Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
FUNCTIONAL FOOD
Liczba odnalezionych rekordów:
5
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/5
Tytuł oryginału:
Information gain in environmental monitoring through bioindication and biomonitoring methods ("B & B technologies") and phytoremediation processes - with special reference to the Biological System of Chemical Elements (BSCE) under specific consideration of Lithium [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
Bernd
Markert
, Naglaa
Abdallah
, Ahmed
Aksoy
, Tarek
Ammari
, Andres
Arias
, Hassan
Azaizeh
, Adnan
Badran
, Edita
Baltrėnaitė
, Elias
Baydoun
, Nirit
Bernstein
, Nuno
Canha
, Ewa
Chudzinska
, Bernd
Delakowitz
, Jean
Diatta
, Rumy
Djingova
, Omer
El-Sheik
, Agata
Fargasova
, Ana Maria
Figueiredo
, Stefan
Fränzle
, Marina
Frontesyeva
, Zahra
Ghafari
, Avi
Golan
, Svetlana
Gorelova
, Maria
Greger
, Harry
Harmens
, John
Hillman
, Peter
Hooda
, Ranjit
Jayasekera
, Petra
Kidd
, Eun-Shik
Kim
, Stefano
Loppi
, Susanta
Lahiri
, Shirong
Liu
, Alexander
Lux
, Lena
Ma
, Jorge
Marcovecchio
, Erik
Meers
, Michel
Mench
, Bernhard
Michalke
, Mohammed
Mowafaq
, Jacek
Namiesnik
, Jerome
Nriagu
, Munir
Öztürk
, Jozef
Pacyna
, Simo
Pehkonen
, Giancarlo
Renella
, Jörg
Rinklebe
, Bret
Robinson
, Mitiko
Saiki
, PIOTR
SZEFER
, Guntis
Tabors
, Filipe
Tack
, Ivan
Suchara
, Jaco
Vangronsveld
, Marina
Vasconcellos
, Meie
Wang
, Maria
Waclawek
, Bert
Wolterbeek
, Simone
Wünschmann
, Harald
Zechmeister
.
Źródło:
Bioact. Compd. Health Dis.
2020; vol. 3, nr 11, s. 214-250, bibliogr. 169 poz., streszcz. ang.
ISSN:
2574-0334
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://ffhdj.com/index.php/BioactiveCompounds/article/view/760 [dostęp: 04.12.2020]
Angielskie hasła przedmiotowe:
bioindication
biomonitoring
B&B technology
phytotechnology
the Biological System of Chemical Elements (BSCE)
lithium
neurological diseases
functional food
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
5.000
DOI:
2/5
Tytuł oryginału:
Health benefits of plant-derived sulfur compounds, glucosinolates, and organosulfur compounds [Dokument elektroniczny]
Autorzy:
NATALIA
MIĘKUS
, Krystian
Marszałek
, Magdalena
Podlacha
, Aamir
Iqbal
, Czesław
Puchalski
, Artur H.
Świergiel
.
Źródło:
Molecules
2020; vol. 25, nr 17, art. ID 3804, s. 1-22, bibliogr. 140 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1420-3049
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://www.mdpi.com/1420-3049/25/17/3804 [dostęp: 07.09.2020]
Angielskie hasła przedmiotowe:
alliaceous vegetables
cruciferous vegetables
sulfur-based compounds
food processing
nutraceuticals
functional food
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
3.267
Punktacja ministerstwa:
100.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
Scopus
SciFinder
DOI:
3/5
Tytuł oryginału:
Zachowania konsumenta wobec żywności funkcjonalnej i wysokosycącej
Tytuł angielski:
Consumer behaviour with regard to functional and highly satiating food in Poland
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Anna
Platta
.
Źródło:
Handel Wewn.
2017; R. 63, nr 1, s. 319-328, bibliogr. [26] poz., streszcz. pol., ang., ros.
ISSN:
0438-5403
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
sytość
otyłość
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
satiety
obesity
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
http://www.ibrkk.pl/pliki/hw/archiwum/handel_wew_1-2017.pdf
4/5
Tytuł oryginału:
Prospects for development of highly satiating foods in Poland
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
.
Źródło:
Zeszyt. Nauk. SGGW. Probl. Rol. Świat.
2017; vol. 17, nr 4, s. 280-291, bibliogr. [52] poz., streszcz. ang.
ISSN:
2081-6960
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
highly satiating food
obesity
Poland
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
13.000
DOI:
5/5
Tytuł oryginału:
Możliwości rozwoju żywności przeznaczonej dla osób starszych
Tytuł angielski:
Development possibilities of elderly-designed food
Autorzy:
MAGDALENA
SKOTNICKA
, Monika
Michalczuk
, MARIA
ŚMIECHOWSKA
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
W:
Oblicza dobrobytu : wybrane zagadnienia. T. 2
/ red. nauk. WIESŁAWA ŁYSIAK-SZYDŁOWSKA i Krystyna Strzała
Adres wydawniczy:
Gdańsk : Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, 2015
Opis fizyczny:
S. 129-139 : Bibliogr. [31] poz., streszcz. pol., ang.
ISBN:
978-83-7865-307-3
Polskie hasła przedmiotowe:
żywność funkcjonalna
osoby starsze
żywność dietetyczna
Angielskie hasła przedmiotowe:
functional food
elderly people
dietetic foods
Charakt. formalna:
RKS
Charakt. merytoryczna:
MON
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
https://ksiegarnia-bankowa.pl/modules.php?name=Sklep&plik=lista&nazwa=opis&nr_katal=9788378653073&hthost=1&store_id=2
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed