Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
MINERAL COMPONENTS
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/3
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości wybranych biopierwiastków w herbatkach ziołowych i mieszankach herbat z dodatkami roślinnymi.
Tytuł angielski:
Concentrations of selected bioelements in herbal tea grades and mixtures of tea with plant additives
Autorzy:
EWA
MALINOWSKA
, MAŁGORZATA
GREMBECKA
, K.
Żabko
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2006; t. 39, nr 1, s. 15-23, bibliogr. 28 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
składniki mineralne
herbatki ziołowe
proces ługowania
Angielskie hasła przedmiotowe:
mineral components
herbal teas
leaching process
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/1_06/BROM0106.pdf
2/3
Tytuł oryginału:
Zawartość pierwiastków chemicznych w kawach mielonych i rozpuszczalnych z uwzględnieniem oceny stopnia ich ługowania do naparu.
Tytuł angielski:
The content of chemical elements in ground and soluble coffee and the evaluation of minerals leaching into infusions
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, EWA
MALINOWSKA
, W.
Moufakkir
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2006; t. 39, nr 1, s. 7-14, bibliogr. 23 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
składniki mineralne
kawa mielona
kawa rozpuszczalna
proces ługowania
Angielskie hasła przedmiotowe:
mineral components
ground coffee
soluble coffee
leaching
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/1_06/BROM0106.pdf
3/3
Tytuł oryginału:
Zawartość pierwiastków chemicznych w herbatach czerwonych oraz ocena procesu ługowania z liści do naparu
Tytuł angielski:
The content of chemical elements in the oolong teas and the evaluation of minerals leaching into infusions
Autorzy:
EWA
MALINOWSKA
, J.
Gulewicz
, M.
Kośmider
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2003; t. 36, supl., s. 395-399, bibliogr. 19 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
- Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
Polskie hasła przedmiotowe:
składniki mineralne
herbata czerwona
proces ługowania
Angielskie hasła przedmiotowe:
mineral components
oolong tea
leaching
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.100
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed