Wynik wyszukiwania w bazie Bibliografia Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
Nowe wyszukiwanie
Zapytanie:
EUR FOOD RES TECHNOL
Liczba odnalezionych rekordów:
6
Przejście do opcji zmiany formatu
|
Wyświetlenie wyników w wersji do druku
1/6
Tytuł oryginału:
Comparative analysis of different groups of phenolic compounds in fruit and leaf extracts of
Aronia
sp.:
A
.
melanocarpa
,
A
.
arbutifolia
, and
A
.
Xprunifolia
and their antioxidant activities
Autorzy:
Agnieszka
Szopa
, ADAM
KOKOTKIEWICZ
, Paweł
Kubica
, Piotr
Banaszczak
, Agnieszka
Wojtanowska-Krośniak
, Mieczysław
Krośniak
, Urszula
Marzec-Wróblewska
, Anna
Badura
, Paweł
Zagrodzki
, Adam
Bucinski
, MARIA
ŁUCZKIEWICZ
, Halina
Ekiert
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2017; vol. 243, nr 9, s. 1645-1657, bibliogr. 50 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
anthocyanins
flavonols
phenolic acids
antioxidant activity
total phenols
black chokeberry
red chokeberry
purple chokeberry
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.919
Punktacja ministerstwa:
30.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
SciFinder
Web of Science
DOI:
2/6
Tytuł oryginału:
Evaluation of cytotoxicity of 5-
n
-alkylresorcinol homologs and fraction on mouse fibroblast cell line L929
Autorzy:
Izabela
Biskup
, Ewa
Zaczynska
, MIROSŁAWA
KRAUZE-BARANOWSKA
, Izabela
Fecka
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2017; vol. 243, nr 7, s. 1137-1148, bibliogr. 18 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
alkylresorcinols
resorcinol
spelt
cytotoxicity
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.919
Punktacja ministerstwa:
30.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
Scopus
Web of Science
DOI:
3/6
Tytuł oryginału:
The effect of diet components on the level of cortisol
Autorzy:
MARTA
STACHOWICZ
, ANNA
LEBIEDZIŃSKA
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2016; vol. 242, nr 12, s. 2001-2009, bibliogr. 88 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
cortisol
nutrition
supplementation
sports
hormonal balance
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.664
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
DOI:
4/6
Tytuł oryginału:
Oxalate, magnesium and calcium content in selected kinds of tea : impact on human health
Autorzy:
JUSTYNA
BRZEZICHA-CIROCKA
, MAŁGORZATA
GREMBECKA
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2016; vol. 242, nr 3, s. 383-389, bibliogr. 54 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
magnesium
calcium
oxalate
tea
kidney stones
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.664
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
Scopus
SciFinder
Web of Science
DOI:
5/6
Tytuł oryginału:
Sugar alcohols : their role in the modern world of sweeteners : a review
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2015; vol. 241, nr 1, s. 1-14, bibliogr. 130 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Uwagi:
Erratum in Eur. Food Res. Technol., 2015, vol. 241, nr 1, s. 15-16, DOI: 10.1007/s00217-015-2458-2
Angielskie hasła przedmiotowe:
sugar alcohols
polyols
bulk sweeteners
sugar substitution
sugar-free products
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
PPP
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.433
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
Scopus
Web of Science
DOI:
6/6
Tytuł oryginału:
Simultaneous determination of aspartame, acesulfame-K, saccharin, citric acid and sodium benzoate in various food products using HPLC-CAD-UF/DAD
Autorzy:
MAŁGORZATA
GREMBECKA
, Piotr
Baran
, Agata
Błażewicz
, Zbigniew
Fijałek
, PIOTR
SZEFER
.
Źródło:
Eur. Food Res. Technol.
2014; vol. 238, nr 3, s. 357-365, bibliogr. 39 poz., streszcz. ang.
ISSN:
1438-2377
Angielskie hasła przedmiotowe:
food additives
HPLC
Corona CAD
UV/DAD
ESI-TOF-MS
Charakt. formalna:
ARZ
Charakt. merytoryczna:
ORG
Język publikacji:
ENG
Afiliacja GUMed
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej
, wskaźnik Impact Factor ISI:
1.559
Punktacja ministerstwa:
25.000
Inne bazy podające opis:
SciFinder
Scopus
DOI:
stosując format:
standardowy
skrócony
pełny
standardowy z etykietami pól
skrócony z etykietami pól
pełny z etykietami
standardowy bez etykiet
skrócony bez etykiet
skrócony z etykietami i pkt.
kontrolny
Nowe wyszukiwanie
Wyszukiwanie w bazie bibliograficznej GUMed
Strona WWW BG GUMed