Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: TOTAL ANTIOXIDANT CAPACITY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Total phenolic contents and antioxidant potential of herbs used for medical and culinary purposes
Autorzy: BEATA ULEWICZ-MAGULSKA, MAREK WESOŁOWSKI.
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. 2019; vol. 74, nr 1, s. 61-67, bibliogr. 24 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0921-9668
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • total phenolic content
  • total antioxidant capacity
  • medicinal herbs
  • spices

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.901
    Punktacja ministerstwa: 70.000
    Inne bazy podające opis:
  • PubMed
  • SciFinder
  • Scopus

    DOI:




    2/2

    Tytuł oryginału: Effect of high pressure and sub-zero temperature on total antioxidant capacity and the content of vitamin C, fatty acids and secondary products of lipid oxidation in human milk
    Autorzy: Dorota Martysiak-Żurowska, Małgorzata Puta, Natalia Barczak, Joanna Dąbrowska, Edyta Malinowska-Pańczyk, BOGUMIŁA KIEŁBRATOWSKA, Ilona Kołodziejska.
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. 2017; vol. 67, nr 2, s. 117-122, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1230-0322
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • human milk
  • high pressure
  • total antioxidant capacity
  • fatty acids
  • vitamin C

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.697
    Punktacja ministerstwa: 15.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed