Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: FOOD PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/4

Tytuł oryginału: Zawartość bakterii probiotycznych w jogurtach i innych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski: Content of probiotic bacteria in yogurtes and other food products
Autorzy: Małgorzata Piróg, MARTA STACHOWICZ, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2017; t. 50, nr 4, s. 274-279, bibliogr. 20 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN: 0365-9445
Uwagi: Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4 [dostęp: 08.03.2018]
Polskie hasła przedmiotowe:
  • bakterie probiotyczne
  • jogurty
  • produkty spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • probiotic bacteria
  • yoghurts
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 6.000
    http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4




    2/4

    Tytuł oryginału: Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
    Tytuł angielski: Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
    Autorzy: Jan Kłobukowski, Joanna Ciborska, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Przem. Spoż. 2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
    ISSN: 0033-250X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • trawienie
  • wchłanianie
  • tłuszcz
  • produkty spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • digestion
  • absorption
  • fat
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 12.000
    DOI:




    3/4

    Tytuł oryginału: Krzem - źródło zdrowej skóry.
    Tytuł angielski: Silicon - the source of healthy skin
    Autorzy: WOJCIECH DEJNEKA, JERZY ŁUKASIAK.
    Źródło: Pol. J. Cosmetol. 2005, nr 2, s. 107-114, bibliogr. 19 poz., streszcz., summ.
    ISSN: 1731-0083
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • krzem
  • specjacja związków krzemu
  • środki spożywcze

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • silicon
  • speciation of silicon agents
  • food products

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL, ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 2.790
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.kosmet.pl/index.html




    4/4

    Tytuł oryginału: Different aspects of silicone compounds and their role in the environment
    Autorzy: J[ERZY] ŁUKASIAK, A[GNIESZKA] DOROSZ, K[RYSTYNA] MOJSIEWICZ-PIEŃKOWSKA, W[OJCIECH] DEJNEKA, M[AGDALENA] PROKOPOWICZ, K[ATARZYNA] CZARNOBAJ, Z[YGMUNT] JAMRÓGIEWICZ, W[OJCIECH] KAMYSZ, D[OROTA] JACHOWSKA.
    Źródło: Pol. J. Environ. Stud. 2004; vol. 13, suppl. 4, s. 55-62, bibliogr. 58 poz., abs.
    ISSN: 1230-1485
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • silicone compounds
  • food products
  • analytical methods

    Charakt. formalna: SUP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.366
    Punktacja ministerstwa: 7.000
    Index Copernicus: 12.130
    http://www.pan.olsztyn.pl/pjoes/



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed