Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: FOODS
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Reversed-phase high-performance liquid chromatography method with coulometric electrochemical and ultraviolet detection for the quantification of vitamins B1 (thiamine), B6 (pyridoxamine, pyridoxal and pyridoxine) and B12 in animal and plant foods
Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, MARCIN LESZEK MARSZAŁŁ, J. Kuta, PIOTR SZEFER.
Źródło: J. Chromatogr. A 2007; vol. 1173, nr 1-2, 71-80, bibliogr. 51 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0021-9673
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • B-group vitamins
  • foods
  • HPLC analysis
  • {coulomertric}[coulometric] detection
  • UV detection

    Charakt. formalna: ARZ
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.641
    Punktacja ministerstwa: 24.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • Embase
  • Medline
  • Agricola

    http://www.elsevier.com/locate/chroma




    2/2

    Tytuł oryginału: Analiza specjacyjna nieorganicznych form selenu w środkach spożywczych.
    Tytuł angielski: Speciation analysis for inorganic selenium in foodstuffs
    Autorzy: WOJCIECH DEJNEKA.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2002; t. 35, nr 3, s. 215-221, bibliogr. 29 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • selen
  • analiza
  • specjacja
  • żywność

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • selenium
  • analysis
  • speciation
  • foods

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 4.100
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska




    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed