Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: BREAD
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/5

Tytuł oryginału: Zawartość magnezu, fosforu, cynku i żelaza w różnych gatunkach pieczywa
Tytuł angielski: Content of magnesium, phosphorus, zinc and iron in different kinds of bread
Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, A. Kusiuk, PIOTR SZEFER.
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2007; t. 40, nr 4, s. 319-323, bibliogr. 14 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0365-9445
Polskie hasła przedmiotowe:
  • mikroelementy
  • makroelementy
  • pieczywo

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • microelements
  • macroelements
  • bread

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/b4_07/s%20319-323.pdf




    2/5

    Tytuł oryginału: Wybrane produkty zbożowe jako elementy funkcjonalne diety - częstość spożycia produktów zbożowych wśród studentów
    Tytuł angielski: Selected cereal products as functional elements of the diet - frequency consumption of cereal products among university students
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2007; t. 58, nr 1, s. 295-300, bibliogr. 19 poz., streszcz. pol. i ang.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • witaminy B1 i B6
  • mąki
  • pieczywo
  • badania ankietowe
  • studenci

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamins B1 and B6
  • flour
  • bread
  • questionnaire investigation
  • students

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html#1


    3/5

    Tytuł oryginału: Pieczywo wzbogacone mąką z nasion winogron źródłem witamin grupy B
    Tytuł angielski: Bread fortified with grape seed flour as a source of vitamin B
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, MARCIN MARSZAŁŁ, J. Sperra, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. 2006; t. 39, nr 2, s. 121-125, bibliogr. 20 poz., summ.
    ISSN: 0365-9445
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • mąka z nasion winogron
  • pieczywo
  • witaminy grupy B
  • HPLC

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • flour from grape seeds
  • bread
  • vitamins B
  • HPLC

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.ptfarm.pl/pub/File/wydawnictwa/bromatologia/2_06/BROMAT2.pdf




    4/5

    Tytuł oryginału: Zawartość wybranych biopierwiastków w pieczywie oraz roślinnych dodatkach do pieczywa.
    Tytuł angielski: Concentration of several bioelements in bread and other plant supplements
    Autorzy: EWA MALINOWSKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Rocz. Państw. Zakł. Hig. 2005; t. 56, nr 2, s. 171-178, bibliogr. 15 poz., abs., summ.
    ISSN: 0035-7715
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • wapń
  • fosfor
  • żelazo
  • cynk
  • miedź
  • pieczywo
  • zwartość pierwiastków w pieczywie

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • calcium
  • phosphorous
  • iron
  • zinc
  • copper
  • bread
  • elements concentration in bread

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    Index Copernicus: 5.070
    Inne bazy podające opis:
  • Medline
  • Polska Bibliografia Lekarska

    http://www.pzh.gov.pl/biblioteka/roczniki/index.html




    5/5

    Tytuł oryginału: Ocena zawartości witamin grupy B w wybranym pieczywie świeżym i chrupkim.
    Tytuł angielski: Vitamins B content estimation in selected fresh and crispy bread
    Autorzy: ANNA LEBIEDZIŃSKA, BARBARA WITUSZYŃSKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Żyw. Człow. Metab. 2003; t. 30, nr 3-4, s. 992-997, bibliogr. 9 poz., abs.
    ISSN: 0209-164X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • witaminy
  • pieczywo
  • wzbogacanie

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • vitamins
  • bread
  • enrichment

    Charakt. formalna: ARP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 3.000
    Index Copernicus: 4.270
    Inne bazy podające opis:
  • Polska Bibliografia Lekarska




    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed