Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
PRZEM SPOŻ
Liczba odnalezionych rekordów:
21
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/21
Tytuł oryginału:
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Tytuł angielski:
Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
Autorzy:
Jan
Kłobukowski
, Joanna
Ciborska
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN:
0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
digestion
absorption
fat
food products
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
DOI:
2/21
Tytuł oryginału:
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
Tytuł angielski:
Lipid in food, nutrition and human health. Part. II.Nutritional and healthy aspects
Autorzy:
Joanna
Ciborska
, Jan
Kłobukowski
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
2017; t. 71, nr 9, s. 44-49, bibliogr. 42 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN:
0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
lipidy
zalecenia żywieniowe
choroby cywilizacyjne
Angielskie hasła przedmiotowe:
lipids
nutritional recommendations
civilisation diseases
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
DOI:
http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html
3/21
Tytuł oryginału:
Zawartość aflatoksyn w spożywczych orzeszkach arachidowych
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, ZENON
GANOWIAK
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1995; t. 49, nr 3, s. 99-100, bibliogr. 6 poz., streszcz., summ.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
4/21
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w różnych gatunkach makaronów
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
, D.
Kalicka
, K.
Białek
, A.
Biernacka
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1994; t. 48, nr 5, s. 146-148, bibliogr. 5 poz., streszcz., summ.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
5/21
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w pieczywie świeżym i chrupkim
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, K.
Grzecznowska
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1992; t. 46, s. 148-149, bibliogr. 7 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
6/21
Tytuł oryginału:
Zawartość histaminy w rybach i przetworach rybnych dostępnych na polskim rynku w roku 1990
Autorzy:
ZENON
GANOWIAK
, REGINA
GAJEWSKA
, EULALIA
LIPKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1991; t. 45, nr 9, s. 233-235, bibliogr. 11 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
7/21
Tytuł oryginału:
Zawartość witamin grupy B w mleku spożywczym i niektórych napojach mlecznych
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1989; t. 43, nr 9/10, s. 242-243, bibliogr. 12 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
8/21
Tytuł oryginału:
Badanie strawności białka ryb surowych oraz białka konserw rybnych
Autorzy:
REGINA
GAJEWSKA
, EULALIA
LIPKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1978; t. 32, nr 8, s. 305-306, bibliogr. 13 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
9/21
Tytuł oryginału:
Zmiany obiektywnych wskaźników świeżości dorsza podczas przechowywania
Autorzy:
REGINA
GAJEWSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1977; t. 31, nr 10, s. 397-399, bibliogr. 9 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
10/21
Tytuł oryginału:
Wpływ czasu składowania mrożonych śledzi i dorszy na zawartość witamin grupy B
Autorzy:
BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1976; t. 30, nr 7, s. 260-262, bibliogr. 18 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
11/21
Tytuł oryginału:
Uwagi uzupełniające na temat wpływu obróbki technologicznej żywności na zachowanie witamin rozpuszczalnych w wodzie
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1973; t. 27, nr 9, s. 401-404, bibliogr. 17 poz.
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
12/21
Tytuł oryginału:
Mikrobiologiczne oznaczanie aminokwasów niezbędnych w konserwach rybnych
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, JANINA
ŻYCZYŃSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1971; t. 25, nr 9, s. 343-346
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
13/21
Tytuł oryginału:
Wolne grupy sulfhydrylowe jako wskaźnik oceny przydatności spożywczej niektórych ryb
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, REGINA
GAJEWSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1970; t. 24, nr 6, s. 250-255
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
14/21
Tytuł oryginału:
Zmiany grup sulfhydrylowych w tkance mięsnej dorsza
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, REGINA
GAJEWSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1970; t. 24, nr 4, s. 141-144
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
15/21
Tytuł oryginału:
Katedra Nauki o Środkach Spożywczych Akademii Medycznej w Gdańsku
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
, ZENON
GANOWIAK
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1966, s. 41-43
ISSN:
0033-250X
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
16/21
Tytuł oryginału:
Ekologia mikrobiologiczna żywności. Higiena - mikrobiologiczne wskaźniki jakości. Fermentacja przemysłowa. Mikrobiologiczna technika laboratoryjna
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1963, nr 2, s. 38-41
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
17/21
Tytuł oryginału:
Współczesne poglądy na znaczenie dietetyki
Autorzy:
WŁADYSŁAW
KIERST
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1960, nr 12, s. 7-11
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
18/21
Tytuł oryginału:
Mięso nutrii : oznaczanie składu chemicznego i ocena wartości kalorycznej
Autorzy:
T.
Dąbrowski
, ZENON
GANOWIAK
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1959, nr 7, s. 265-267
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
19/21
Tytuł oryginału:
Kwas sorbowy nowym środkiem konserwującym
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1957, nr 10, s. 419-421
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
20/21
Tytuł oryginału:
Badania nad wpływem lodu azotynowanego na trwałość i jakość dorsza bałtyckiego
Autorzy:
JÓZEF
BOROWIK
, E.
Fischer
, S.
Ostrowski
, P.
Trzęsiński
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1956, nr 7, s. 282-283
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
21/21
Tytuł oryginału:
Niektóre chemiczne wskaźniki oceny przydatności ryb do spożycia
Autorzy:
JÓZEF
WIERZCHOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
1956, nr 4, s. 162-165
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed