Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: ANTIOXIDANT CAPACITY
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Cistus incanus L. commercial products as a good source of polyphenols in human diet
Autorzy: AGNIESZKA VIAPIANA, AGNIESZKA KONOPACKA, KRZYSZTOF WALERON, MAREK WESOŁOWSKI.
Źródło: Ind. Crop. Prod. 2017; vol. 107, s. 297-304, bibliogr. [38] poz., streszcz. ang.
ISSN: 0926-6690
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • Cistus incanus L.
  • phenolic profile
  • antioxidant capacity
  • antimicrobial activity

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.849
    Punktacja ministerstwa: 40.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • SciFinder
  • Web of Science

    DOI:




    2/2

    Tytuł oryginału: Determination of total polyphenols content and antioxidant properties of cocoa powder
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, FILIP KŁOBUKOWSKI.
    Źródło: Towarozn. Probl. Jakości 2012, nr 1, s. 91-100, bibliogr. 18 poz., streszcz. pol., ang.
    ISSN: 1733-747X
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • proszek kakaowy
  • kakao
  • polifenole
  • właściwości antyoksydacyjne
  • zdolność wymiatania wolnych rodników

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cocoa powder
  • cocoa
  • polyphenols
  • antioxidant properties
  • antioxidant capacity

    Charakt. formalna: ARP
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Punktacja ministerstwa: 4.000
    http://www.tpj.uniwersytetradom.pl/images/pelne/01_30_2012.pdf



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed