Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: SILICON
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/4

Tytuł oryginału: Krzem - źródło zdrowej skóry.
Tytuł angielski: Silicon - the source of healthy skin
Autorzy: WOJCIECH DEJNEKA, JERZY ŁUKASIAK.
Źródło: Pol. J. Cosmetol. 2005, nr 2, s. 107-114, bibliogr. 19 poz., streszcz., summ.
ISSN: 1731-0083
Polskie hasła przedmiotowe:
  • krzem
  • specjacja związków krzemu
  • środki spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • silicon
  • speciation of silicon agents
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL, ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 2.790
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.kosmet.pl/index.html




    2/4

    Tytuł oryginału: Effect of Sulsil on the growth and sporulation of pathogenic fungi
    Autorzy: B. Majchrzak, RYSZARD PIĘKOŚ, Z. Waleryś, A. Okorski.
    Źródło: Pestycydy 2004, nr 3-4, s. 95-99, bibliogr. 9 poz., abs., streszcz.
    ISSN: 0208-8703
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • fungi
  • sulphur
  • silicon
  • biological control

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    http://www.wydawnictwa.ipo.waw.pl/pestycydy.html




    3/4

    Tytuł oryginału: Analytical fractionation of silicon compounds in foodstuffs
    Autorzy: K[RYSTYNA] MOJSIEWICZ-PIEŃKOWSKA, J[ERZY] ŁUKASIAK.
    Źródło: Food Control 2003; vol. 14, nr 3, s. 153-162, bibliogr. 28 poz., abs.
    ISSN: 0956-7135
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • silicon
  • organic and inorganic silicon compounds
  • analysis
  • analytical fractionation
  • speciation
  • food

    Charakt. formalna: ARZ
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.744
    Punktacja ministerstwa: 8.000
    http://www.elsevier.com/locate/foodcont




    4/4

    Tytuł oryginału: Determination of total and bioavailable silicon in selected foodstuffs
    Autorzy: W[OJCIECH] DEJNEKA, J[ERZY] ŁUKASIAK.
    Źródło: Food Control 2003; vol. 14, nr 3, s. 193-196, bibliogr. 11 poz., abs.
    ISSN: 0956-7135
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • analysis
  • silicon
  • food

    Charakt. formalna: ARZ
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.744
    Punktacja ministerstwa: 8.000
    http://www.elsevier.com/locate/foodcont



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed