Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
RIBOFLAVIN
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/3
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w wybranych produktach rybnych
Tytuł angielski:
Vitamin B content in certain fish products
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, K.
Ślusarczyk
, K.
Darmetko
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2003; t. 36, supl., s. 47-50, bibliogr. 10 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
- Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
Polskie hasła przedmiotowe:
mięczaki
tiamina
ryboflawina
niacyna
pirydoksyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
mollusc
thiamine
riboflavin
niacin
pyridoxine
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.080
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
2/3
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w soi i produktach sojowych.
Tytuł angielski:
Vitamin B content in soybean and soya-products
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2002; t. 35, nr 4, s. 347-350, bibliogr. 10 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
soja
kiełki sojowe
produkty sojowe
tiamina
ryboflawina
niacyna
witamina B6
Angielskie hasła przedmiotowe:
soyabean
soya germ
soya-products
thiamin
riboflavin
niacin
vitamin B6
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.100
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
3/3
Tytuł oryginału:
Riboflavin binding protein - chiral stationary phase : investigation of retention mechanism
Autorzy:
E.
Calleri
, E.
De Lorenzi
, D[ANUTA]
SILUK
, M[ICHAŁ]
MARKUSZEWSKI
, R[OMAN]
KALISZAN
, G.
Massolini
.
Źródło:
Chromatographia
2002; vol. 55, nr 11/12, s. 651-658, bibliogr. 34 poz., summ.
ISSN:
0009-5893
Angielskie hasła przedmiotowe:
column liquid chromatography
quantitative structure-enantioselective retention relationship
protein binding
riboflavin
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.230
Punktacja ministerstwa:
9.000
Inne bazy podające opis:
Current Contents/Life Sciences
Embase
http://www.chromatographia.de
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed