Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
PIECZYWO
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Tytuł oryginału:
Wartość odżywcza pieczywa mix "Sport" i mix "Fitness"
Tytuł angielski:
The nutrition value of bread mix "Sport" and mix "Fitness"
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, RADOSŁAW
ŻBIKOWSKI
, JAKUB
CZAJA
, MARCIN
MARSZAŁŁ
, J.
Szczypski
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
W:
50
th
Anniversary Polish Chemical Society & Polish Association of Chemical Engineers Congress & 11
th
EuCheMS - DCE International Conference on Chemistry and the Environment, Toruń, Poland, 9-12 September 2007
: abstract book / eds. Bogusław Buszewski, Monika Michel
Opis fizyczny:
S. 201
Polskie hasła przedmiotowe:
witaminy B1 i B6
HPLC
podstawowe składniki odżywcze
pieczywo
Charakt. formalna:
PSM
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
2/6
Tytuł oryginału:
Zawartość magnezu, fosforu, cynku i żelaza w różnych gatunkach pieczywa
Tytuł angielski:
Content of magnesium, phosphorus, zinc and iron in different kinds of bread
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, A.
Kusiuk
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2007; t. 40, nr 4, s. 319-323, bibliogr. 14 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
mikroelementy
makroelementy
pieczywo
Angielskie hasła przedmiotowe:
microelements
macroelements
bread
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/b4_07/s%20319-323.pdf
3/6
Tytuł oryginału:
Wybrane produkty zbożowe jako elementy funkcjonalne diety - częstość spożycia produktów zbożowych wśród studentów
Tytuł angielski:
Selected cereal products as functional elements of the diet - frequency consumption of cereal products among university students
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2007; t. 58, nr 1, s. 295-300, bibliogr. 19 poz., streszcz. pol. i ang.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
witaminy B1 i B6
mąki
pieczywo
badania ankietowe
studenci
Angielskie hasła przedmiotowe:
vitamins B1 and B6
flour
bread
questionnaire investigation
students
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html#1
4/6
Tytuł oryginału:
Pieczywo wzbogacone mąką z nasion winogron źródłem witamin grupy B
Tytuł angielski:
Bread fortified with grape seed flour as a source of vitamin B
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, MARCIN
MARSZAŁŁ
, J.
Sperra
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2006; t. 39, nr 2, s. 121-125, bibliogr. 20 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
mąka z nasion winogron
pieczywo
witaminy grupy B
HPLC
Angielskie hasła przedmiotowe:
flour from grape seeds
bread
vitamins B
HPLC
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/2_06/BROMAT2.pdf
5/6
Tytuł oryginału:
Zawartość wybranych biopierwiastków w pieczywie oraz roślinnych dodatkach do pieczywa.
Tytuł angielski:
Concentration of several bioelements in bread and other plant supplements
Autorzy:
EWA
MALINOWSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2005; t. 56, nr 2, s. 171-178, bibliogr. 15 poz., abs., summ.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
wapń
fosfor
żelazo
cynk
miedź
pieczywo
zwartość pierwiastków w pieczywie
Angielskie hasła przedmiotowe:
calcium
phosphorous
iron
zinc
copper
bread
elements concentration in bread
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Index Copernicus:
5.070
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html
6/6
Tytuł oryginału:
Ocena zawartości witamin grupy B w wybranym pieczywie świeżym i chrupkim.
Tytuł angielski:
Vitamins B content estimation in selected fresh and crispy bread
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, BARBARA
WITUSZYŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
2003; t. 30, nr 3-4, s. 992-997, bibliogr. 9 poz., abs.
ISSN:
0209-164X
Polskie hasła przedmiotowe:
witaminy
pieczywo
wzbogacanie
Angielskie hasła przedmiotowe:
vitamins
bread
enrichment
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.270
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed