Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
WITAMINA C
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/4
Tytuł oryginału:
Spożycie kakao a ryzyko nowotworzenia [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MAGDALENA
SKOTNICKA
.
Źródło:
W:
XXVIII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne : Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia, Gdańsk, 28-29 września 2020 : program oraz streszczenia wystąpień konferencyjnych
Opis fizyczny:
S. 72 : Bibliogr. 5 poz.
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://cloud.gumed.edu.pl/s/2Tp3gTci9YTJpmp pdfviewer [dostęp: 5.10.2020]
ISBN:
978-83-65098-88-7
Polskie hasła przedmiotowe:
składniki bioaktywne
witamina C
kakao
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/4
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości witaminy C w napojach Frugo i w suplementach diety
Tytuł angielski:
Assessment of concentration vitamin C in Frugo fruit drinks and dietary supplements
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, MARCIN
MARSZAŁŁ
, Katarzyna
Borzuchowska
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2013; t. 94, nr 2, s. 336-338, bibliogr. 15 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
1895-4316
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.phie.pl/pdf/phe-2013/phe-2013-2-336.pdf [dostęp: 08.07.2013]
Polskie hasła przedmiotowe:
witamina C
HPLC
suplementy diety
napoje owocowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
vitamin C
HPLC
dietary supplements
fruit drinks
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
http://www.phie.pl/pdf/phe-2013/phe-2013-2-336.pdf
3/4
Tytuł oryginału:
Soki i nektary owocowe źródłem witaminy C
Tytuł angielski:
Evaluation of vitamin C in fruit juices and nectars
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, J.
Czaja
, K.
Petrykowska
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2012; t. 45, nr 3, s. 390-396, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
witamina C
soki i nektary owocowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
vitamin C
juices and nectars
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/14534
4/4
Tytuł oryginału:
Oznaczanie witaminy C w sokach i suplementach diety z wykorzystaniem HPLC
Tytuł angielski:
Estimation of vitamin C content in juices and pharmaceutical preparations by HPLC
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, JAKUB
CZAJA
, M.
Najmowicz
, K.
Petrykowska
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2010; t. 43, nr 3, s. 249-254, bibliogr. 17 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
witamina C
soki
suplementy diety
HPLC
Angielskie hasła przedmiotowe:
vitamin C
juices
dietary supplements
HPLC
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/13339
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed