Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
POL J FOOD NUTR SCI
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Tytuł oryginału:
Effect of high pressure and sub-zero temperature on total antioxidant capacity and the content of vitamin C, fatty acids and secondary products of lipid oxidation in human milk
Autorzy:
Dorota
Martysiak-Żurowska
, Małgorzata
Puta
, Natalia
Barczak
, Joanna
Dąbrowska
, Edyta
Malinowska-Pańczyk
, BOGUMIŁA
KIEŁBRATOWSKA
, Ilona
Kołodziejska
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2017; vol. 67, nr 2, s. 117-122, bibliogr. 32 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
human milk
high pressure
total antioxidant capacity
fatty acids
vitamin C
Charakt. formalna:
ARP
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.697
Punktacja ministerstwa:
15.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
Web of Science
DOI:
2/6
Tytuł oryginału:
Eating disorders: problems of contemporary civilisation : a review
Autorzy:
E.
Babicz-Zielińska
, L.
Wądołowska
, DARIUSZ
TOMASZEWSKI
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2013; vol. 63, nr 3, s. 133-146, bibliogr. 124 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
anorexia nervosa
bigorexia nervosa
binge eating disorder
night eating disorder
orthorexia nervosa
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
10.000
Inne bazy podające opis:
Review of Aromatic and Medicinal Plants
DOI:
3/6
Tytuł oryginału:
Preferences, consumption and choice factors of fish and seafood among university students
Autorzy:
ANNA
LEBIEDZIŃSKA
, A.
Kostrzewa
, J.
Ryśkiewicz
, RADOSŁAW
ŻBIKOWSKI
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2006; vol. 15/56, nr 1, s. 91-96, bibliogr. 29 poz., abs. , streszcz.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
students' fish and seafood preferences
choice factors
frequency of consumption
principal component
cluster analysis
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
6.000
Inne bazy podające opis:
Review of Aromatic and Medicinal Plants
http://journal.pan.olsztyn.pl/
4/6
Tytuł oryginału:
Optimization of HPLC separations of flavonoids with the use of artificial neural networks
Autorzy:
A.
Buciński
, TOMASZ
BĄCZEK
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2002; vol. 11/52, nr 4, s. 47-51, bibliogr. 17 poz., streszcz., abs.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
artificial neural networks
flavonoids
HPLC optimization
gradient elution
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Index Copernicus:
4.750
http://www.pan.olsztyn.pl/journal/archives/html
5/6
Tytuł oryginału:
Optimization of HPLC separations of quercetin glukosides in
Allium cepa sp.
with the use of computer-designed segmented gradient elution
Autorzy:
TOMASZ
BĄCZEK
, A.
Buciński
, W.
Wiczkowski
, M. K.
Piskuła
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
2002; vol. 11/52, SI 1, s. 108-111, bibliogr. 15 poz., abs.
ISSN:
1230-0322
Angielskie hasła przedmiotowe:
HPLC optimization
computer simulations
segmented gradient elution
quercetin
onion
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Punktacja ministerstwa:
4.000
Index Copernicus:
4.750
6/6
Tytuł oryginału:
Lipids and hypertension
Autorzy:
ANDRZEJ
RYNKIEWICZ
, J.
Bellwon
, R.
Rotkiewicz-Woźniak
.
Źródło:
Pol. J. Food Nutr. Sci.
1998; vol. 7/48, nr 2, s. 356-361, bibliogr. 15 poz.
ISSN:
1230-0322
Charakt. formalna:
ARP
Język publikacji:
POL
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed