Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
FOOD PRODUCTS
Liczba odnalezionych rekordów:
4
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/4
Tytuł oryginału:
Zawartość bakterii probiotycznych w jogurtach i innych produktach spożywczych [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Content of probiotic bacteria in yogurtes and other food products
Autorzy:
Małgorzata
Piróg
, MARTA
STACHOWICZ
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2017; t. 50, nr 4, s. 274-279, bibliogr. 20 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4 [dostęp: 08.03.2018]
Polskie hasła przedmiotowe:
bakterie probiotyczne
jogurty
produkty spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
probiotic bacteria
yoghurts
food products
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/download/7,2,47,7,17,4
2/4
Tytuł oryginału:
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka. Cz. I : przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Tytuł angielski:
Lipids in food, nutrition and human health. Patt I : availability, sources and and lipids intake
Autorzy:
Jan
Kłobukowski
, Joanna
Ciborska
, FILIP
KŁOBUKOWSKI
.
Źródło:
Przem. Spoż.
2017; t. 71, nr 8, s. 68-72, bibliogr. 14 poz., streszcz.pol., ang.
ISSN:
0033-250X
Polskie hasła przedmiotowe:
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
digestion
absorption
fat
food products
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
12.000
DOI:
3/4
Tytuł oryginału:
Krzem - źródło zdrowej skóry.
Tytuł angielski:
Silicon - the source of healthy skin
Autorzy:
WOJCIECH
DEJNEKA
, JERZY
ŁUKASIAK
.
Źródło:
Pol. J. Cosmetol.
2005, nr 2, s. 107-114, bibliogr. 19 poz., streszcz., summ.
ISSN:
1731-0083
Polskie hasła przedmiotowe:
krzem
specjacja związków krzemu
środki spożywcze
Angielskie hasła przedmiotowe:
silicon
speciation of silicon agents
food products
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL, ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
3.000
Index Copernicus:
2.790
Inne bazy podające opis:
Polska Bibliografia Lekarska
http://www.kosmet.pl/index.html
4/4
Tytuł oryginału:
Different aspects of silicone compounds and their role in the environment
Autorzy:
J[ERZY]
ŁUKASIAK
, A[GNIESZKA]
DOROSZ
, K[RYSTYNA]
MOJSIEWICZ-PIEŃKOWSKA
, W[OJCIECH]
DEJNEKA
, M[AGDALENA]
PROKOPOWICZ
, K[ATARZYNA]
CZARNOBAJ
, Z[YGMUNT]
JAMRÓGIEWICZ
, W[OJCIECH]
KAMYSZ
, D[OROTA]
JACHOWSKA
.
Źródło:
Pol. J. Environ. Stud.
2004; vol. 13, suppl. 4, s. 55-62, bibliogr. 58 poz., abs.
ISSN:
1230-1485
Angielskie hasła przedmiotowe:
silicone compounds
food products
analytical methods
Charakt. formalna:
SUP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
0.366
Punktacja ministerstwa:
7.000
Index Copernicus:
12.130
http://www.pan.olsztyn.pl/pjoes/
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed