Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: FREQUENCY OF CONSUMPTION
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/4

Tytuł oryginału: Ocena częstości spożycia wybranych produktów spożywczych zalecanych w zapobieganiu osteoporozie przez studentów gdańskich uczelni [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski: Assesment of the selected food products consumption frequency recommended for the prevention of the osteoporosis by the students of Gdansk universities
Autorzy: MAŁGORZATA MISZTAL-SZKUDLIŃSKA, Adam Sadokierski, PIOTR SZEFER, JUSTYNA BRZEZICHA-CIROCKA, JOANNA BRZEZIŃSKA, MAŁGORZATA GREMBECKA.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2020; t. 53, nr 1, s. 36-40, bibliogr. 10 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 0365-9445
Uwagi: Dostępny w Internecie: https://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/28714 [dostęp: 19.10.2020]
Polskie hasła przedmiotowe:
  • osteoporoza
  • częstość spożycia
  • dieta

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • osteoporosis
  • frequency of consumption
  • diet

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
    Punktacja ministerstwa: 5.000
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/28714




    2/4

    Tytuł oryginału: Ocena częstotliwości spożycia warzyw i owoców wśród studentów trójmiejskich uczelni
    Tytuł angielski: Consumption of fruits and vegetables among university and college students in Gdansk and Sopot
    Autorzy: JAKUB CZAJA, M. Rypina, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2009; t. 60, nr 1, s. 35-38, bibliogr. 22 poz., streszcz. pol. i ang.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • częstotliwość spożycia
  • warzywa
  • owoce
  • badania ankietowe

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • frequency of consumption
  • vegetables
  • fruits
  • questionnaire investigations

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 9.000
    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska
  • Scopus
  • SciFinder

    http://www.pzh.gov.pl


    3/4

    Tytuł oryginału: Współczesne trendy w sposobie żywienia lekkoatletów
    Tytuł angielski: Recent trends in nutrition of the athletes
    Autorzy: RADOSŁAW ŻBIKOWSKI, ANNA LEBIEDZIŃSKA, JAKUB CZAJA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Żyw. Człow. Metab. 2007; t. 34, nr 1/2, s. 706-709, bibliogr. 16 poz., streszcz. pol. i ang.
    ISSN: 0209-164X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • żywienie lekkoatletów
  • częstość spożycia
  • dieta

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • nutrition of athletes
  • frequency of consumption
  • diet

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 2.000
    Inne bazy podające opis:
  • Nutrition Abstracts and Reviews



    4/4

    Tytuł oryginału: Preferences, consumption and choice factors of fish and seafood among university students
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, A. Kostrzewa, J. Ryśkiewicz, RADOSŁAW ŻBIKOWSKI, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. 2006; vol. 15/56, nr 1, s. 91-96, bibliogr. 29 poz., abs. , streszcz.
    ISSN: 1230-0322
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • students' fish and seafood preferences
  • choice factors
  • frequency of consumption
  • principal component
  • cluster analysis

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    Inne bazy podające opis:
  • Review of Aromatic and Medicinal Plants

    http://journal.pan.olsztyn.pl/



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed