Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: VI KONFERENCJA NAUKOWA FIZJOLOGICZNE UWARUNKOWANIA POSTĘPOWANIA DIETETYCZNEGO
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Analiza i ocena zawartości żelaza w produktach bezglutenowych przeznaczonych dla niemowląt i dzieci
Tytuł angielski: The analysis and estimate of the iron contents of gluten-free products meant for infant and young children
Autorzy: JUSTYNA BRZEZICHA-CIROCKA, E. Owerczuk, ANNA LEBIEDZIŃSKA, MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER.
Źródło: W: VI Konferencja Naukowa "Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego", Rogów, 5-7.11.2014 r.
Opis fizyczny: S. 8-9 : streszcz. pol., ang.
Polskie hasła przedmiotowe:
  • gluten
  • żelazo
  • RDA
  • F-AAS

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • gluten
  • iron
  • RDA
  • F-AAS

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL, ENG
    Afiliacja GUMed


    2/2

    Tytuł oryginału: Tiocyjaniany w żywności : gorczyca biała (Sinapis alba L.) jako źródło prozdrowotnych tiocyjanianów
    Tytuł angielski: Thiocyanates in food : white mustard (Sinapis alba L.) as a source of health promoting isothiocyanates
    Autorzy: MARIA ŚMIECHOWSKA, A. Drzewiecka.
    Źródło: W: VI Konferencja Naukowa: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego, Rogów, 5-7.11.2014 r. : materiały konferencyjne
    Opis fizyczny: S. 59-60
    Polskie hasła przedmiotowe:
  • gorczyca biała (Sinapis alba L.)
  • zawartość tiocyjanianów
  • oznaczanie barwy
  • metoda CIELAB (CIE L*a*b*)

    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • white mustard (Sinapis alba L.)
  • thiocyanates content
  • colour determination (CIE L*a*b*)

    Charakt. formalna: PSM
    Język publikacji: POL, ENG
    Afiliacja GUMed

    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed