Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: PRZEM SPOŻ
Liczba odnalezionych rekordów: 21



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/21

Tytuł oryginału: Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Tytuł angielski: Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
Autorzy: Jan Kłobukowski, Joanna Ciborska, FILIP KŁOBUKOWSKI.
Źródło: Przem. Spoż. 2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN: 0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
  • trawienie
  • wchłanianie
  • tłuszcz
  • produkty spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • digestion
  • absorption
  • fat
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    DOI:




    2/21

    Tytuł oryginału: Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. II. Aspekty żywieniowe i zdrowotne
    Tytuł angielski: Lipid in food, nutrition and human health. Part. II.Nutritional and healthy aspects
    Autorzy: Joanna Ciborska, Jan Kłobukowski, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 2017; t. 71, nr 9, s. 44-49, bibliogr. 42 poz., streszcz.pol., ang.
    ISSN: 0033-250X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • lipidy
  • zalecenia żywieniowe
  • choroby cywilizacyjne

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • lipids
  • nutritional recommendations
  • civilisation diseases

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    DOI:
    http://sigma-not.pl/czasopisma-65-przemysl-spozywczy-i-gastronomia-przemysl-spozywczy.html




    3/21

    Tytuł oryginału: Zawartość aflatoksyn w spożywczych orzeszkach arachidowych
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, ZENON GANOWIAK.
    Źródło: Przem. Spoż. 1995; t. 49, nr 3, s. 99-100, bibliogr. 6 poz., streszcz., summ.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP


    4/21

    Tytuł oryginału: Zawartość witamin grupy B w różnych gatunkach makaronów
    Autorzy: BARBARA WITUSZYŃSKA, D. Kalicka, K. Białek, A. Biernacka.
    Źródło: Przem. Spoż. 1994; t. 48, nr 5, s. 146-148, bibliogr. 5 poz., streszcz., summ.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP


    5/21

    Tytuł oryginału: Zawartość witamin grupy B w pieczywie świeżym i chrupkim
    Autorzy: BARBARA WITUSZYŃSKA, ANNA LEBIEDZIŃSKA, K. Grzecznowska.
    Źródło: Przem. Spoż. 1992; t. 46, s. 148-149, bibliogr. 7 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    6/21

    Tytuł oryginału: Zawartość histaminy w rybach i przetworach rybnych dostępnych na polskim rynku w roku 1990
    Autorzy: ZENON GANOWIAK, REGINA GAJEWSKA, EULALIA LIPKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1991; t. 45, nr 9, s. 233-235, bibliogr. 11 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    7/21

    Tytuł oryginału: Zawartość witamin grupy B w mleku spożywczym i niektórych napojach mlecznych
    Autorzy: BARBARA WITUSZYŃSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1989; t. 43, nr 9/10, s. 242-243, bibliogr. 12 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    8/21

    Tytuł oryginału: Badanie strawności białka ryb surowych oraz białka konserw rybnych
    Autorzy: REGINA GAJEWSKA, EULALIA LIPKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1978; t. 32, nr 8, s. 305-306, bibliogr. 13 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    9/21

    Tytuł oryginału: Zmiany obiektywnych wskaźników świeżości dorsza podczas przechowywania
    Autorzy: REGINA GAJEWSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1977; t. 31, nr 10, s. 397-399, bibliogr. 9 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    10/21

    Tytuł oryginału: Wpływ czasu składowania mrożonych śledzi i dorszy na zawartość witamin grupy B
    Autorzy: BARBARA WITUSZYŃSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1976; t. 30, nr 7, s. 260-262, bibliogr. 18 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    11/21

    Tytuł oryginału: Uwagi uzupełniające na temat wpływu obróbki technologicznej żywności na zachowanie witamin rozpuszczalnych w wodzie
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 1973; t. 27, nr 9, s. 401-404, bibliogr. 17 poz.
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    12/21

    Tytuł oryginału: Mikrobiologiczne oznaczanie aminokwasów niezbędnych w konserwach rybnych
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, JANINA ŻYCZYŃSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1971; t. 25, nr 9, s. 343-346
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    13/21

    Tytuł oryginału: Wolne grupy sulfhydrylowe jako wskaźnik oceny przydatności spożywczej niektórych ryb
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, REGINA GAJEWSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1970; t. 24, nr 6, s. 250-255
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    14/21

    Tytuł oryginału: Zmiany grup sulfhydrylowych w tkance mięsnej dorsza
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, REGINA GAJEWSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1970; t. 24, nr 4, s. 141-144
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    15/21

    Tytuł oryginału: Katedra Nauki o Środkach Spożywczych Akademii Medycznej w Gdańsku
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI, ZENON GANOWIAK, BARBARA WITUSZYŃSKA.
    Źródło: Przem. Spoż. 1966, s. 41-43
    ISSN: 0033-250X
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL


    16/21

    Tytuł oryginału: Ekologia mikrobiologiczna żywności. Higiena - mikrobiologiczne wskaźniki jakości. Fermentacja przemysłowa. Mikrobiologiczna technika laboratoryjna
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 1963, nr 2, s. 38-41
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    17/21

    Tytuł oryginału: Współczesne poglądy na znaczenie dietetyki
    Autorzy: WŁADYSŁAW KIERST.
    Źródło: Przem. Spoż. 1960, nr 12, s. 7-11
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    18/21

    Tytuł oryginału: Mięso nutrii : oznaczanie składu chemicznego i ocena wartości kalorycznej
    Autorzy: T. Dąbrowski, ZENON GANOWIAK.
    Źródło: Przem. Spoż. 1959, nr 7, s. 265-267
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    19/21

    Tytuł oryginału: Kwas sorbowy nowym środkiem konserwującym
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 1957, nr 10, s. 419-421
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    20/21

    Tytuł oryginału: Badania nad wpływem lodu azotynowanego na trwałość i jakość dorsza bałtyckiego
    Autorzy: JÓZEF BOROWIK, E. Fischer, S. Ostrowski, P. Trzęsiński.
    Źródło: Przem. Spoż. 1956, nr 7, s. 282-283
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed


    21/21

    Tytuł oryginału: Niektóre chemiczne wskaźniki oceny przydatności ryb do spożycia
    Autorzy: JÓZEF WIERZCHOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 1956, nr 4, s. 162-165
    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed