Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego

Nowe wyszukiwanie

Zapytanie: EUR FOOD RES TECHNOL
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetlenie wyników w wersji do druku

1/6

Tytuł oryginału: Comparative analysis of different groups of phenolic compounds in fruit and leaf extracts of Aronia sp.: A. melanocarpa, A. arbutifolia, and A. Xprunifolia and their antioxidant activities
Autorzy: Agnieszka Szopa, ADAM KOKOTKIEWICZ, Paweł Kubica, Piotr Banaszczak, Agnieszka Wojtanowska-Krośniak, Mieczysław Krośniak, Urszula Marzec-Wróblewska, Anna Badura, Paweł Zagrodzki, Adam Bucinski, MARIA ŁUCZKIEWICZ, Halina Ekiert.
Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2017; vol. 243, nr 9, s. 1645-1657, bibliogr. 50 poz., streszcz. ang.
ISSN: 1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
  • anthocyanins
  • flavonols
  • phenolic acids
  • antioxidant activity
  • total phenols
  • black chokeberry
  • red chokeberry
  • purple chokeberry

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
    Punktacja ministerstwa: 30.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • SciFinder
  • Web of Science

    DOI:




    2/6

    Tytuł oryginału: Evaluation of cytotoxicity of 5-n-alkylresorcinol homologs and fraction on mouse fibroblast cell line L929
    Autorzy: Izabela Biskup, Ewa Zaczynska, MIROSŁAWA KRAUZE-BARANOWSKA, Izabela Fecka.
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2017; vol. 243, nr 7, s. 1137-1148, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1438-2377
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • alkylresorcinols
  • resorcinol
  • spelt
  • cytotoxicity

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.919
    Punktacja ministerstwa: 30.000
    Inne bazy podające opis:
  • SciFinder
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:




    3/6

    Tytuł oryginału: The effect of diet components on the level of cortisol
    Autorzy: MARTA STACHOWICZ, ANNA LEBIEDZIŃSKA.
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2016; vol. 242, nr 12, s. 2001-2009, bibliogr. 88 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1438-2377
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • cortisol
  • nutrition
  • supplementation
  • sports
  • hormonal balance

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus

    DOI:




    4/6

    Tytuł oryginału: Oxalate, magnesium and calcium content in selected kinds of tea : impact on human health
    Autorzy: JUSTYNA BRZEZICHA-CIROCKA, MAŁGORZATA GREMBECKA, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2016; vol. 242, nr 3, s. 383-389, bibliogr. 54 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1438-2377
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • magnesium
  • calcium
  • oxalate
  • tea
  • kidney stones

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.664
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • Scopus
  • SciFinder
  • Web of Science

    DOI:




    5/6

    Tytuł oryginału: Sugar alcohols : their role in the modern world of sweeteners : a review
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA.
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2015; vol. 241, nr 1, s. 1-14, bibliogr. 130 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1438-2377
    Uwagi: Erratum in Eur. Food Res. Technol., 2015, vol. 241, nr 1, s. 15-16, DOI: 10.1007/s00217-015-2458-2
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • sugar alcohols
  • polyols
  • bulk sweeteners
  • sugar substitution
  • sugar-free products

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: PPP
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.433
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • SciFinder
  • Scopus
  • Web of Science

    DOI:




    6/6

    Tytuł oryginału: Simultaneous determination of aspartame, acesulfame-K, saccharin, citric acid and sodium benzoate in various food products using HPLC-CAD-UF/DAD
    Autorzy: MAŁGORZATA GREMBECKA, Piotr Baran, Agata Błażewicz, Zbigniew Fijałek, PIOTR SZEFER.
    Źródło: Eur. Food Res. Technol. 2014; vol. 238, nr 3, s. 357-365, bibliogr. 39 poz., streszcz. ang.
    ISSN: 1438-2377
    Angielskie hasła przedmiotowe:
  • food additives
  • HPLC
  • Corona CAD
  • UV/DAD
  • ESI-TOF-MS

    Charakt. formalna: ARZ
    Charakt. merytoryczna: ORG
    Język publikacji: ENG
    Afiliacja GUMed
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.559
    Punktacja ministerstwa: 25.000
    Inne bazy podające opis:
  • SciFinder
  • Scopus

    DOI:



    stosując format:




  • Nowe wyszukiwanie
    Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed

    Strona WWW BG GUMed