Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: WCHŁANIANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Tytuł angielski: Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
Autorzy: Jan Kłobukowski, Joanna Ciborska, FILIP KŁOBUKOWSKI.
Źródło: Przem. Spoż. 2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN: 0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
  • trawienie
  • wchłanianie
  • tłuszcz
  • produkty spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • digestion
  • absorption
  • fat
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    DOI:




    2/2

    Tytuł oryginału: Mechanizmy jelitowego wchłaniania żelaza
    Tytuł angielski: Mechanisms of intestinal iron absorption
    Autorzy: ZYGMUNT CHODOROWSKI, JUSTYNA KORCZYŃSKA, ANNA ROSZKOWSKA, WOJCIECH WALDMAN, KRYSTIAN KALETHA.
    Źródło: Przegl. Lek. 2006; t. 63, nr 6, s. 317-319, bibliogr. 8 poz., [streszcz. ang., pol.]
    ISSN: 0033-2240
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żelazo
  • wchłanianie
  • enterocyty
  • hepcydyna
  • ferroportyna
  • hemosyderyna

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • iron
  • absorption
  • enterocytes
  • hepcidin
  • ferroportin
  • hemosiderin

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 5.000



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed