Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
FOODS
Liczba odnalezionych rekordów:
2
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/2
Tytuł oryginału:
Reversed-phase high-performance liquid chromatography method with coulometric electrochemical and ultraviolet detection for the quantification of vitamins B
1
(thiamine), B
6
(pyridoxamine, pyridoxal and pyridoxine) and B
12
in animal and plant foods
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, MARCIN LESZEK
MARSZAŁŁ
, J.
Kuta
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
J. Chromatogr. A
2007; vol. 1173, nr 1-2, 71-80, bibliogr. 51 poz., streszcz. ang.
ISSN:
0021-9673
Angielskie hasła przedmiotowe:
B-group vitamins
foods
HPLC analysis
{coulomertric}[coulometric] detection
UV detection
Charakt. formalna:
ARZ
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
3.641
Punktacja ministerstwa:
24.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
Embase
Medline
Agricola
http://www.elsevier.com/locate/chroma
2/2
Tytuł oryginału:
Analiza specjacyjna nieorganicznych form selenu w środkach spożywczych.
Tytuł angielski:
Speciation analysis for inorganic selenium in foodstuffs
Autorzy:
WOJCIECH
DEJNEKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2002; t. 35, nr 3, s. 215-221, bibliogr. 29 poz., summ.
ISSN:
0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
selen
analiza
specjacja
żywność
Angielskie hasła przedmiotowe:
selenium
analysis
speciation
foods
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
4.100
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed