Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
PHENOLIC COMPOUNDS
Liczba odnalezionych rekordów:
7
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/7
Tytuł oryginału:
Ashwagandha (
Withania somnifera
L.) - roślina o udokumentowanych właściwościach prozdrowotnych
Tytuł angielski:
Ashwagandha (
Withania somnifera
L.) - the plant with proven health-promoting properties
Autorzy:
MILENA
POŁUMACKANYCZ
, Aneta
Forencewicz
, MAREK
WESOŁOWSKI
, AGNIESZKA
VIAPIANA
.
Źródło:
Farm. Pol.
2020; vol. 76, nr 8, s. 442-447, bibliogr. 40 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0014-8261
Angielskie hasła przedmiotowe:
ashwagandha
phenolic compounds
health propriety
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
20.000
DOI:
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/farmacja-polska/103/-/28694
2/7
Tytuł oryginału:
Phenolic acid and flavonoid production in agar, agitated and bioreactor-grown microshoot cultures of
Schisandra chinensis
cv. Sadova No. 1 - a valuable medicinal plant
Autorzy:
Agnieszka
Szopa
, Marta
Klimek-Szczykutowicz
, ADAM
KOKOTKIEWICZ
, Michał
Dziurka
, MARIA
ŁUCZKIEWICZ
, Halina
Ekiert
.
Źródło:
J. Biotechnol.
2019; vol. 305, s. 61-70, bibliogr. [46] poz., streszcz. ang.
ISSN:
0168-1656
Angielskie hasła przedmiotowe:
Chinese magnolia vine cultivar
Schisandra cultivar
organ cultures
phenolic compounds
plantform temporary immersion system
elicitation
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
3.503
Punktacja ministerstwa:
70.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
SciFinder
Web of Science
Scopus
DOI:
3/7
Tytuł oryginału:
Studies on the accumulation of phenolic acids and flavonoids in different in vitro culture systems of
Schisandra chinensis
(Turcz.) Baill. using a DAD-HPLC method
Autorzy:
Agnieszka
Szopa
, ADAM
KOKOTKIEWICZ
, Marcelina
Bednarz
, MARIA
ŁUCZKIEWICZ
, Halina
Ekiert
.
Źródło:
Phytochem. Lett.
2017; vol. 20, s. 462-469, bibliogr. [54] poz., streszcz. ang.
ISSN:
1874-3900
Angielskie hasła przedmiotowe:
Chinese magnolia vine
schizandra
phenolic compounds
chlorogenic acid
protocatechuic acid
quercitrin
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.575
Punktacja ministerstwa:
20.000
Inne bazy podające opis:
Web of Science
DOI:
4/7
Tytuł oryginału:
Essential elements and their relations to phenolic compounds in infusions of medicinal plants acquired from different European regions
Autorzy:
P[AWEŁ]
KONIECZYŃSKI
, A[GNIESZKA]
ARCEUSZ
, M[AREK]
WESOŁOWSKI
.
Źródło:
Biol. Trace Elem. Res.
2016; vol. 170, nr 2, s. 466-475, bibliogr. 25 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0163-4984
Angielskie hasła przedmiotowe:
essential elements
phenolic compounds
antioxidant activity
medicinal herbs
statistical methods
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
2.399
Punktacja ministerstwa:
15.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
Scopus
DOI:
5/7
Tytuł oryginału:
Two-dimensional liquid chromatography (LC) of phenolic compounds from the shoots of
Rubus idaeus
'Glen Ample' cultivar variety
Autorzy:
MARTA
KULA
, DANIEL
GŁÓD
, MIROSŁAWA
KRAUZE-BARANOWSKA
.
Źródło:
J. Pharm. Biomed. Anal.
2016; vol. 121, s. 99-106, bibliogr. 30 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0731-7085
Angielskie hasła przedmiotowe:
phenolic compounds
one-dimensional LC
two-dimensional LC
shoots
Rubus idaeus
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
3.255
Punktacja ministerstwa:
35.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
Web of Science
SciFinder
DOI:
6/7
Tytuł oryginału:
Czy kawy rozpuszczalne mają silniejsze właściwości antyoksydacyjne niż kawy ziarniste?
Tytuł angielski:
Instant or bean coffees : which are the stronger antioxidants?
Autorzy:
Malwina
Wileńska
, Justyna
Stokłos
, Elwira
Szewczyk
, Martyna
Kamieniak
, Paulina
Kociołkowska
, Anna
Stefaniak
, Paulina
Wolak
, Karolina
Wójcik
, BEATA
ULEWICZ-MAGULSKA
, MAREK
WESOŁOWSKI
.
Źródło:
Czas. Aptek.
2014; vol. 21, nr 8-9, s. 44-50, bibliogr. 13 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1233-2755
Polskie hasła przedmiotowe:
napary z kaw
właściwości przeciwutleniające
związki fenolowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
coffe infusions
antioxidative properties
phenolic compounds
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
7/7
Tytuł oryginału:
Związki fenolowe : podział i właściwości oraz pomiar aktywności antyoksydacyjnej
Tytuł angielski:
Phenolic compounds : classification and properties and determination of antioxidative activity
Autorzy:
BEATA
ULEWICZ-MAGULSKA
, Justyna
Jędruszczak
, MAREK
WESOŁOWSKI
.
Źródło:
Farm. Pol.
2013; t. 69, nr 2, s. 126-136, bibliogr. 31 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0014-8261
Angielskie hasła przedmiotowe:
phenolic compounds
biological properties
determination of antioxidative activity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
Punktacja ministerstwa:
3.000
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed