Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
PASTA
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/3
Tytuł oryginału:
Wpływ rodzaju makaronu na poziom głodu i sytości wśród grupy kobiet
Tytuł angielski:
Influence of pasta type on level of hunger and satiety in a group of women
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Aneta
Ocieczek
.
Źródło:
Probl. Hig. Epidemiol.
2017; t. 98, nr 3, s. 281-284, bibliogr. 24 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
1895-4316
Polskie hasła przedmiotowe:
otyłość
Żywność wysokosycąca
głód
sytość
makaron
Angielskie hasła przedmiotowe:
obesity
highly satiating food
hunger
satiety
pasta
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
http://www.phie.pl/phe.php?opc=AR&lng=pl&art=1447
2/3
Tytuł oryginału:
Ocena wybranych produktów zbożowych jako źródła tiaminy i niacyny w diecie
Tytuł angielski:
Evaluation of selected cereal roducts [products] as a source of thiamine and niacin in diet
Autorzy:
J.
Czaja
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Dawidowska
, K.
Panasiuk
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2012; t. 63, nr 2, s. 187-192, bibliogr. 28 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
tiamina
niacyna
makaron
ryż
Angielskie hasła przedmiotowe:
thiamine
niacin
pasta
rice
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
Inne bazy podające opis:
Science Citation Index Expanded
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
Scopus
http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/ocena-wybranych-produktow-zbozowych-jako-zrodla-tiaminy-i-niacyny-w-diecie?lang=pl
3/3
Tytuł oryginału:
Jakość makaronów w świetle ich składu pierwiastkowego
Tytuł angielski:
Pasta quality in view of its elemental composition
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, A.
Mielczarek
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2011; t. 62, nr 3, s. 295-299, bibliogr. 10 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
makaron
mikroelementy
makroelementy
Angielskie hasła przedmiotowe:
pasta
microelements
macroelements
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
7.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
SciFinder
http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/jakosc-makaronow-w-swietle-ich-skladu-pierwiastkowego?lang=pl
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed