Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: PLANT FOODS HUM NUTR
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/2

Tytuł oryginału: Total phenolic contents and antioxidant potential of herbs used for medical and culinary purposes
Autorzy: BEATA ULEWICZ-MAGULSKA, MAREK WESOŁOWSKI.
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. 2019; vol. 74, nr 1, s. 61-67, bibliogr. 24 poz., streszcz. ang.
ISSN: 0921-9668
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • total phenolic content
  • total antioxidant capacity
  • medicinal herbs
  • spices

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.901
    Punktacja ministerstwa: 70.000
    Inne bazy podające opis:
  • PubMed
  • SciFinder
  • Scopus

    DOI:




    2/2

    Tytuł oryginału: The phenolic contents and antioxidant activities of infusions of Sambucus nigra L.
    Autorzy: AGNIESZKA VIAPIANA, MAREK WESOŁOWSKI.
    Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. 2017; vol. 72, nr 1, s. 82-87, bibliogr. 34 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 0921-9668
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • elder teas
  • phenolic acids
  • flavonols
  • antioxidant activity

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.465
    Punktacja ministerstwa: 35.000
    Inne bazy podające opis:
  • PubMed
  • Medline
  • Scopus

    DOI:



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed