Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
TOTAL ANTIOXIDANT CAPACITY
Liczba odnalezionych rekordów:
2
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/2
Tytuł oryginału:
Total phenolic contents and antioxidant potential of herbs used for medical and culinary purposes
Autorzy:
BEATA
ULEWICZ-MAGULSKA
, MAREK
WESOŁOWSKI
.
Źródło:
Plant Foods Hum. Nutr.
2019; vol. 74, nr 1, s. 61-67, bibliogr. 24 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0921-9668
Angielskie hasła przedmiotowe:
total phenolic content
total antioxidant capacity
medicinal herbs
spices
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
2.901
Punktacja ministerstwa:
70.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
SciFinder
Scopus
DOI:
2/2
Tytuł oryginału:
Effect of high pressure and sub-zero temperature on total antioxidant capacity and the content of vitamin C, fatty acids and secondary products of lipid oxidation in human milk
Autorzy:
Dorota
Martysiak-Żurowska
, Małgorzata
Puta
, Natalia
Barczak
, Joanna
Dąbrowska
, Edyta
Malinowska-Pańczyk
, BOGUMIŁA
KIEŁBRATOWSKA
, Ilona
Kołodziejska
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2017; vol. 67, nr 2, s. 117-122, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
human milk
high pressure
total antioxidant capacity
fatty acids
vitamin C
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.697
Punktacja ministerstwa:
15.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
Web of Science
DOI:
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed