Autorzy: A[NNA] LEBIEDZIŃSKA, P[IOTR] SZEFER.
    Źródło: Food Chem. 2006; vol. 95, nr 1, s. 116-122, bibliogr. 30 poz., abs.
    ISSN: 0308-8146
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamins B (thiamine, riboflavin, pyridoxine and niacin)
  • grain
  • cereal foods
  • soya-products
  • seeds

    Charakt. formalna: ARZ
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.433
    Punktacja ministerstwa: 24.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Embase
  • Agricola

    http://www.elsevier.com/locate/foodchem




    5/5

    Tytuł oryginału: Wartość odżywcza wybranych nasion oraz innych dodatków używanych do wyrobu pieczywa, produktów zbożowych oraz cukierniczych
    Tytuł angielski: Nutrition value of seeds and the others supplements using for bread, corn and confectionery production
    Autorzy: IZABELA ZDROJEWSKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2003; t. 36, supl., s. 71-76, bibliogr. 11 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: - Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • nasiona
  • produkty zbożowe
  • wartość odżywcza
  • substancje wzbogacające

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • seeds
  • corn products
  • nutrition value
  • increased substances

    Charakt. formalna: SUP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 4.080



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed