Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: PROCES ŁUGOWANIA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/3

Tytuł oryginału: Ocena zawartości wybranych biopierwiastków w herbatkach ziołowych i mieszankach herbat z dodatkami roślinnymi.
Tytuł angielski: Concentrations of selected bioelements in herbal tea grades and mixtures of tea with plant additives
Autorzy: EWA MALINOWSKA, MAŁGORZATA GREMBECKA, K. Żabko, PIOTR SZEFER.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2006; t. 39, nr 1, s. 15-23, bibliogr. 28 poz., summ.
ISSN: 0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki mineralne
  • herbatki ziołowe
  • proces ługowania

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • mineral components
  • herbal teas
  • leaching process

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/1_06/BROM0106.pdf




    2/3

    Tytuł oryginału: Zawartość pierwiastków chemicznych w kawach mielonych i rozpuszczalnych z uwzględnieniem oceny stopnia ich ługowania do naparu.
    Tytuł angielski: The content of chemical elements in ground and soluble coffee and the evaluation of minerals leaching into infusions
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, EWA MALINOWSKA, W. Moufakkir, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2006; t. 39, nr 1, s. 7-14, bibliogr. 23 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki mineralne
  • kawa mielona
  • kawa rozpuszczalna
  • proces ługowania

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • mineral components
  • ground coffee
  • soluble coffee
  • leaching

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/1_06/BROM0106.pdf




    3/3

    Tytuł oryginału: Zawartość pierwiastków chemicznych w herbatach czerwonych oraz ocena procesu ługowania z liści do naparu
    Tytuł angielski: The content of chemical elements in the oolong teas and the evaluation of minerals leaching into infusions
    Autorzy: EWA MALINOWSKA, J. Gulewicz, M. Kośmider, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2003; t. 36, supl., s. 395-399, bibliogr. 19 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Uwagi: - Wartość zdrowotna i zanieczyszczenia żywności, Gdańsk, 18-19 września 2003
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • składniki mineralne
  • herbata czerwona
  • proces ługowania

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • mineral components
  • oolong tea
  • leaching

    Charakt. formalna: SUP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 4.100



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed