Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: ANTIOXIDANT PROPERTIES
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Rodzaje herbat i ich właściwości prozdrowotne
Tytuł angielski: Sorts of teas and their health-promoting properties
Autorzy: BEATA ULEWICZ-MAGULSKA, Magdalena Jankowska, MAREK WESOŁOWSKI.
Źródło: Farm. Pol. 2016; t. 72, nr 11, s. 697-703, bibliogr. 41 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0014-8261
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • tea
  • manufacture
  • chemical composition
  • antioxidant properties

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: POL
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
    Punktacja ministerstwa: 8.000
    http://www.ptfarm.pl/wydawnictwa/czasopisma/farmacja-polska/103/-/16632




    2/2

    Tytuł oryginału: Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • proszek kakaowy
  • kakao
  • polifenole
  • właściwości antyoksydacyjne
  • zdolność wymiatania wolnych rodników

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • cocoa
  • polyphenols
  • antioxidant properties
  • antioxidant capacity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed