Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
FREQUENCY OF CONSUMPTION
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/4
Tytuł oryginału:
Ocena częstości spożycia wybranych produktów spożywczych zalecanych w zapobieganiu osteoporozie przez studentów gdańskich uczelni [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Assesment of the selected food products consumption frequency recommended for the prevention of the osteoporosis by the students of Gdansk universities
Autorzy:
MAŁGORZATA
MISZTAL-SZKUDLIŃSKA
, Adam
Sadokierski
, PIOTR
SZEFER
, JUSTYNA
BRZEZICHA-CIROCKA
, JOANNA
BRZEZIŃSKA
, MAŁGORZATA
GREMBECKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2020; t. 53, nr 1, s. 36-40, bibliogr. 10 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: https://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/28714 [dostęp: 19.10.2020]
Polskie hasła przedmiotowe:
osteoporoza
częstość spożycia
dieta
Angielskie hasła przedmiotowe:
osteoporosis
frequency of consumption
diet
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
Punktacja ministerstwa:
5.000
http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/bromatologia-i-chemia-toksykologiczna/117/-/28714
2/4
Tytuł oryginału:
Ocena częstotliwości spożycia warzyw i owoców wśród studentów trójmiejskich uczelni
Tytuł angielski:
Consumption of fruits and vegetables among university and college students in Gdansk and Sopot
Autorzy:
JAKUB
CZAJA
, M.
Rypina
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2009; t. 60, nr 1, s. 35-38, bibliogr. 22 poz., streszcz. pol. i ang.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
częstotliwość spożycia
warzywa
owoce
badania ankietowe
Angielskie hasła przedmiotowe:
frequency of consumption
vegetables
fruits
questionnaire investigations
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
9.000
Inne bazy podające opis:
Medline
Polska Bibliografia Lekarska
Scopus
SciFinder
http://www.pzh.gov.pl
3/4
Tytuł oryginału:
Współczesne trendy w sposobie żywienia lekkoatletów
Tytuł angielski:
Recent trends in nutrition of the athletes
Autorzy:
RADOSŁAW
ŻBIKOWSKI
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, JAKUB
CZAJA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Żyw. Człow. Metab.
2007; t. 34, nr 1/2, s. 706-709, bibliogr. 16 poz., streszcz. pol. i ang.
ISSN:
0209-164X
Polskie hasła przedmiotowe:
żywienie lekkoatletów
częstość spożycia
dieta
Angielskie hasła przedmiotowe:
nutrition of athletes
frequency of consumption
diet
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
2.000
Inne bazy podające opis:
Nutrition Abstracts and Reviews
4/4
Tytuł oryginału:
Preferences, consumption and choice factors of fish and seafood among university students
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Kostrzewa
, J.
Ryśkiewicz
, RADOSŁAW
ŻBIKOWSKI
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2006; vol. 15/56, nr 1, s. 91-96, bibliogr. 29 poz., abs. , streszcz.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
students' fish and seafood preferences
choice factors
frequency of consumption
principal component
cluster analysis
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
Inne bazy podające opis:
Review of Aromatic and Medicinal Plants
http://journal.pan.olsztyn.pl/
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed