Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
ADDED SUGARS
Liczba odnalezionych rekordów:
3
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/3
Tytuł oryginału:
"Cukry dodane" w wybranych produktach spożywczych : ocena analityczna i bromatologiczna [Dokument elektroniczny]
Tytuł angielski:
Added sugars in the chosen food products : analytical and nutritional assessment
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, Karolina
Brodzik
, Agnieszka
Hryniewiecka
, Monika
Mróz
, Agnieszka
Szelążek
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Bromat. Chem. Toksykol.
2016; t. 49, nr 3, s. 287-290, bibliogr. 9 poz., streszcz. pol., ang.
ISSN:
0365-9445
Uwagi:
Dostępny w Internecie: http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%203/BR%203_2016%20art%2015%20s%20287-290.pdf [dostęp: 03.02.2017]
Polskie hasła przedmiotowe:
cukry dodane
HPLC
syrop glukozowo-fruktozowy
Angielskie hasła przedmiotowe:
added sugars
HPLC
high fructose corn syrup
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
POL
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
http://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%203/BR%203_2016%20art%2015%20s%20287-290.pdf
2/3
Tytuł oryginału:
Application of high pressure liquid chromatography coupled with Corona CAD to quantification of natural and added sugars in various food products
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, Karolina
Brodzik
, Agnieszka
Hryniewiecka
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
W:
7
th
International Symposium on Recent Advances in Food Analysis , Prague, Czech Republic, November 3-6, 2015 : book of abstracts
/ ed. Jana Pulkrabová [i in.]
Adres wydawniczy:
Prague : University of Chemistry and Technology, 2015
Opis fizyczny:
S. 288
ISBN:
978-80-7080-934-1
Angielskie hasła przedmiotowe:
sugars
HPLC
Corona CAD
added sugars
Charakt. formalna:
ZSM
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
3/3
Tytuł oryginału:
Natural sweeteners in a human diet
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
.
Źródło:
Rocz. Państw. Zakł. Hig.
2015; t. 66, nr 3, s. 195-202, bibliogr. 65 poz., streszcz. ang., pol.
ISSN:
0035-7715
Polskie hasła przedmiotowe:
substancje słodzące
cukry dodane
alkohole cukrowe
stewia
taumatyna
Angielskie hasła przedmiotowe:
sweeteners
added sugars
sugar alcohols
stevia
thaumatin
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
14.000
Inne bazy podające opis:
PubMed
SciFinder
Polska Bibliografia Lekarska
Scopus
Web of Science
http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/roczniki-pzh-artykuly?year=2015&subissue=3
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed